وضع وخیم اقتصادی و افزایش بیکاری در انگلیس

وزیر دارایی انگلیس با اشاره به خسارت‌های هنگفت مالی ناشی از بحران شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) در این کشور، اعلام کرد که شیوع این ویروس بالغ بر چهار میلیون شاغل را در این کشور خانه‌نشین کرده است.

اخبار بین الملل-«ریشی سوناک» با ایراد سخنانی در مجلس عوام، افزود که ۲۵ درصد شرکت های تجاری در انگلیس، فعالیت‌های خود را متوقف کرده و ۵۰۰ هزار شرکت برای پرداخت حقوق کارکنان خود به کمک هزینه‌های دولت متوسل شده‌اند.

به گفته وی، یک میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار نیز برای دریافت کمک هزینه معیشتی از آغاز قرنطینه تاکنون درخواست داده‌اند. 

وزیر دارایی انگلیس اوضاع اقتصادی کشور را بسیار وخیم توصیف کرد و هشدار داد که ممکن است وضع از آنچه هست، دشوارتر شود. 

وی افزود؛ هرچند مساعدت مالی دولت تاکنون مشاغل و شرکت‌ها را از مرز ورشکستگی نجات داده اما منابع دولت محدود است و قادر به نجات تمام کسب و کارهای کشور نیست.  

دولت انگلیس به دنبال شیوع ویروس کرونا و وضع مقررات قرنطینه ۳۳۰ میلیارد پوند اعتبار برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از این بحران اختصاص داده است. با این حال گزارش‌ها از کسری بودجه و کاهش جدی قدرت اقتصادی انگلیس حکایت دارد. 

نتیجه ارزیابی‌ها و برآورد بیشتر موسسه‌های داده‌پژوه در انگلیس نشان می‌دهد؛ اقتصاد این کشور ضمن از دست دادن یک سوم قدرت خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، بیشترین میزان کسری بودجه را پس از پایان جنگ جهانی دوم تجربه خواهد کرد.

نهاد ناظر بر عملکرد مالی انگلیس موسوم به «دفتر مسوول بودجه» سه‌شنبه ( ۲۶ فروردین) در گزارشی پیش‌بینی کرد، ۳۵ درصد رشد اقتصادی این کشور تا ژوئن(خرداد/تیر) امسال سقوط خواهد کرد.  

میزان استغراض دولت انگلیس نیز از ۲۱۸ میلیارد به ۲۷۳ میلیارد پوند(۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور) خواهد رسید که بیشترین میزان کسری بودجه پس از پایان جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود.

در همین پیوند، وزارت دارایی انگلیس هفته پیش گزارش داد که برای تامین و پرداخت بدهی‌های سرسام‌آور ناشی از بحران شیوع کرونا به فروش اوراق قرضه به ارزش ۲۲۵ میلیارد پوند متوسل شده است.

همزمان، اعتراض‌های داخلی به ویژه از سوی اعضای ارشد حزب حاکم محافظه کار برای رفع محدودیت‌هایی که او یک ماه پیش برای جلوگیری از شیوع کرونا پایه گذاری کرد، بالا گرفته است.

بیشتر اعضای حزب محافظه‌کار معتقدند که اقتصاد انگلیس تاب تحمل شرایط قرنطینه را برای دوره نامحدود ندارد و زمانی می‌رسد که اقتصاد، مهم‌تر از مهار کرونا خواهد شد. 

با این حال «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس امروز (دوشنبه ۸ اردیبهشت) درباره موج دوم همه‌گیری و از کنترل خارج ویروس کرونا در کشور هشدار داد و افزود که دولت فعلا برنامه‌ای برای کاهش محدودیت‌ها ندارد.