اختلاف در کابینه رژیم صهیونیستی درباره برجام

یک پایگاه خبری آمریکایی از بروز اختلاف در کابینه « نفتالی بنت »، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره برجام و ایران خبر داده است. 

طبق آنچه پایگاه «آکسیوس» گزارش داده در کابینه نفتالی بنت مناقشات داخلی بر سر نحوه اثرگذاری بر سیاست‌های آمریکا در قبال ایران در جریان است.

اختلاف میان گانتز، لاپید و بنت

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و «یائیر لاپید»، وزیر خارجه این رژیم به طرز فزاینده‌ای از رویکردهای تقابل‌جویانه نفتالی بنت نگران هستند. 

نفتالی بنت در دیداری که اوت سال جاری میلادی با جو بایدن داشت به او قول داد که مانند «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی به مخالفت‌های علنی با بازگشت آمریکا به برجام روی نخواهد آورد.

اختلاف در کابینه رژیم صهیونیستی درباره برجام

با وجود این، آکسیوس نوشته در حالی که تنها ۱۰۰ روز از آن دیدار می‌گذرد نفتالی بنت دقیقاً در حال انجام همین کار است و به صورت علنی از تلاش آمریکا برای گفت‌وگو با ایران انتقاد می‌کند.

پلیس خوب، پلیس بد؟

با وجود این، برخی از کارشناسان ابراز مخالفت‌های رژیم صهیونیستی با مسیر آمریکا در قبال ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف برای پیشبرد تاکتیک «پلیس بد-پلیس خوب» در قبال ایران می‌دانند. 

تصور غربی‌ها و رژیم صهیونیستی این است که عملیات روانی صهیونیست‌ها در خصوص تبعات عدم حصول توافق می‌تواند از فشار ایران برای پیگیری حقوقش در مذاکرات هسته‌ای بکاهد.

لابی‌گری گانتز ضد ایران

پایگاه آکسیوس مدعی شد بنی گانتز در حال انجام لابی‌گری برای پیشبرد نوعی تعامل خصوصی با دولت بایدن در خصوص ایران است.

با آنکه نفتالی بنت و «بنیامین نتانیاهو» هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند رسانه‌های صهیونیستی بعد از آغاز به کار نفتالی بنت مدعی شده بودند او قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

«بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در زمانی که در قدرت بود تلاش‌های زیادی برای بر هم زدن برجام انجام داد و از جمله «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را به خروج از آن ترغیب کرد. او بارها تأکید کرد که ترامپ با تشویق وی از برجام خارج شده و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفته است.

ترامپ و نتانیاهو امیدوار بودند فشار حداکثری بتواند ایران را به حضور در پای میز مذاکره برای گفت‌وگو بر سر توافقی جدید به جای برجام مجاب کند. این سیاست، به شکست منجر شد.

اعتراف بزرگ صهیونیست‌ها

در روزهای گذشته شمار زیادی از مقام‌های سابق رژیم صهیونیستی به اشتباه بودن تصمیم نتانیاهو در تشویق دونالد ترامپ به خروج از برجام و سایر سیاست‌های او علیه ایران اعتراف کرده‌اند.

یک مقام رژیم صهونیستی سه شنبه هفته گذشته اعتراف کرده بود که ترور شهید «محسن فخری زاده» دانشمند هسته‌ای ایران، جلوی پیشرفت برنامه هسته‌ای تهران را نگرفته است. او بدون ذکر نام خود به شبکه ۱۲ این رژیم گفت: «ترور فخری زاده در سال گذشته آنطور که انتظار می‌رفت مانع توقف در پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نشد. وضعیت کنونی، پیشرفته‌ترین وضعیتی است که برنامه هسته‌ای ایران به آن رسیده است.»

«دنی سیترینوویچ» از بالاترین مقامات نظامی صهیونیست نیز که مسئول گردآوری و تحلیل اطلاعات مرتبط با ایران در دوره نتانیاهو و وابسته نظامی تل آویو در سفارتخانه این رژیم در آمریکا به مدت سه سال بود چهارشنبه گذشته به روزنامه تایمز اسرائیل گفت که «ناکامی‌های فاحش اسرائیل در قبال ایران» برنامه هسته‌ای تهران را سرعت بخشیده است. او گفت که دولت نتانیاهو دچار «محاسبات اشتباه» در خصوص ایران شده بود و اکنون نفتالی بنت نیز همان مسیر را می‌رود.

