ترامپ قانون کنترل سلاح را مبهم باقی گذاشت

فرانس 24 افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه (روز گذشته) پیش از رفتن به اقامتگاه خود در 'مارالاگو' به بیمارستان 'براوارد' (Broward) جهت عیادت از حادثه دیدگان تیراندازی مدرسه 'پارکلند' رفت.

به گزارش این رسانه تصویری فرانسه، ترامپ در جریان بازدید از این بیمارستان در جمع خبرنگاران گفت آنچه رخ داده غم انگیز است.

فرانس24 افزود: دونالد ترامپ از پرسنل بیمارستان، نیروهای پلیس قدردانی و از مجروحان و خانواده های آنان دلجویی کرد؛ اما وی از دادن پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره کنترل قانون حمل سلاح در آمریکا خودداری کرد.

این شبکه خبری درادامه گزارش داد: ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود میلیون ها دلار کمک مالی از 'ان.آر.ای' (NRA) - انجمن ملی سلاح که به ترویج مالکیت سلاح گرم در آمریکا می پردازد - دریافت کرد.

به گفته فرانس24، دونالد ترامپ از روز چهارشنبه گذشته که این کشتار در مدرسه پارکلند رخ داد، مراقب بود تا اشاره ای به NRA نکند و در عوض بر موضوع مشکل فکری و روانی فرد مظنون تاکید ورزید.

به گزارش ایرنا، «نیکولاس کروز» 19 ساله روز چهارشنبه گذشته برابر با 25بهمن ماه به مدرسه ای در «پارکلند» ایالت فلوریدا حمله کرد و 17 نفر را کشت. کروز سال گذشته میلادی «به دلایل انضباطی» از مدرسه اخراج شده بود.

این درحالی است که پلیس فدرال آمریکا (FBI) هم اکنون متهم به سهل انگاری در نادیده گرفتن هشدارهای داده شده درباره کروز است و متهم به نقض پروتکل های مربوطه شده است.

حمله مرگبار چهارشنبه گذشته که توسط فردی مهاجم به اماکن عمومی در آمریکا صورت می گیرد، موضوع تازه ای نبوده و امری مسبوق به سابقه است وتنها پنج ماه پس از خونبارترین کشتار جمعی در آمریکا رخ می دهد.

درحادثه تیراندازی لاس وگاس در مورخ 10 مهرماه گذشته استفان پادوک (Stephen Paddock) شهروند سفید پوست 64 ساله آمریکایی از طبقه سی و دوم هتل 'مندالای بی' (Mandalay Bay) با چندین قبضه سلاح گرم اقدام به کشتن 59 نفر ازجمله خود و مجروح شدن 422 تن دیگر کرد.

نکته حائز اهمیت درباره این تیراندزی مرگبار این است که دولت آمریکا هرگز آن را یک حادثه تروریستی نخواند.

در ادامه کشتارهای دست جمعی در آمریکا، درجریان کشتار در مدرسه 'کلامباین' Columbine در ایالت کنتیکت آمریکا درآوریل سال 1999 میلادی 15 نفر کشته و 21 تن دیگر مجروح شدند. این حادثه تا آنزمان یکی از مرگبارترین حوادث تیراندازی در مدارس آمریکا به شمار می رفت.

درحادثه تیراندازی دسامبر 2012میلادی به مدرسه ابتدایی 'سندی هوک' (Sandy Hook)در 'نیوتاون' ایالت کنتیکت یک جوان آمریکایی 20 کودک و شش بزرگ سال را به ضرب گلوله کشت.

همچنین در حادثه تیراندازی در پلی تکنیک ویرجینیا در آوریل 2007 میلادی درایالت ویرجینیا 32 نفر کشته و 17تن دیگر مجروح شدند.

در حادثه مرگبار در 'آورورا' در ایالت کلرادوی آمریکا نیز یک جوان آمریکایی با تیراندازی در یک سالن سینما 12نفر را کشت و 70 تن دیگر را مجروح کرد.

همچنین در حادثه تیراندازی در کلیسای چارلستون آمریکا در ژوئن سال جاری میلادی، یک نوجوان سفید پوست آمریکایی 9شهروند سیاه پوست را به قتل رساند. وی توسط نیروهای پلیس بازداشت شد.

شبکه تلویزیونی سی.ان.ان در سال 2015 گزارش داد نتایج پژوهش دانشکده بهداشت عمومی 'هاروارد' در دانشگاه 'نورث ایسترن' آمریکا نشان می دهد وقوع کشتارهای عمومی در آمریکا بین سال های 2011 تا 2014 میلادی سه برابر شده است.

بنا بر این تحقیق، در این بازه زمانی هر 64 روز یک حادثه کشتار جمعی توسط افراد مسلح در خاک آمریکا روی داده و این درحالیست که در 29 سال قبل از این دوره زمانی، بطور متوسط هر 200 روز یک فاجعه از این دست روی داده بود.

براساس آمار مرکز کنترل درمان و مراقبت آمریکا تنها در سال 2013 میلادی بر اثر تیراندازی با سلاح گرم 84 هزار و 258 نفر مجروح ( 27 نفر از 100 هزار نفر) و 11 هزار و 208 نفر نیز کشته (چهار نفر از 100 هزار نفر) شده اند.

تاکنون تلاش گروه های مخالف آزادی حمل و استفاده از سلاح و برخی قانونگذاران این کشور برای ممنوعیت یا حداقل ایجاد محدودیت در این زمینه با اغوا و تهدید کارخانه های اسلحه سازی شکست خورده است.