اعتراض‌های ضدنژادپرستی در آسیا و استرالیا

هزاران نفر از شهروندان استرالیایی، ژاپنی و کره جنوبی روز شنبه در حمایت از معترضان آمریکایی به خیابان‌ها آمدند و اروپا نیز برای برگزاری تجمع های مشابه در ساعات پیش‌رو مهیا می‌شود.

اخبار بین الملل-این اعتراض های جهانی منعکس کننده افزایش خشم از رفتار پلیس با اقلیت های قومی – نژادی است که درپی قتل «جورج فلوید» سیاهپوست آمریکایی به دست افسر پلیس سفیدپوست آمریکا آغاز شده است.

تجمع های آسیا – اقیانوسیه در عین حال به واسطه تمهیدات اندیشیده شده در زمینه فاصله گذاری اجتماعی با هدف مهار کرونا، محدود شده است.

در آمریکا با شدت گرفتن تنش ها در شهرهای بزرگ پس از روزها اعتراض های عمدتا مسالمت آمیز، سیاستمداران مطرح دموکرات شعارهای اعتراضی را تصویب و اصلاحاتی را اعلام کرده اند.

در شهر بریزبن مرکز ایالت کوئینزلند استرالیا، پلیس تخمین زد که ۱۰ هزار نفر به تجمعی مسالمت آمیز پیوستند و با زدن ماسک بر صورت، پلاکاردهایی با مضمون «زندگی سیاهان مهم است»، در دست داشتند. بسیاری با همراه داشتن پرچم بومیان استرالیایی، خواستار پایان بدرفتاری پلیس استرالیا با بومیان این کشور شدند.

در سیدنی، تصمیم دادگاهی در مورد ممنوعیت برگزاری تجمعات به دلیل شیوع کرونا، ملغی شد و هزاران نفر در خیابان ها راهپیمایی کردند. حضور پلیس نیز در خیابان های این شهر پررنگ بود. همچنین تجمع هایی  در ملبورن، آدلاید و دیگر شهرهای استرالیا برگزار شد.

در توکیو نیز معترضان به رفتار پلیس ژاپن با یک فرد کرد تبار اعتراض کردند.

سازمان دهندگان اعتراض های ژاپن اعلام کردند که این تجمعات همچنین در حمایت از جنبشی تحت عنوان «زندگی سیاهان مهم است»، برگزار شده است.

یک دانش آموز ۱۷ ساله ژاپنی که در تظاهرات شرکت کرده بود، گفت: می خواهم نژادپرستی حاکم بر ژاپن را نشان دهم.

در سئول نیز دهها فعال کره ای و اتباع خارجی گردهم آمدند و برخی با داشتن ماسک هایی که روی آن نوشته شده بود، «نمی توانم نفس بکشم»، نسبت به قتل جورج فلوید فریاد اعتراض سردادند. برخی نیز در اعتراض فضای آنلاین کره جنوبی شرکت کردند.

«شیم جی هون» سازمان دهنده اعتراض کره گفت: کره جنوبی به جامعه ای چند فرهنگی تبدیل می شود، از اینرو این راهپیمایی را ترتیب دادم تا آگاهی نسبت به تبعیض نژادی بالا رود.

در همین حال، با اجرای محدودیت های کرونایی در بانکوک، فعالان تایلندی از فضای آنلاین بهره گرفتند و برای انتشار عکس ها و فیلم هایی از افرادی با لباس سیاه رنگ، مشت های گره کرده و دردست داشتن نشان هایی در حمایت از زندگی سیاهپوستان، فراخوان دادند.

در سراسر اروپا نیز که شاهد موج بی سابقه ای از تظاهرات ضد نژادپرستی است، برای برگزاری اعتراضات آخر هفته در آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، هلند، بلژیک و مجارستان برنامه ریزی شده است.

مقام های پاریس همچون سئول از تشکیل تجمعاتی در مقابل سفارتخانه های آمریکا به بهانه مقابله با شیوع کرونا جلوگیری کردند.

برخی معترضان اروپایی ماسک بر صورت داشتند و فاصله اجتماعی را حفظ کرده بودند، اما در برخی کشورها به ویژه آلمان، شمار زیادی از معترضان در فاصله نزدیکی از هم راهپیمایی می کردند.

مضمون بنرها و شعارها صرفا بر قتل جورج فلوید متمرکز نبود، بلکه به موضوعات جنجال برانگیز دیگری در برخی کشورهای خاص و بدرفتاری با اقلیت ها نیز توجه داشت.