به زودی؛ رونمایی پنتاگون از راهبرد استقرار تسلیحات موشکی در فضا

به نوشته واشنگتن‌پست، سند موسوم به «بررسی دفاع موشکی» که ترامپ پنجشنبه در خصوص سران نظامی در پنتاگون از آن رونمایی خواهد کرد اولین به‌روزرسانی در دکترین دفاع موشکی آمریکا از ۹ سال پیش به شمار می‌رود. 

طبق این گزارش، دولت ترامپ در این دکترین خواستار سرمایه‌گذاری‌های جدید در فناوری‌های دفاع موشکی در عرصه‌هایی شده که پنتاگون در خلال جنگ سرد آنها را دنبال می‌کرد اما بعد از فروپاشی شوروی سابق از آنها دست کشید. بین دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ پنتاگون برنامه‌هایش را بر ساخت سامانه‌های رهگیر با قابلیت هدف قرار دادن موشک‌های کشورهای دشمن متمرکز کرده بود. وزارت دفاع آمریکا یک بار دیگر بلندپروازی‌هایش را به همین اندازه گسترش داده، هر چند هنوز مشخص نیست که از بودجه کافی برای پیگیری این برنامه‌ها برخوردار خواهد بود یا خیر. 

واشنگتن‌پست نوشته پنتاگون قصد دارد حس‌گرهایی را با قابلیت رصد موشک‌های دشمن از لحظه پرتاب در فضا مستقر کند. به علاوه، در دکترین جدید پیشنهاد شده درباره امکان هدف قرار دادن موشک‌ها از فضا مطالعه انجام شود. این سند توصیه می‌کند با توسعه لیزرهای با انرژی بالا می‌توان به روشی مقرون به صرفه برای نابود کردن موشک‌ها، اندکی بعد از پرتاب آنها دست یافت.

یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: «فضا، به عقیده من، از اهمیتی کلیدی در گام بعدی دفاع موشکی برخوردار است. استقرار یک لایه فضایی از حس‌گرها چیزی است که در حال بررسی آن هستیم. این‌طور می‌توانیم هنگامی که موشک‌ها شلیک می‌شوند اخطار زودهنگام دریافت کرده، آنها را رصد کنیم و بین‌ آنها تمیز قائل شویم.»

این مقام وزارت دفاع آمریکا تأکید کرد که پنتاگون فعلاً در مرحله امکان‌سنجی و انجام مطالعات درباره مستقر کردن دفاع موشکی در فضا قرار دارد و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. 

واشنگتن‌پست نوشته راهبرد دفاع موشکی آمریکا تا سال‌ها منحصراً بر مقابله با «تهدیدهای» ایران و کره شمالی تمرکز داشته است. دولت ترامپ، ضمن حفظ این تمرکز، هدف جدیدی به آن اضافه کرده است: «دفاع از نیروهای آمریکایی و متحدان آن در برابر تهدیدهای موشکی از منطقه.» اضافه شدن این هدف به معنای آن است که آمریکا اکنون به دنبال ایجاد سپر محافظ موشکی برای نیروهای آمریکایی و متحدانش در اروپا و آسیا، در برابر موشک‌های کروز و  موشک‌های هدایت‌پذیر اَبَرصوت است.