مهلت یک ماهه تیم مذاکره کننده ایران به تروئیکا برای توافق

حسن هانی زاده کارشناس روابط بین الملل در ارزیابی دور نخست مذاکرات می‌گوید دور هفتم مذاکرات که دور اول مذاکرات دولت سیزدهم با کشور‌های ۱+۴ در وین تلقی می‌شود از هشت آذرماه آغاز شد و در چهارمین روز به پیشرفت‌هایی در حوزهه‌های حقوقی و قانونی رسیده و یک موضوع باعث شد تا مذاکرات برای مدت کوتاهی به دلایلی به لحاظ فنی متوقف شود تا طرف‌های اروپایی در مذاکرات وین برای مشورت به کشور‌های خود برگردند.

این کارشناس سیاست خارجی معتقد است مشکل فنی درباره بهره گیری ایران از سانتریفیوژ‌های پیشرفته در تاسیسات هسته‌ای اراک است که نقطه ابهامی را برای تروئیکای اروپایی به وجود آورده، در حالی که ایران توضیحات فنی لازم را داده است.

او می‌گوید که یکی از ویژگی‌های این دور از مذاکرات این است که کارگروه‌های متعددی در حوزه‌های قانونی، حقوقی، اقتصادی و فنی تشکیل شده که این کارگروه‌ها در حوزه‌های خود تخصص‌های بالایی دارند، در خصوص مسئله اراک هم توضیحات فنی لازم از سوی تیم مذاکره کننده داده شده است.

هانی زاده گفت: اما ایران سه سند عمده در مورد تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان در دوران دونالد ترامپ ریاست جموری سابق ایالات متحده آمریکا ارائه داده و اعلام کرده که این تحریم‌ها غیر قانونی بوده و خروج این کشور هم بخشی از سند است که تقض آشکار قوانین بین المللی است و در مورد لیست تحریم‌های اعمال شده سندی را تیم مذاکره کننده ارائه کرده و خواستار رفع سریع تحریم‌ها شده است.

مهلت یک ماهه تیم مذاکره کننده ایران به تروئیکا برای توافق

او می‌گوید در این دور از مذاکرات وین درک بهتری در میان سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس بر ضرورت لغو و رفع تحریم‌ها اعمال شده علیه ایران وجود دارد که به نظر می‌رسد با توجه به رایزنی‌هایی که مذاکره کننده ارشد ایران در سفر به اتحادیه اروپا داشته موضوع ضرورت رفع تحریم‌ها در یک فرآیند زمانی کوتاه مورد فهم طرف‌های مذاکره قرار گرفته است.

هانی زاده گفت: در این مذاکرات ایران اعلام کرده است که سقف مذاکرات نباید از یک ماه تجاوز کند و در طول این مدت باید به صورت تدریجی، تحریم‌هایی که اکنون اعمال شده برداشته شود.