حذف معافیت‌های مالیاتی در برنامه هفتم

  جعفری قادری درباره حذف تمام معافیت‌های مالیاتی در برنامه هفتم و تأثیر این اقدام در جلوگیری از تولید و داشتن اقتصادی مولد، گفت: جهت گیری دولت این است که به جای اعطای معافیت مالیاتی به مشاغل، اقدام به اعطای معافیت مالیاتی به اشخاص کند و مالیات بر مجموع درآمد افراد را در دستور کار قرار دهد، به این صورت که درآمد افراد در تمام حوزه‌ها از جمله صنعتی، کشاورزی و خدماتی مشمول مالیات شود.

وی بیان کرد: این بند و لایحه در صورتی درست است که سامانه‌ها و سیستم‌های رصد درآمدهای مالیاتی کاملاً دقیق باشد و تمام درآمدهای فرد را بتواند یکجا جمع کند. اگر امکان فرارهای مالیاتی وجود داشته باشد و برخی از افراد بخشی از درآمدهایشان را پنهان کنند، باز هم این بند نمی‌تواند منابع مالی را برای دولت ایجاد کند.

عضو کمیسیون برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: مالیات بر حقوق و دستمزد با مالیات بر مجموع درآمد متفاوت است. مالیات بر مجموع درآمد به این نگاه می‌کند که درآمدی که افراد دارند درآمد بر اجاره، تولید، توزیع یا فعالیت‌های خدماتی است و این درآمدها تا سقفی معاف از پرداخت مالیات است و بیشتر از این سقف، درآمد آنها مشمول مالیات می‌شود.

قادری ادامه داد: باید دولت توضیح دهد که آیا می‌تواند این اطلاعات و پایه‌های اطلاعات را دایر کند و آیا سامانه‌های رصد قابل دفاع است و می‌تواند تمام اطلاعات را یکجا شناسایی کند یا خیر. تصویب این ماده بستگی به توضیحات دولت دارد و اینکه چه ضمانت‌هایی برای حُسن انجام کار می‌دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قرار باشد این اقدام عملیاتی شود، باید بر اساس یک برنامه جهت‌گیری شده انجام شود و بلافاصله بعد از تصویب برنامه اجرایی نمی‌شود. ممکن است مجلس به دولت در این زمینه اعتماد کند و به این بند رأی دهد و ممکن است اصلاً به آن رأی مثبت ندهد.

حذف معافیت‌های مالیاتی در برنامه هفتم

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره سرانجام اعطای اعتبار مالیاتی در قالب قانون جهش تولید دانش بنیان، گفت: تاکنون جهت گیری ما به سمت تفکیک فعالیت‌ها در کشور بوده است و بخشی از فعالیت‌ها دارای معافیت یا تخفیف یا اعتبار مالیاتی بوده و برخی هم نبودند. اگر مجلس قانع نشود و اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را در خطر ببیند قطعاً با این بند موافقت نخواهد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اعطای اعتبار مالیاتی به بخش‌های تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی از جمله بندهای مهم قانون جهش تولید دانش‌بنیان بوده و رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار نمایندگان با ایشان از این قانون به عنوان یک قانون مهم مجلس نام بردند. این قوانین نقشه راه دانش بنیانی شدن اقتصاد کشور است و برای اجرایی شدن آن این اعتبار مالیاتی در نظر گرفته شده و لازم است که ادامه داشته باشد.