11 نکته کلیدی در لایحه بودجه سال 1397

حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن طرح 11 نکته کلیدی در لایحه بودجه سال 1397 و گزارش کمیسیون تلفیق بودجه گفت: باید منتظر ماند تا نمایندگان مجلس در بررسی موارد مهم لایحه بودجه به چه نتایجی می‌رسند.

وی در توضیح این موارد افزود: نخستین نکته این است که شاکله بودجه97 دو لایه دارد، لایه اول تا حدودی حفظ شده ولی لایه دوم دگرگون شده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به نکته دوم درباره لایحه بودجه تاکید کرد: نمایندگان مجلس با افزایش قیمت حامل‌های انرژی مخالف هستند، اگر تعداد انگشت شماری با افزایش قیمت حامل‌های انرژی موافق هستند، بهتراست کاملا استدلال‌های خود را روشن و شفاف بیان کنند.

وی با مطرح کردن نکته سوم درباره لایحه بودجه به در آمد1.2 هزارمیلیارد تومانی حامل‌های انرژی اشاره کرد و گفت: این رقم درآمد را همه نمایندگان از جمله کمیسیون پذیرفته و اجماعی شده است، باید منتظر ماند تا ببینیم نمایندگان در صحن علنی مجلس چه تصمیمی می‌گیرند، آیا تصمیم می‌گیرند که این درآمد به خزانه‌داری کل واریز شود و رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای آن تصمیم بگیرند یا تصمیم اینگونه می‌شود که به خزانه داری کل واریز نشود و مانند سال‌های شرکت های مربوط برای آن تصمیم بگیرند.

رئیس کمیسون تلفیق برنامه ششم درباره نکته چهارم لایحه بودجه اظهار داش: در سال 1397 برای 76 میلیون نفر از محل 102 هزار میلیارد تومان یارانه پیش بینی شده است که به میزان 41 هزار میلیارد تومان بوده، در واقع پول پرداخت یارانه برای همه وجود دارد، دولت اگر پولداری را شناسایی کرد یارانه را حذف کند.

وی نکته پنجم را مرتبط با پاداش پایان خدمت فرهنگیان دانست و گفت: منبع پاداش پایان خدمت به میزان5/2 هزار میلیارد تومان کاملا مطمئن است.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با اشاره به نکته ششم لایحه بودجه تأکید کرد: نکته ششم این است که بودجه آموزش و پرورش و بنیاد شهید در سال1397 ملی خواهد بود و نکته هفتم نیز این است که حقوق شاغلین و بازنشستگان با تحولی بزرگ در صحن مجلس نهایی خواهد شد، تغییرات احتمالی در صحن مجلس محدود است.

حاجی بابایی با ذکر نکته هشتم لایحه بودجه، به اوراق مشارکت اشاره کرد و گفت: میزان فروش انواع اوراق مشارکت در بودجه1397 مطلوب نیست، مگر این که در صحن مجلس اصلاح شود.

وی نکته نهم را به بودجه عمرانی مرتبط دانست و گفت: بودجه عمرانی دولت به میزان 60 هزار میلیارد تومان است که 12 هزار میلیارد تومان آن به بودجه اشتغال‌زایی داده شده است که با توجه به تخصیص پایین اعتبار عمرانی در سال1397 پروژه‌های عمرانی را با مشکل مواجه می‌کند.

وی درباره نکته دهم عنوان کرد: بودجه اشتغال پایدار نیست و منابع آن اشغال‌زا نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تشریح نکته یازدهم لایحه بودجه با اظهار نگرانی از برداشت بی رویه از صندوق توسعه گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی در بودجه سال 1397 خودنمایی کرده و مسیر رشد و توسعه از طریق بخش خصوصی را تضعیف می‌کند.