ترامپ روزی چند بار دروغ می گوید؟

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا معتقد است که او هر مسئله‌ای را همانطورکه هست بیان می‌کند. با این حال، رفتار روزانه او خلاف این ادعا را ثابت می‌کند.

اسکای نیوز در گزارش خود آورده است: اینکه رئیس جمهور فعلی آمریکا همه چیز را طوری بیان می‌کند که واقعیت ندارد، موضوعی تازه محسوب نمی‌شود. اما در عین حال اظهارات نادرست، غیرواقعی و تهاجمی او باید باعث نگرانی همگان باشد. اینکه صحبت‌های ترامپ را دروغ بنامیم، آنها را اغراق یا اشتباهات ترامپ بدانیم یا هر نامی که بر آنها گذاشته شود، چنین سخنانی از رئیس جمهور مدعی رهبری جهان آزاد نشان دهنده یک خطر جدی می‌تواند باشد.

دنیل دیل، از خبرنگاران روزنامه کانادایی «تورنتو استار» مستقر در واشنگتن در پیام توئیتری به میزان مسائل غیرواقعی بیان شده از سوی رئیس جمهور آمریکا پرداخته است. این خبرنگار کانادایی اخیرا در گزارشی اعلام کرد: رئیس جمهور آمریکا در 458 روز اول دوران ریاست جمهوری خود هزار و 486 ادعای دورغ مطرح کرده است که به طور میانگین نشان دهنده 4.2 دروغ در هر روز در سال 2018 و 3.2 دروغ در روز به طور کلی از ابتدای حضور در کاخ سفید است.

شاید برخی این بزرگنمایی‌های ترامپ، از جمله بیانیه ترامپ درباره اینکه هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات او در انتخابات ریاست جمهوری، 223 رای الکترال به جای 232 رای بدست آورده است، را لغزش زبان بدانند. اما ترامپ از زمان در اختیار گرفتن زمام ریاست جمهوری این کشور 8 بار این ادعا را تکرار کرده است.

ترامپ بارها و بارها با تکرار چنین ادعاهایی مخالفان خود را به چالش کشانده است. بسیاری از حامیان ترامپ اظهارات غیرواقعی او را بی‌اهمیت می‌دانند و معتقدند حقایق در ماموریت ترامپ برای قدرتمند کردن دوباره آمریکا دچار آسیب شده‌اند. اما مسئله‌ بسیار شرم‌آور این است که سیاستمداران طرفدار ترامپ یا کسانی که ترس از مخالفت با او را دارند در بیان نادرستی سخنان ترامپ ناموفق بوده‌اند. اینکه ما یک موضوع اشتباه را به جای حقیقت می‌پذیریم یا مسائل ساختگی را جایگزین حقیقت می‌کنیم حاکی از آن است که اظهارات غیر واقعی به نفع اهداف ماست و نشان می‌دهد درک ما از واقعیت در کل دچار لغزش می‌شود.

دروغگویی ترامپ ما را به سمت این مسئله پیش می‌برد که آیا او حاضر به پاسخ دادن به سوالات رابرت مولر، بازرس ویژه پرونده مداخله روسیه در انتخابات آمریکا خواهد شد یا نه. به نظر می‌رسد ترامپ هر بار نظر متفاوتی را در این باره بیان می‌کند. با این حال وکلای ترامپ نگران این موضوع هستند که او با بی‌خیالی و اغراق و تصور اینکه همه چیز را به بهترین شکل می‌داند، در گفتگو با مولر دچار دردسر شود. دروغ گویی ترامپ درحالی که قسم به راستگویی خورده است اوضاع را از آنچه هست با سرعت بیشتری به هم می‌ریزد. سوال مهمتری که در این جا قابل طرح است، اینست که حقایق اظهار شده به شیوه‌ ترامپ به کجا خواهد انجامید.

اسکای نیوز در انتها یادآور می‌شود: آیا این رویه رئیس جمهور آمریکا را باید یک تلنگر به حساب آورد؟ آیا روند معمول دنبال خواهد شد یا قوانین بازی برای همیشه تغییر یافته است؟ اگر ترامپ به همگان نشان داده است که دستکاری حقیقت هیچ عواقبی ندارد چرا سیاستمداران در جاهای دیگر این روش را امتحان نمی‌کنند.