اتفاق کم نظیر پس از جنگ 12 روزه

سید سلمان سیدافقهی؛ قائم‌مقام پیشین بنیاد ملی نخبگان: رهبرمعظم انقلاب در بیانیه گام دوم و سخنرانی‌های مختلف، بر نقش کلیدی نخبگان علمی در به ثمر رساندن اهداف انقلاب اسلامی تأکید کرده‌اند؛ نکته‌ای که در پیام اخیر ایشان نیز مورد تاکید قرار گرفت و از جنبه‌های مختلف حائز اهمیت است:

  1. نقش محوری نخبگان: دانشمندان و نخبگان همواره به‌عنوان اصلی‌ترین نقش‌آفرینان در پیشرفت علمی و فناورانه کشور شناخته می‌شوند و وظایف سنگینی در این حوزه دارند.
  2. اقتدار نظامی: دستاوردهای فناوری، به‌ویژه در حوزه موشکی و نظامی، اقتدار کشور را در مواجهه با چالش‌های خارجی تقویت کرده‌است. این پیشرفت‌ها نتیجه تلاش نخبگان بوده و نیازمند تداوم کار جهادی برای رفع نواقص و دستیابی به بازدارندگی است.
  3. همکاری بین بخش نظامی و غیرنظامی: فناوری‌های پیشرفته، ازجمله در حوزه انرژی، می‌توانند با همکاری بخش نظامی و غیرنظامی توسعه یابند. پس از جنگ ۱۲روزه، تمایل به همکاری بین این بخش‌ها افزایش یافته که فرصت مبارکی است.
  4. حمایت از دانش‌بنیان‌ها: دولت، معاونت علمی ریاست‌جمهوری، بنیاد نخبگان و بخش دفاعی باید با سازماندهی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، از ظرفیت نخبگان بهره‌برداری کنند.
  5. لزوم هماهنگی بین دولت و نیروهای مسلح: برای استفاده بهینه از ظرفیت نخبگان، هماهنگی بین دولت و نیروهای مسلح ضروری است. این هماهنگی باید تقویت شود تا دستاوردهای علمی و فناوری به حداکثر برسد.