تاکید مکرر بر گزینه "اقتصاد" در نام‌گذاری سال‌ها

سال ۱۳۷۸ با توجه به تقارن صدمین سالگرد ولادت بنیانگذار کبیر  انقلاب اسلامی  با طلیعه بهار، سال "امام خمینی (ره)" نام گرفت.

سال ۱۳۷۹، چون دو عید غدیر طی سال شمسی وجود داشت نام "امام علی (علیه السلام)" انتخاب شد.

سال ۱۳۸۰ را با توجه به ضرورت توجه مسئولان به امر اشتغال زایی سال "اقتدار ملی و اشتغال‌آفرینی" نامیدند.

سال ۱۳۸۱ با توجه به تقارن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان با آغاز سال شمسی، سال "عزت و افتخار حسینی" نام‌گذاری شد.

سال ۱۳۸۲ به عنوان سال "خدمت ‌گذاری" نام‌گذاری شد.

سال ۱۳۸۳ با توجه به اینکه سال آخر تصدی‌گری دولت هشتم محسوب می‌شد و ضرورت داشت دستگاه‌های دولتی گزارشی از عملکرد خود را تقدیم مردم کنند، این سال را سال "پاسخگویی" نامیدند.

سال ۱۳۸۴ سال "همبستگی ملی و مشارکت عمومی" نام نهاده شد که این نامگذاری مبتنی بر در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری نهم و همچنین افزایش حجم تبلیغات منفی و غوغاسالاری غربی‌ها پیرامون برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان و ضرورت احتراز فعالان و کنشگران سیاسی و رسانه‌ای داخلی از مناقشات حزبی و جناحی بود.

سال ۱۳۸۵ با توجه به توهین برخی نشریات غربی به ساحت مقدس نبی‌اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و غلیان احساسات دینی مسلمانان سراسر جهان و انزجار آن‌ها از هتک حرمت‌کنندگان به ساحت مقدس نبوی، سال "پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله" نام نهاده شد.

سال ۱۳۸۶ با توجه به تلاش همه‌جانبه و مذبوحانه دنیای استکبار برای ایجاد تفرقه در میان امت اسلام و ملت ایران، سال "اتحاد ملی، انسجام اسلامی" نامگذاری شد.

سال ۱۳۸۷ سال "نوآوری و شکوفایی" نام نهاده شد.

سال ۱۳۸۸ با توجه به سرانه بالای مصرف انرژی در کشور، سال "اصلاح الگوی مصرف" نام گذاری شد.

سال ۱۳۸۹ در شرایطی آغاز شد که کشور یک سال بحرانی را بواسطه فتنه‌گری‌ها و زیاده‌خواهی‌های برخی مردودین سیاسی سپری کرده بود و به نوعی اهداف کلان توسعه‌ای کشور مغفول مانده بود؛ از اینرو این سال را سال "همت مضاعف و کار مضاعف" نامیدند.

سال ۱۳۹۰ با توجه به تحولات رخ داده در عرصه اقتصادی و فزونی یافتن اقدامات خصمانه غربی‌ها در تحریم کشور، این سال "جهاد اقتصادی" نام گرفت.

سال ۱۳۹۱ سال "تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه ایرانى" نام گرفت که علت این نامگذاری، تحریم‌های اِعمال شده لجام‌گسیخته از جانب غرب و همچنین برخی سوء مدیریت‌ها از جانب مسئولان در عرصه اقتصادی بود.

سال ۱۳۹۲ با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و همچنین ضرورت عزم راسخ مسئولان برای عبور از معضلات اقتصادی، سال "حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی" نام نهاده شد.

سال ۱۳۹۳ همچون سه سال گذشته، مقوله اقتصاد در نامگذاری سالیانه جای داشت؛ البته در این سال مقوله فرهنگ نیز مورد توجه قرار گرفت و مقام معظم رهبری این سال را سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" نامیدند.

سال ۱۳۹۴ نیز سال "دولت و ملت، همدلی و همزبانی" نام نهاده شد. 

سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" نام نهاده شد؛ بیست و نهم بهمن سال ۹۲، مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» را ابلاغ کرده بودند.

سال ۱۳۹۶ سال "اقتصاد مقاومتی: تولید - اشتغال" نام‌گذاری شد. رهبر انقلاب در نامگذاری این سال نیز همچون سال پیش از آن، با توجه به نیاز کشور به اقتصاد مولد و درون‌زا و دندان تیز کردن‌های دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی، شعار سال را با محوریت اقتصاد مقاومتی تعیین فرمودند.

سال ۱۳۹۷ با عنوان سال "حمایت از کالای ایرانی" نامگذاری شد. این نامگذاری نشان از اولویت اهمیت به کار وسرمایه و فعالیت اقتصادی و ذهن و ابتکار ایرانی بود.

سال ۱۳۹۸ در راستای کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم ، محور فعالیت را بر تولید قرار داده و شعار را "رونق تولید" نام نهادند .

سال ۱۳۹۹ در راستای ایجاد تغییر محسوس در زندگی مردم ، شعار "جهش تولید" را مطرح کردند که از ابزارهای موثر قدرت است .

سال ۱۴۰۰ با توجه به شکوفایی جهش تولید به معنای واقعی کلمه و حمایتهای قانونی و دولتی و حکومتی از همه سو نسبت به آن سال "تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها" نام‌گذاری شد.

سال ۱۴۰۱ به دنبال ادامه تقویت سیاستهای اقتصاد مقاومتی، سال "تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین" نام گذاری گردید.

امسال هم در سال ۱۴۰۲ در راستای شعارهای اقتصادی سالهای قبل و رفع موانع آن و رشد سازندگیهای منتهی به معیشت مردم، سال "مهار تورم و رشد تولید" نام گذاری شد.

صفورا ترقی