توان موشکی ایران نابود شدنی نیست

به گزارش افکارنیوز، اندیشکده آمریکایی «مرکز راهبردی و مطالعات بین‌الملل» اخیرا در گزارشی پیرامون «توان موشکی ایران» خاطر نشان ساخت حتی با توافق هسته‌ای بین ایران و قدرت‌های جهانی، توان موشکی بالستیکی ایران از بین نخواهد رفت.

بر اساس این گزارش، ایران حتی بعد از توافق هسته‌ای نیز می‌تواند با توسعه همیشگی زرادخانه موشکی بالستیکی هوشمند خود تهدیدی بالقوه باشد.

در گزارش کمیته فرعی امور خاورمیانه و شمال آفریقای این اندیشکده, ایران به عنوان «کشوری با تهدید موشکی دائمی» معرفی شده است.

در این گزارش آمده است: موشک‌های برد کوتاه ایران قادرند اهداف تاکتیکی نزدیک خود را به طور گسترده نابود کنند. همچنین موشک‌های برد بلند ایران به آسانی قادرند کشورهای عرب آنسوی حاشیه خلیج فارس را هدف قرار دهند که در بین آن‌ها برخی رقبای اصلی ایران(عربستان سعودی) نیز وجود دارند.

در این گزارش همچنین عنوان شده که توانایی‌های آینده موشکی ایران تهدیدی واقعی است و ایران به زودی نواقص موجود درباره سامانه‌های هدایت کننده تعیین مسیر دقیق اصابت موشک را رفع خواهد کرد.

از دیدگاه این مرکز مطالعاتی, ایران همچنین دارای موشک‌هایی است که قادر به ضربه زدن به اسرائیل، شرق مدیترانه، شبه جزیره عربستان، ترکیه، پاکستان و بخش‌هایی از آسیای مرکزی و همچنین جنوب روسیه و اروپا می باشد.

در این گزارش یکی از مشکلات موجود بر مسیر دستگاه های اطلاعاتی خارجی «نحوه تشخیص وضعیت راهبردی موشک‌های بالستیک ایران و نیز دکترین نحوه بکارگیری این جنگ افزارها» عنوان شده است.

در بخشی دیگر از این گزارش به صراحت آمده است: ناتوانی در پیش گویی از چگونگی و زمان استفاده ایران از موشک‌های برد بلند و نیز این‌که چگونه آن‌ها به سرعت سامانه‌های دقیق‌تر و کشنده‌تر را در موشک‌هایشان بکار می‌برند و نیز توانایی عملیاتی آن‌ها حالت بازدارندگی و رعب آوری را به این جنگ افزارهای ایران بخشیده است.

در بخش پایانی این گزارش به تنوع موشکی فعلی ایران منجمله شهاب _۱ با برد ۳۰۰ تا ۳۱۵ کیلومتر با سوخت جامد،شهاب _۲ با برد ۳۷۰ تا ۷۰۰ کیلومتر با سوخت مایع، شهاب _۳ با برد ۳۰۰ تا ۱۳۰۰ کیلومتر با سوخت مایع، قدر با برد ۱۱۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر با سوخت جامد و نیز موشک سجیل _ ۲ با برد ۳۰۰ کیلومتر با سوخت جامد ، موشک فاتح _۱۱۰ با برد ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر با سوخت جامد و نیز موشکهای زلزال ۱،۲،۳ با بردهای ۱۲۵، ۲۰۰ و نیز ۱۵۰ تا ۴۰۰ کیلومتر با سوخت جامد اشاره شده است.