او ادعا کرد که در زمان خروج آمریکا از برجام، بارها مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود اما نتانیاهو اعتنایی به سخنانش نمی‌کرد. این مقام نظامی صهیونیستی متخصص امور ایران سپس به تایمز اسرائیل گفت که اکنون بهترین و تنهاترین راه برای غلبه بر آن‌چه تهدیدات ایران می‌خواند، این است که واشنگتن به مصالحه بزرگ روی آورده و موجب موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات وین شود.

همزمان روزنامه نیویورک تایمز نیز در مقاله‌ای به قلم «توماس فریدمن» نوشت که «موشه یعلون» وزیر جنگ اسرائیل که در زمان امضای برجام به شدت با این توافق مخالف بود، اخیرا در کنفرانسی گفته است که تصمیم ترامپ برای خروج از این توافق «اشتباه بزرگی» بود که با تشویق نتانیاهو صورت گرفت.

موشه یعلون در این کنفرانس گفته بود که خروج از برجام «بدترین تصمیم در ده سال گذشته» در ارتباط با ایران بوده است. پس از او «گادی ایسنکات» از فرماندهان ارشد صهیونیستی نیز که از حامیان خروج از برجام بود در سخنانی گفته است که اقدام ترامپ به ضرر اسرائیل تمام شد چرا که ایران توانست پس از آن به سرعت برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد.

توماس فریدمن در ادامه نوشت که تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از برجام با تحریک و تشویق نتانیاهو یکی از «مخرب‌ترین، احمقانه‌ترین و ضعیف‌ترین تصمیمات مرتبط با امنیت ملی آمریکا پس از جنگ سرد بود.»

توصیه مشاور بنت

مقام‌های اسرائیلی به پایگاه آکسیوس گفته‌اند تصمیم نفتالی بنت برای پشت کردن به وعده‌اش نتیجه توصیه مشاور سیاست خارجی او «شیمریت مئیر» بوده است. آکسیوس مدعی شده که مئیر از مخالفان رویکرد بایدن در قبال ایران است.

طبق گزارش آکسیوس، با آنکه «ایال هولاتا»، مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی مسئولیت اصلی گفت‌وگو با کاخ سفید در خصوص ایران را به عهده دارد مئیر پرنفوذترین مشاور نفتالی بنت در این حوزه به شمار می‌رود.

این خبر در شرایطی منتشر شده که بنی گانتز قرار است فردا (پنجشنبه) برای دیدار با مقام‌های آمریکایی در خصوص ایران به واشنگتن سفر کند. سفر او در آستانه آغاز دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین انجام می‌شود.

صهیونیست‌ها دنبال کش‌دار کردن مذاکرات وین

آکسیوس نوشته انتظار می‌رود بنی گانتز در سفر به واشنگتن به مقام‌های آمریکایی تأکید کند که لازم است ایران با «تهدید باورپذیر نظامی» روبرو باشد.

آکسیوس نوشته با آنکه کابینه اسرائیل با احیای توافق هسته‌ای برجام مخالف است گانتز و بسیاری دیگر از مسئولان دستگاه‌های امنیتی معتقدند که وضعیت فعلی خطرناک‌تر است.

مقام‌های وزارت جنگ رژیم صهیونیستی معتقدند که وقفه در گفت‌وگوهای وین به اسرائیل زمان بیشتری برای همکاری با دولت بایدن جهت تدوین یک «طرح جایگزین» می‌دهد.

با وجود اینکه محور رایزنی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در گذشته را همواره رسیدن به یک «طرح جایگزین» در صورت شکست مذاکرات تشکیل داده، منابع خبری پیش از این گزارش داده‌اند که واشنگتن-تل‌آویو عملاً غیر از راه‌اندازی جنگ روانی، عملاً چنین طرحی در چنته ندارند.

این چیزی است که پایگاه خبری المانیتور مهرماه سال جاری، بعد از رایزنی مقام‌های اسرائیلی و آمریکایی گزارش داده بود.

یک مقام ارشد وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که به «بنی گانتز» نزدیک است در این باره به المانیتور گفت:«در حال حاضر، هیچ برنامه اقتضایی جایگزینی علیه ایران برای حالت شکست مذاکرات وجود ندارد. آنها پلان B ندارند.» (جزئیات بیشتر)

علاوه بر این، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» هم در شهریورماه سال جاری گزارش داده بود صهیونیست‌ها علی‌رغم مانور بر روی لفاظی‌های تهدیدآمیزآمیز نظامی علیه ایران «از هیچ توانایی نظامی عملی» برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران برخوردار نیستند.