آیا تحولات ادلب به سمت درگیری نظامی بین ترکیه و سوریه کشانده می‌شود؟

نکته حائز اهمیت عدم توافق روسیه و ترکیه بر سر پیشنهادهای طرف دوم در خصوص بحران ادلب است. گویا ترک‌ها از روسیه خواسته بودند که ارتش سوریه از شهرهایی که در مدت اخیر پاکسازی کرده‌اند عقب نشینی کنند، مسئله‌ای که البته روسیه با آن موافقت نکرده است.

اخبار بین الملل- همین مسئله خشم دولت ترکیه را در پی داشته است، اردوغان که به نظر از پیش‌روی ارتش سوریه و عدم همراهی روسیه با خود بسیار عصبانی است، با ادعای اینکه حملات ترکیه خسارت‌های سنگینی را برای سوریه به بار آورد گفت: سوریه باید تاوان اقدامی که علیه سربازان ما مرتکب شد را بدهد‌.

به نظر می‌رسد سیطره کامل ارتش سوریه بر اتوبان حلب _ دمشق یا همان "ام 5" که برای اولین بار از سال 2012 اتفاق می‌افتد در کنار آزادسازی شهرهای مهم خان شیخون، معره النعمان و سراقب وضعیت پیچیده‌ای را برای ترکیه و همپمانان تروریست‌ آن به بار آورده است. همچنین نباید فراموش کرد که محاصره چندین نقطه دیده‌بانی ارتش ترکیه از سوی سوری‌ها برای ترکیه گران تمام شده است.

خبرها همچنین حکایت از این دارد که در مدت اخیر ارتش ترکیه بیش از 1500 خودروی نظامی و 5000 سرباز را وارد ادلب کرده است.

سوالی که در اینجا مطرح می‌شود، این است که ترکیه تا چه میزان حاضر به حمایت از گروه‌های تکفیری است و آیا برای نجات آنها وارد تقابل نظامی مستقیم با سوریه خواهد شد یا خیر؟ روزهای آینده مطمئنا دست‌خوش اتفاقات مهمی خواهد بود که می‌تواند سرنوشت ادلب را مشخص کند.