در ادامه بخش‌هایی از این دستاوردها که خرّم به آنها اشاره کرده است را می‌خوانید:

 

_ توافقنامه تعداد زیادی از مشکلات پیچیده را حل کرده است.

_ پیامد دیگر اجرای برجام این خواهد بود که ایران به عنوان بازیگر منطقه‌ای وارد معادلات سیاسی خواهد شد.

_ پس از پایان تحریم‌های سیاسی، ایران دست بازتری در معادلات و مسائل منطقه‌ای خواهد داشت و نقش آفرینی ایران در منطقه به نفع سوریه، عراق و یمن خواهد بود.

_ از منظر بین‌المللی نیز، قدرت‌های بزرگ، روی نقش و نفوذ ایران در خاورمیانه به عنوان یک کشور استراتژیک حساب باز خواهند کرد و تمایل خواهند داشت از این کشور برای مبارزه با تروریسم و حل مشکلات جهان استفاده کنند.

_ توافق هسته‌ای و اجرای برجام، خطر جنگ برای ایران و قدرت‌های بزرگ را برطرف می‌کند.

 

*تمام دستاوردهای احتمالی که خرّم به آنها اشاره کرده است در قبل از عقد برجام و حتی قبل از دولت رئیس‌جمهور روحانی نیز درباره ایران به حد کافی و وافی و ملموس وجود داشتند. (چه اینکه در قبل از دولت یازدهم بود که ایران اسلامی به درخواست آمریکا وارد بحث مذاکره مقطعی با این کشور در قضیه مبارزه با تروریسم در افغانستان و عراق شد و ایضاً قبل از برجام بود که حمایت‌های آشکار ایران اسلامی از سوریه و بحرین و یمن و عراق آغاز شده بود)

اینکه اکنون قرار است همین داشته‌های همیشگی ایران اسلامی بعنوان دستاوردهای برجام! به مردم قالب شوند امر پسندیده‌ای نیست.

مسئله «خطر جنگ» نیز که برجام، رافع آن بوده! چند سالی هست مورد اشاره کسانی مثل آقای هاشمی رفسنجانی قرار می‌گیرد، تحلیلی است که هیچگاه استدلال‌های لازم برای درست بودن خود را ارائه نکرده است.

تمام این صحبت‌ها در حالی است که وعده اصلی مذاکرات و چیزی به نام «برجام» نیز «ارزانی» و «ارتقای فوری سطح معیشت» بوده است و نمی‌توان چیزهای دیگری مثل حرف‌های بالا و یا هواپیماهای ایرباس را به جای آن به افکار عمومی قالب کرد.

گفتنیست، علی خرّم پیش از این درباره توافق دولت روحانی با کشورهای غربی در لوزان نیز در یک روز، 3 مقاله در 3 روزنامه منتشر کرد و به مدح و ثنای توافق لوزان پرداخت.

این فرد چند ماه پس از توافق موقت ژنو در سال 92 که بی‌دستاوردی‌های آن به همراه 100 تحریم جدید برای مردم آشکار شد طی یادداشتی گفته بود:

«ظرف 10 ماه آثار موفقیت‌های سیاست‌های خارجی در اقتصاد، صنعت و اوضاع اجتماعی پدید آمد و اگرچه با "اعمال نفوذ برخی تفکرات" دامنه این موفقیت‌ها نتوانست وسعت یابد»!

لازم به یادآوری است که تعدادی از چهره‌های جریان سیاسی خاص ضمن مذمت مردم در زمینه عدم برگزاری جشن هسته‌ای؛ چندی است از این می‌گویند که «مردم متوجه دستاوردهای برجام نیستند»! عنوان می‌کنند که «تحریم‌ها لغو نشد اما فشار از مردم برداشته شد» و یا نظیر حرف‌های خرّم که در بالا به آن اشاره کردیم را بیان می‌کنند...

این چهره‌ها همچنین دقیقاً بیان نمی‌کنند که ایران قبل از برجام دقیقاً دست به گریبان چه مشکلی بوده است که آن مشکل هم‌اکنون رفع شده و این رفع شدن نیز توسط مردم احساس می‌شود؟!