
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت اول ترامپ اخیراً در گفتوگو با بی بی سی فارسی، با ارائه تحلیلی بیمبنا از وضعیت نظام جمهوری اسلامی و در عین حال، حمایت از ایده حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران مدعی شد: «اگر ما تاسیسات هستهای ایران را از بین ببریم گام بعدی این است که حکومت ایران را ساقط کینم. این حکومت به شدت در داخل ایران مشکل دارد».
حمایت بولتون از حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران در حالیست که چندی پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز خواستار نابودی راکتورهای هستهای و تاسیسات غنیسازی ایران شد.
به نظر میرسد با استمرار مذاکرات و مسیر دیپلماسی میان ایران و آمریکا، صدای رادیکالیسم از سوی نیروهای انحلالطلب بلندتر شود و ایده اینان برای جایگزینی دیپلماسی با نظامیگری، شدت مضاعف به خود بگیرد.
به یاد جمله «جمهوری اسلامی چهل سالگیاش را نمیبیند»!
فارغ از این تحلیلها، مواضع بولتون که حمله به تاسیسات هستهای را مقدمهای برای ساقطکردن نظام جمهوری اسلامی دانسته، مخاطب مطلع را ناخودآگاه به یاد اظهارات چند سال قبل او میاندازد که آرزو کرده بود، جمهوری اسلامی نباید ۴۰ سالگی خود را ببیند.
بولتون، تیرماه ۱۳۹۶ در جمع تعدادی از اعضای گروهک تروریستی منافقین مدعی شد: «نتیجه تصمیم فعلی دولت ترامپ برای بازبینی سیاست هایش در قبال ایران بایستی این باشد که این کشور نتواند پیروزی چهل سالگی انقلابش را جشن بگیرد».
آنچه بولتون درباره لزوم پایان جمهوری اسلامی پیش از جشن ۴۰ سالگی به زبان آورد، در واقع هدف بدون روتوشِ دولت ترامپ بود. در واقع هدف ترامپ از سیاست «فشار حداکثری» در دولت اولش، ساقط کردن نظام بود که در عمل آن سیاست با شکست مواجه شد.
همانطور که اظهارات بولتون مبنی بر پایان نظام پیش از چهل سالگی، بسیار بعید و نشاندهنده دور بودن گوینده از واقعیت مسلم ایران بود، مواضع اخیر او مبنی بر ساقطشدن نظام پس از حمله نظامی به تاسیسات هستهای نیز وهمآلود و ناشی از حماقت است که بیشک راه به واقعیت پیدا نخواهد کرد.