انگلیس از جواب عراقچی ترسید

 وزارت امور خارجه انگلیس در پی اظهارات «پیتر ماندلسون» سفیر انگلیس در آمریکا که گفته بود از موضع آمریکا مبنی بر تلاش برای متوقف کردن غنی‌سازی در خاک ایران حمایت می‌کند، اعلام کرد که «ما از ایران خواسته‌ایم به پیشنهاد رئیس‌جمهور ترامپ برای رسیدن به راهکاری مذاکره‌شده بپردازد و ما در حمایت از ثبات منطقه‌ای و تامین صلح در منطقه غرب آسیا ارتباط نزدیکی با متحدان و شرکایمان در این زمینه داریم.»

«لارنس نورمن» خبرنگار وال استریت ژورنال در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس با انتشار این موضع‌گیری وزارت امور خارجه انگلیس نوشت: انگلیس با استدلال این که ماندلسون آشکارا حمایتی از موضع غنی‌سازی سفر ویتکاف نکرده است، تلاش می‌کند از این موضع عقب‌نشینی کند.

نورمن نوشته این امر از مقایسه اظهارات ماندلسون با موضع‌گیری لندن کاملا واضح است.

سفیر انگلیس در آمریکا عصر سه‌شنبه در نشستی گفت: ما از آنچه ویتکاف در مذاکرات انجام داده، حمایت می‌کنیم. این مذاکرات پیشرفتی داشته‌اند، هرچند مشخص نیست که آیا در نهایت می‌توانند دولت ایران را متقاعد کنند که باید راهی برای خروج از این وضعیت بیابد یا با گزینه‌ای بسیار بدتر مواجه شود.»

او همچنین در اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران افزود: «ما در اروپا نیز از قابلیت مکانیزم ماشه برخوردار هستیم. زمان برای فعال‌سازی مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیزم ماشه) که می‌تواند منجر به بازگشت تحریم‌های اولیه علیه ایران شود، به سرعت در حال گذر است. آن‌ها باید نسبت به این موضوع نیز هوشیار باشند.»

این مسئله یکی از خطوط قرمز ایران است و همانطور که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تصریح کرده، در صورت پافشاری آمریکا روی این موضوع، رسیدن به توافق ناممکن خواهد بود.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به اظهارنظر سفیر انگلیس در آمریکا در مورد فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران نوشت: ایران با حسن‌نیت به تعامل چندجانبه با بریتانیا و سایر اعضای اروپایی باقی‌مانده در برجام ادامه داده است، حتی در شرایطی که ایالات متحده همچنان تمایلی به دخیل کردن آن‌ها در روند مذاکرات جاری نشان نمی‌دهد.

وی افزود: اگر موضع بریتانیا «غنی‌سازی صفر» در ایران باشد —که نقض صریح معاهده عدم اشاعه و نیز تعهدات بریتانیا به‌عنوان یکی از اعضای باقی‌مانده در برجام به شمار می‌رود— در این صورت دیگر موضوعی بین ما برای گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای باقی نمی‌ماند.