کنعانی: زمینه‌سازی افزایش حضور آمریکا در سازوکارهای امنیت منطقه‌ای دستاوردی جز بی ثباتی به همراه ندارد

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امشب (شنبه)‌ ۱۸ تیر ماه در واکنش به طرح موضوع تکمیل سامانه‌های پدافند هوایی در منطقه از سوی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید و اظهارات تخاصم آمیز او علیه کشورمان، طرح این موضوع را تحریک آمیز خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران به این اظهارات از منظر تهدید علیه امنیت ملی و منطقه‌ای نگاه می‌کند. 

به گزارش فارس، «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی عنوان کرد که واشنگتن یکپارچه‌سازی پدافندهای هوایی با کشورهای خاورمیانه را برای مقابله با «تهدیدهای فزاینده ایران» بررسی می‌کند.

وی افزود: اینکه آمریکا بدون درک درست واقعیات منطقه، صرفا با هدف ایران هراسی و اختلاف افکنی بین کشورهای منطقه، چنین موضوعاتی را مطرح و پیگیری می‌کند، نشان می‌دهد آنچه برای آمریکا مهم است، منافع نامشروع این کشور و دادن تنفس مصنوعی به  رژیم صهیونیستی در منطقه است.

کنعانی از اینکه این مقام کاخ سفید خود را به‌عنوان سخنگوی کشورهای منطقه جا زده‌ است، ابراز شگفتی کرد و افزود: برخلاف این اظهارات نسنجیده، ایران همواره بر گفت‌وگو، مشارکت و همکاری منطقه‌ای برای تأمین امنیت و منافع مشترک کشورهای منطقه به دور از مداخله بیگانگان تاکید کرده است.

ناصر کنعانی

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که «تلاش برای ایجاد نگرانی‌های جدید امنیتی در منطقه، نتیجه‌ای جز تضعیف امنیت مشترک منطقه‌ای و تأمین منافع امنیتی رژیم صهیونیستی نخواهد داشت»، خاطرنشان کرد: نمی‌توان با فریبکاری و ترویج ایران هراسی، حاشیه امنی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.

* انباشت تسلیحات نمی‌تواند امنیت ساز باشد

کنعانی یادآور شد: تجربه نشان داده که انباشت تسلیحات، نمی‌تواند امنیت ساز باشد و برقراری امنیت مشترک منطقه‌ای، در گرو همکاری جمعی کشورهای منطقه و حفظ و پایداری آن، مستلزم پیشبرد تفاهم درون منطقه‌ای است و ایران با پایبندی به سیاست همسایگی، جدیت و اراده خود را در این زمینه نشان داده است. 

به گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران همواره بر راهکار دسته جمعی در منطقه تأکید و دست دوستی خود را به سوی کشورهای همسایه دراز کرده است. در این راستا نیز جمهوری اسلامی ایران برای رفع اختلافات و سوءتفاهمات پنج دور گفت‌وگو با عربستان سعودی در بغداد داشته و آنگونه که اعلام شده قرار است دور ششم این گفت‌وگوها در سطح دیپلماتیک برگزار شود. در سفر اخیر وزیر خارجه قطر به تهران، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی از گفت‌وگوهای منطقه‌ای ایران حمایت کرد.

* حضور دو دهه‌ای آمریکا در عراق و افغانستان امنیت را برای آنها به ارمغان نیاورد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تصریح کرد: ورود بیگانگان در هر فرآیند منطقه‌ای نه‌ تنها امنیت ساز و ثبات آفرین نیست، بلکه خود عامل اصلی تنش‌زایی و ایجاد شکاف منطقه‌ای است. لذا همانگونه که حضور دو دهه‌ای آمریکا در عراق و افغانستان، امنیت را برای این کشورها به ارمغان نیاورد، هرگونه زمینه‌سازی برای افزایش حضور و نقش‌آفرینی آمریکا در سازوکارهای امنیت منطقه‌ای نیز، دستاوردی جز ناامنی، بی‌ثباتی و گسترش تروریسم در سطح منطقه به دنبال نخواهد داشت.

به گزارش فارس، جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سفرش به منطقه خاورمیانه (غرب آسیا) به دنبال کار بر روی موضوعاتی نظیر پدافند هوایی جهت مقابله با ایران خواهد بود و افزود: «ما کار بر روی قابلیت‌های پدافندی یکپارچه را ادامه می‌دهیم چون همان‌طور که می‌دانید کل منطقه درباره ایران و قابلیت‌های موشکی فزاینده آنها، علاوه بر حمایت آنها از تروریسم در سراسر منطقه نگران است.»

او بار دیگر تأکید کرد بایدن در این سفر یکپارچه‌سازی پدافند هوایی در منطقه را مورد بررسی قرار داد. جان کربی گفت: «بعد از آن بررسی ایده یکپارچه کردن همه آن پدافندهای هوایی با هم را داریم تا پوشش موثرتری جهت مقابله با تهدید فزاینده ایران ایجاد شود.»