ملانوری: تشکیل ائتلاف سیاسی باید به اطلاع وزارت کشور برسد

حمید ملانوری دبیر کمیسیون ماده 10 قانون احزاب وزارت کشور در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران برگزار شد ضمن تبریک روز ملی خلیج فارس و روز جهانی کارگران اظهار داشت: امروز دومین جلسه کمیسیون در سال 98 برگزار شد و یکی از موضوعات جلسه درخواست تاسیس سه حزب بود. یکی جمعیت سفیران پیشرفت و امید ایران اسلامی که پیش از این درخواست استانی داشتند ولی بار دیگر به عنوان حزب ملی درخواست داده اند و نام خود را نیز تغییر دادند.

وی ادامه داد: تقاضای فعالیت جمعیت شاکرین انقلاب اسلامی و جبهه توسعه و همبستگی استان مازندران مورد موافقت قرار گرفت.

ملانوری افزود: دو گزارش مجمع عمومی داشتیم که یکی گزارش جمعیت فداییان اسلام بود که تصویب شد و دیگری مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان بود که به دلیل نواقص به جلسه بعد موکول شد.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور گفت: دو مورد تقاضای تمدید پروانه داشتیم که یکی انجمن فرهنگ دوستان ارامنه پریا، انجمن زرتشتیان اصفهان و زرتشتیان تفت با تمدیدشان موافقت شد و انجمن فرهنگی ارامنه تهران به دلیل نواقصی که داشت به جلسه بعد موکول شد.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون احزابی که فرایند تطبیق آنها با آئین نامه جدید در حال انجام بود گفت: امروز گزارش برگزاری مجمع نداشتیم و در جلسه آینده بررسی خواهند شد. امیدوار هستیم تا نیمه خرداد تمام کسانی که نقص مدرک دارند نواقص خود را تا آن زمان تکمیل کنند و از آن زمان به بعد تنها تقاضاهای تأسیس احزاب جدید را خواهیم پذیرفت.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اینکه استعلامات یک حزب سیاسی برای تشکیل چند وقت طول می‌کشد، خاطرنشان کرد: وقتی یک درخواست به ما می‌رسد ما فرصتی دو ماهه برای بررسی آن داریم و این استعلامات نیاز به طی مراحل مختلف دارد. اگر پس از آن بیشتر طول بکشد آنها را مطرح خواهیم کرد و نظرات را خواهیم گرفت.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا درخواست تأسیس حزبی توسط آقای شهباز حسن پور نماینده سیرجان در مجلس شورای اسلامی و برخی دیگر از نمایندگان با عنوان مستقلین عملگرا به شما واصل شده یا خیر، گفت: این دوستان به ما مراجعه کردند و راهنمایی شدند و البته فرم‌ها و مدارک را نیز تحویل گرفتند ولی هنوز در خواست رسمی آنها به دست ما نرسیده است.

دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا در تشکیل ائتلافات سیاسی باید از وزارت کشور مجوز دریافت کند یا خیر، تاکید کرد: در جلسه قبل گفتم که بر اساس قانون ائتلاف سیاسی از مجموع چند حزب در زمان‌ها و با موضوع مشخص شکل می‌گیرد و با اطلاع کمیسیون باید ایجاد گردد. ما برای این ائتلافات مجوز صادر نمی‌کنیم ولی باید با اطلاع کمیسیون انجام گیرد. نقش کمیسیون این است که ائتلاف شکل گرفته در آن زمان و با آن موضوع را بررسی کند و اگر مشکل و ایرادی داشت تذکر دهد تا آن را اصلاح کنند.

وی در پایان گفت: همانطور که در جلسه قبل اشاره کردم همه افراد می‌توانند فعالیت سیاسی داشته باشند. اما فعالیت سیاسی با نام و برند یک حزب سیاسی نیازمند آن است که دارای پروانه رسمی فعالیت باشد، کسانی که پروانه ندارند نمی‌توانند با آن نام و نشان فعالیت کنند و برابر قانون از فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد و برخورد می‌شود. همه فرمانداری‌ها و استانداری‌ها موظفند اینگونه فعالیت‌ها را رصد کنند و گزارش‌های خود را به وزارت کشور منعکس کنند.