تصمیم ترامپ برای مذاکره دوباره با ایران چیزی بیش از افکار پوچ نیست

 روزنامه آمریکایی بوستون گلوب در گزارشی با عنوان  «خروج از توافق هسته‌ای یک اشتباه پرهزینه خواهد بود» نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، قرار است دوازدهم مه یک پیام قدرتمند در خصوص باقی ماندن یا خروج از برجام ارسال کند. اگر همانطور که همه انتظار دارند، او این توافق را رها کند، پیامش از پیونگ‌یانگ تا پاریس انعکاس خواهد داشت: آمریکا قابل اعتماد نیست و پیامد‌ها ناگوار خواهد بود.

این روزنامه در ادامه با تکرار ادعاهای بی‌اساس واشنگتن علیه کشورمان نوشت: پاره کردن توافق ممکن است ایران را در نظامی مالی که بر پایه دلار قرار دارد، بیش از پیش منزوی کند؛ اما همچنین آمریکا را نیز در جامعه کشور‌هایی که به منطق و خویشتن‌داری بر پایه قانون بین‌الملل متعهد هستند، منزوی خواهد کرد. زدن جرقه یک بحران غیرضروری در منطقه‌ای که با بحران‌های متعدد فلج شده است، پیامد خواهد داشت. به همین علت است که کنار گذاشتن توافق هسته‌ای تصمیمی جدای از هر گونه راهبرد گسترده‌تر منطقه‌ای است. ترامپ امیدوار است که اهداف را تغییر دهد و درباره یک توافق جدید مذاکره کند که نفوذ منطقه‌ای ایران- از یمن تا عراق و سوریه- را مهار و سامانه‌های تسلیحات متعارف آن را محدود می‌کند. این هیچ چیز بیش از افکار پوچ نیست. مقامات ایران چگونه می‌توانند به توافق جدید اعتماد کنند و همکاران خود را متقاعد کنند اگر این نیز در انتخابات بعدی آمریکا به یک کاغذ بی‌ارزش تبدیل شود؟

لطمه زدن به اعتبار آمریکا با ژست‌های نمایشی، بخش غالب در فرضیه یکپارچه سازی دکترین ترامپ بوده است: هجوم به ائتلاف‌های ناتو، انتقال سفارت آمریکا به قدس، رها کردن توافقات آب و هوایی پاریس، باطل اعلام کردن نفتا و شروع جنگ تجاری. این رفتار، رفتار یک محافظه کار نیست. این بی ملاحظگی یک تندرو و یک فرد تشنه از هم گسستن دنیاست بدون اینکه حتی یک برنامه برای یک روز بعد داشته باشد. ترامپ قصد دارد ثبات یک توافق هسته‌ای ناکامل، اما مهم را با یک آینده مبهم و احتمالا خونین‌تر مبادله کند.

در انتهای این مطلب با درخواست از دولت ترامپ برای پایبندی به برجام آمده است: کنترل تسلیحاتی قابل راستی‌آزمایی مسیر صلح است و ما باید قویا به آن متعهد بمانیم.