مقابله حماس «معامله قرن» آمریکا

«اسامه حمدان» حمدان ادامه داد: اصل این طرح همان «سایس‌پیکو» است. ایستادگی ملت فلسطین و مقاومت در غزه ، آن  را ساقط خواهد کرد و معامله قرن تحت هیچ شرایطی موفق نخواهد شد.

«قرارداد سایکس - پیکو» قراردادی محرمانه بین انگلستان و فرانسه بود که در آوریل 1916 برای تجزیه امپراتوری عثمانی بعد از جنگ جهانی اول منعقد شد. این توافق زمینه‌ساز اشغال فلسطین و تحویل آن به جنبش صهیونیسم شد.

حمدان سپس تأکید کرد امت اسلام باید با تحرکات فوری خود، جلوی تمام تلاش‌ها برای تسلط بر قدس را بگیرند.  وی شرکت‌کنندگان در کنفرانس مذکور هم خواست کمپین‌های تحریم رژیم اشغالگر در سرتاسر قاره سیاه را تحریم کنند و برای رفع محاصره غزه تحرکات فوری انجام دهند.

این عضو حماس از حمایت‌های آفریقا از آرمان فلسطین قدردانی کرد و افزود، آفریقایی که با استعمار مبارزه کرده ، قادر به حمایت از ملت فلسطین و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی است.

سومین نشست مشترک آفریقا و قدس شنبه (دیروز) در «نواکشوط» پایتخت موریتانی آغاز به کار کرد و نمایندگانی از 17 کشور آفریقایی به علاوه رهبران حماس و اسرای آزادشده فلسطینی در آن حضور دارند.

معامله قرن یا توافق نهایی، طرحی به پیشنهاد دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی و حمایت عربستان، برای پایان منازعه «اسرائیل» با فلسطین و مقدمه‌ای برای عادی‌سازی روابط عربی اسرائیلی است. در این طرح و مذاکرات بعدی، مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود.

همچنین بر اساس طرح مذکور، دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخش‌هایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول می‌شود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز می‌شود.

تقسیم کرانه باختری رود اردن به سه منطقه «الف، ب و ج» در پیمان اسلو، در سال ۱۹۹۳ انجام شد؛ منطقه الف از نظر اداری و امنیتی توسط تشکیلات خودگردان، منطقه ب از نظر اداری توسط تشکیلات خودگردان و از نظر امنیتی توسط رژیم صهیونیستی و منطقه ج از نظر امنیتی و اداری توسط رژیم صهیونیستی اداره می‌شود.