دعا برای رفع ترس کودکان

یکی از راه های موثر برای رفع ترس کودکان استفاده از  دعاهایی است که در روایات ما به آنها اشاره شده است. کودکان گاهی وحشت زیادی درباره برخی موضوعات دارند که باید حتما بررسی شود.

دعای مجرب برای رفع ترس کودکان

( ام صبیان در طب قدیم ، نام نوعی بیماری مخصوص کودکان است و همچنین ام الصبیان نام جنی است که دشمن کودکان و نوزادان و آزار دهنده آنهاست و آنرا به عنوان دختر ابلیس یا سایه جن یا باد جن میشناسند). آنچه در مورد ام الصبیان زدگی میگفته اند این است که :

وقتى‌ ام‌ صبیان‌ در تن‌ کودکى‌ برود، جان‌ و روان‌ او را تسخیر مى‌کند، و به‌ اصطلاح‌ او را مى‌زند، یا مى‌گیرد و بیمار مى‌کند.کودک‌ ام‌ صبیان‌ زده‌ اراده‌ و اختیارش‌ را از دست‌ مى‌دهد و دیوانه‌ مى‌شود و اسیر و بازیچه ام‌ صبیان‌ مى‌گردد و سرانجام‌، اگر به‌ او نرسند و درمانش‌ نکنند، مى‌میرد.در فرهنگ‌ و ادب‌ فارسى‌، کودکان‌ ام‌صبیان‌ زده‌ را اصطلاحاً دیو زد یا دیو زده‌ و دیو دید یا دیو دیده‌ گفته‌اند ( فرهنگ معین‌، ۲۵۰، ۲۵۱).

 دعا برای رفع ترس کودکان

نشانه های ام صبیان زدگی به قرار ذیل بوده :

کبود و سفید گشتن رنگ پوست ، تنگ شدن نفس و بریده بریده نفس کشیدن ، عدم تعادل بدن و روی زمین افتادن ، کف کردن لب و دهان و خشک‌ و بى‌ حس‌ شدن‌ اعضای بدن.

رایج ترین درمانهایی که از قدیم الایام برای ام صبیان زدایی مورد استفاده قرار میگرفته است توسل به نذر و نیاز و استفاده از دعاها و تعویذات خاص بوده است.

توجه : دعای ام صبیان بهتر است با گلاب و زعفران و در کاغذ بی خط نوشته شود و فرد با خود به همراه داشته باشد.

دعای رفع ترس و اضطراب

برای دفع ترس و اضطراب و دلهره میتوان آیات چهل و پنجم و چهل و ششم سوره مبارکه الاسراء را که بکار بردن آنها خصوصا به جهت دفع ترس و اضطراب و دلهره و دلشوره و همچنین دفع دشمن بسیار موثر است قرائت نمود.این آیات شریفه حصاری محکم است:

وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرآنَ جَعَلْنَا بَیْنَکَ وَبَیْنَ الَّذِینَ لاَ یُؤْمِنُونَ بِالآخِرَهِ حِجَابًا مَّسْتُورًا ﴿۴۵﴾ وَجَعَلْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ أَکِنَّهً أَن یَفْقَهُوهُ وَفِی آذَانِهِمْ وَقْرًا وَإِذَا ذَکَرْتَ رَبَّکَ فِی الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْاْ عَلَى أَدْبَارِهِمْ نُفُورًا ﴿۴۶﴾.

درباره ترس در کودکان بیشتر بدانید

ترس طبیعی یا به طور مختصر «ترس» به واکنشی گفته می‌شود که در موقعیت‌هایی نشان داده می‌شود که برای بیشتر افراد، ترسناک تلقی می‌شود. مثلا ترسیدن هنگام گذشتن از پرتگاهی در ارتفاعات کوهستان یا ترس از صدای مهیب انفجار در‌ آشپزخانه. اما ترس مرضی یا فوبیا نوع خاصی از ترس است که در درجه اول افراطی، غیر منطقی و ناموجه است. اگر فوبیا از یک چیز خاص (مثلا آمپول)، از حیوانی خاص (مثل گربه) یا موقعیتی خاص (مثلا پرواز با هواپیما) باشد به آن فوبیای خاص می‌گویند و اگر ترس از موقعیت‌های اجتماعی (مثل سخنرانی) باشد به آن فوبیای اجتماعی گفته می‌شود.