شفافیت و نشان‌دار کردن مالیات ها؛راهکار تحقق عدالت و توسعه همه‌جانبه

فضل الله رنجبر، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با افکار نیوز، پیرامون طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، گفت: بنده معتقدم هر چه بیشتر در جهت جلب اعتماد مودیان مالیاتی تلاش کنیم، قطعاً به شفافیت سیستم مالیاتی کمک خواهد کرد و در عین حال به نهادینه کردن فرهنگ پرداخت مالیات کمک می‌کند.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دوازدهم تاکید کرد: اگر مودیان مالیاتی بدانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند، دقیقا در چه زمینه‌هایی برای توسعه و پیشرفت کشور هزینه می‌شود، با رغبت و انگیزه‌ی مضاعف به پرداخت مالیات اقدام می‌کنند. به این ترتیب، از سیستم‌های مالیاتی مبتنی بر اجبار و تحمیل فاصله خواهیم گرفت.

دبیر کمیسیون اجتماعی در مجلس دوازدهم در مورد افزایش عدالت در تخصیص مالیات و اولویت‌دهی به استان‌های محروم،افزود:هر چه از تحکم و سیستم‌های اجباری دوری کنیم و به سمت نشاندار کردن و شفافیت مالیات و یا خوداظهاری‌های مبتنی بر واقعیت پیش برویم، می‌توانیم به اهداف مورد نظر خود در سیستم مالیاتی دست یابیم،بنا بر این شفافیت، نشاندار کردن و همراهی با مودیان مالیاتی، همگی به تحقق عدالت اجتماعی و همراهی بیشتر برای پرداخت بهتر مالیات منجر می‌شوند.

وی در خصوص تمرکز بر پروژه‌هایی با پیشرفت فیزیکی و نتایج ملموس در استان‌های کشور، افزود: واقعیت این است که برخی از استان‌ها با محرومیت بیشتری دست و پنجه نرم می‌کنند و رونق کسب و کار و سطح درآمد در آن‌ها پایین‌تر است. در مقابل، استان‌های دیگری از وضعیت بهتری برخوردارند.

نماینده مردم در مجلس دوازدهم ادامه داد:این اختلاف باعث می‌شود استان‌هایی که رونق کسب و کار و حجم مالیات‌دهی کمتری دارند، متضرر شوند. در حالی که عدالت ایجاب می‌کند استانی که درآمد بیشتری دارد، از امکانات و خدمات بهتری بهره‌مند گردد.

رنجبر در ادامه افزود: از آنجا که در کشور شاهد رشد و توسعه در برخی مناطق  و محرومیت در سایر مناطق هستیم، این مسئله منجر به کاهش سطح درآمد و سرانه درآمدی مردم شده است و بدون تردید  این شرایط در آینده به همسان‌سازی توسعه و پیشرفت کشور کمک نخواهد کرد.

در پایان دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر سقفی در نظر بگیریم و مازاد بر آن سقف را در سیستم بطور عادلانه به مناطق محروم اختصاص دهیم، تعادلی ایجاد می‌شود و عدالت بهتری برقرار خواهد شد در غیر این صورت،به سمتی خواهیم رفت که عدم رشد یک منطقه و یا عقب‌ماندگی و محرومیت مناطق دیگر را شاهد خواهیم بود. از این رو، نیاز به یک نسخه متناسب‌سازی داریم که به رشد همه‌جانبه کشور منجر شود.