
«جان مرشایمر» متفکر برجسته روابط بینالملل، استاد دانشگاه شیکاگو و یکی از کارشناسان مطرح در حوزه واقعگرایی در روابط بینالملل، در گفتوگویی مفصل با یک رسانه روس درباره سیاستهای رژیم صهیونیستی تصریح کرد: «۶۰ درصد اسرائیلیها نگران وقوع جنگ داخلی هستند. پیش از هفتم اکتبر نیز، تصمیم دولت اسرائیل برای ایجاد اصلاحات قضایی به تشدید نگرانیها درباره وقوع جنگ داخلی در اسرائیل انجامیده بود و از زمان هفتم اکتبر، این حس فقط قویتر شده است.»
مرشایمر که با برنامه Going Underground شبکه راشاتودی صحبت میکرد، افزود: «مطمئن نیستم که در اسرائیل جنگ داخلی رخ دهد، اما پس از پایان یافتن جنگ غزه، احتمال جدی وقوع آن وجود دارد. حتی در صورت عدم وقوع جنگ داخلی در اسرائیل، این کشور در بیثباتی گسترده داخلی قرار خواهد گرفت. زمانی که جنگ متوقف شود و بسیاری جایگاه و موقعیت اسرائیل را بررسی کنند، از موقعیت آن و شرایط داخلی درحال فروپاشی آن شوکه خواهند شد.»
مرشایمر در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده دولت آمریکا از چنین موضوعی بهعنوان اهرم فشار علیه «لابی صهیونیستها» در آمریکا تصریح کرد: «اسرائیل صاحب دولت ترامپ است. این موضوع هیچ جذابیتی ندارد. ترامپ هیچ کاری برای به چالش کشیدن اسرائیل نخواهد کرد. او زمانی وارد کاخ سفید شد که جو نسلکش (جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا و لقب او) در جنایات اسرائیل و نسلکشی کنونی علیه فلسطینیان شریک بود.»
او افزود: «پس از ورود ترامپ به کاخ سفید، او حتی بیشتر از جو نسلکش به اسرائیلیها برای نسلکشی فلسطینیان کمک کرد. این مسئله نشان دهنده وابستگی شدید ترامپ به لابی صهیونیستهاست.»
اسرائیل تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران وارد کند اما شکست خورد
مرشایمر در پاسخ به سوالی درباره «شوک اسرائیل از توافق ترامپ با انصارالله یمن بدون آگاهی اسرائیل» و خواسته رژیم صهیونیستی برای حمله آمریکا به ایران تصریح کرد: «بدون شک اسرائیل خواستار بمباران ایران توسط آمریکاست. آنها درحال تلاشهای بسیاری در همین راستا هستند. در مسئله فلسطین، اسرائیلیها به همه خواستههایشان میرسند اما خارج از موضوع فلسطین، موضوعی همچون ایران، لابی صهیونیستها نفوذ کمتری دارد.»
او با اشاره به تنشآفرینیهای رژیم صهیونیستی علیه ایران تأکید کرد: «فراموش نکنید که در سال ۲۰۲۴، در آوریل و اکتبر، اسرائیلیها تلاش کردند تا آمریکا را به طعمه جنگ با ایران بکشانند. ایران خواستار جنگ با آمریکا نیست. آمریکا نیز خواستار جنگ با این کشور نیست. اهمیتی ندارد چه کسی در کاخ سفید باشد، اسرائیل فقط در سال ۲۰۲۴، دو مرتبه تلاش کرد تا آمریکا را به تله جنگ با ایران وارد کند. اکنون نیز آنها بهدنبال همین هستند. اما تلاشهای آنها مشابه گذشته شکست خواهد خورد.»
مرشایمر افزود: «در موضوع حوثیها (انصارالله)، فراموش نکنید که این موضوع تأثیرات بسیاری روی سیاست آمریکا برای مهار چین دارد. ما نیروهای دریایی بسیاری به دریای سرخ اعزام کردیم و به آنها در شرق آسیا نیاز داریم. از طرفی، مهمات بسیاری را تلف کردیم. همه این اقدامات در کارزاری بینتیجه و شکست خورده علیه حوثیها صورت گرفت.»
او تصریح کرد: «فرماندهان نظامی آمریکا در شرق آسیا از این مسئله خشمگین هستند، زیرا آنها نمیخواهند مهمات باارزش آمریکا در دریای سرخ تلف شود.»
مرشایمر افزود: «در شرق آسیا نیز، آمریکا نباید بهدنبال جنگ با چین باشد. بلکه باید دربرابر آن بازدارندگی ایجاد کند. از بین رفتن ذخایر مهمات ما، تأثیر مخربی روی توانایی بازدارندگی آمریکا دارد و میتواند به جنگ با چین منجر شود.»
اسرائیل برای آمریکا یک آسیب است
او با اشاره دوباره به نفوذ رژیم صهیونیستی در آمریکا تصریح کرد: «تحولات خاورمیانه یک مشکل اساسی برای آمریکا و مسائل این کشور با چین است. لابی اسرائیلی ادعا میکند که اسرائیل یک شریک راهبردی در خاورمیانه است یا اسرائیل تنها دموکراسی در منطقه است و آمریکا باید از آن دفاع کند. این ادعا، مضحک است. اسرائیل برای آمریکا یک آسیب و نقطه ضعف است.»
مرشایمر افزود: «اسرائیل در حال انجام یک نسلکشی است و ما (آمریکا) درحال حمایت از این نسلکشی هستیم و همین مسئله بسیار مشمئز کننده است.»
او در پاسخ به سوالی درباره تبدیل «مایک والتز» به مقامی تشریفاتی و احتمال «خسته بودن ترامپ از پروژه صهیونیسم» تصریح کرد: «در ظاهر بهنظر میرسید که مقامات ارشد دولت ترامپ، والتز را بهعلت بیکفایتی او برکنار کردند. در ادامه مشخص شد که والتز درحال همکاری با نتانیاهو بود تا آمریکا به ایران حمله کند. ترامپ بهدنبال جنگ با ایران نیست. چنین جنگی احمقانه خواهد بود. ترامپ و بایدن هر ۲ آن را درک میکنند.»
مرشایمر افزود: «آخرین چیزی که ترامپ میخواهد، داشتن مشاور امنیت ملی است که همسو با نتانیاهو، بهدنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران باشد.