اروگوئه ۲ - غنا صفر/ یاران سوارز به دلیل یک گل کمتر حذف شدند

تیم ملی فوتبال اروگوئه غنا بار دیگر پس از اتفاقات جام جهانی ۲۰۱۰ در دیداری مرگ و زندگی و در آخرین دیدارد مرحله گروهی مقابل هم قرار گرفته‌اند.

مصاف به یادماندنی دو تیم در یک چهارم نهایی جام جهانی ۲۰۱۰ بود. جایی که سوارز در دقایق پایانی وقت‌های اضافی در حالی که نتیجه یک بر یک دنبال می‌شد با دستانش مانع از ورود ضربه غنایی‌ها به دروازه شد و با این کار از زمین اخراج شد. آساموآ ژیان ستاره غنا در آن جام برای زدن ضربه پنالتی انتخاب شد و نتوانست آن را به گل تبدیل کند. در ضربات پنالتی، اما این اروگوئه بود که برنده دیدار لقب گرفت و به نیمه نهایی رفت. حالا غنا برای گرفتن انتقام آن دیدار مقابل اروگوئه صف آرایی کرده است.

 غنا با کسب پیروزی در بازی قبلی مقابل کره‌جنوبی با ۳ امتیاز پشت سر پرتغال ۶ امتیازی قرار دارد و اروگوئه که پس از تساوی با کره جنوبی در گام دوم مقابل پرتغال شکست خورد با یک امتیاز برای صعود تنها به پیروزی مقابل غنا احتیاج دارد. البته باید دید کره جنوبی یک امتیازی در بازی همزمان مقابل پرتغال به چه نتیجه‌ای دست خواهد یافت.

ورزشگاه: الجنوب (شهر دوحه)

داور: دنیل سیبرت (آلمان) / کمک‌ها: سیدل جان و فالتین رافائل دِل‌پالومار/ داور چهارم: یاماشیتا یوشیتی (ژاپن) / داور ویدئویی: مارتینز مونوئرا (اسپانیا)؛ کمک داور ویدئویی: دانکرت باستین (آلمان) / داور پشتیبانی ویدئویی: کاربن سیرو (ایتالیا).

ترکیب ابتدایی دو تیم:

تیم ملی غنا
لانس آتی‌زیگی، دنیل آمارتی، محمد سالیسو، آلیدو سیسو، رحمان بابا، سالیس عبدالصمد، توماس پارتی، محمد قدوس، آندره آیو، جردن آیو و ایناکی ویلیامز
سرمربی: اوتو ادو

تیم ملی اروگوئه
سرخیو روشت، خورخه خیمنز، سباستین کوآتس، گیرمو وارلا، ماتیاس اولیویرا، رودریگو بنتانکور، جورجیان دی‌آراسکاتا، فدریکو والورده، فاکوندو پلیستری، داروین نونیز و لوئیز سوارز.
سرمربی: دیگو آلونسو

گزارش بازی:

دقیقه ۱۶: شوت جردن آیو از پشت محوطه جریمه به سمت دروزاه اروگوئه زده شد، ولی سنگربان این تیم توپ را در حالی که یک بازیکن مسیر دید او را سد کرده بود، دفع کرد. در ادامه پرچم آفساید بالا آمد تا ریباند این شوت هم به کار غنا نیاید. داور پس از این صحنه را مرور کرد تا دقیق‌تر و بهتر درباره اتفاقاتی که رخ داد تصمیم بگیرد.

دقیقه ۲۰: پس از اعلام پنالتی از سوی دانیل سیبرت آندره آیو برای زدن ضربه پشت توپ ایستاد، ولی روچت توانست جهت ضربه کاپیتان غنا را تشخیص بدهد و به خوبی مانع وارد توپ به دروازه شد تا بار دیگر پنالتی در این دیدار به سود آبی پوشان اروگوئه‌ای باشد.

دقیقه ۲۳: نونیز در موقعیت تک به تک با زیگی سنگربان غنا گرفت، ولی در شرایطی که توپ از بالای دستان او عبور داده شده بود با دخالت مدافعین و عکس العمل سریع او توپ از دهانه دروازه به کرنر فرستاده شد.

دقیقه ۲۶ در شرایطی که دقایقی قبل اروگوئه تا آستانه خوردن گل اول رفته بود روی ارسالی از سمت چپ خط دفاعی غنا توپ به سوآرز رسید تا او پس از یک حرکت عرض در محوطه جریمه به توپ ضربه بزند. شوت سوآرز در حال ورود به دروازه بود که جیورجیان دی آراسکائتا راحت‌ترین کار را کرد و با ضربه سر از روی خط آن را پس از واکنش ناقص زیگی گلر غنا وارد گل کرد.

دقیقه ۳۲: در شرایطی که تیم فوتبال غنا پس از هدر رفتن پنالتی و خوردن گل تمرکز لازم را نداشت، بار دیگر پاسی دقیق از سوآرز برای جیورجیان دی آراسکائتا با شوت محکم و دقیق این بازیکن گل دوم به ثمر رسید تا شاگردان اوتو اودو در شرایط بسیار سختی قرار بگیرند.

دقیقه ۴۷: غنا موقعیت خوبی برای جبران یکی از گل‌های خورده داشت، ولی کدوس مهاجم این تیم در موقعیت آفساید قرار داشت.

دقیقه ۶۳: شوت پلستری پس از کار گروهی دیدنی بازیکنان اروگوئه با فاصله بسیار کمی راهی اوت شد.

دقیقه ۷۰: شوت والورده با واکنش ناقص زیگی به بازی برگشت.

دقیقه ۸۱: غنا که در ۱۵ دقیقه پایانی خطرناک‌تر ظاهر شده با واکنش خوب روچت نتوانست به گل اول خود دست پیدا کند. این دروازه بان با نوک انگشتانش مانع از باز شدن دروازه روی شوت محکم مهاجم غنا از پشت محوطه جریمه شد.

دقیقه ۸۹: روی ضربه کاوانی شاهد یکی از بهترین واکنش‌های جام از زیگی گلر غنا بودیم، ولی پرچم کمک داور بلافاصله بالا آمد.

دقیقه ۴+۹۰: شوت کاوانی با فاصله بسیار کمی از دهانه دروازه به بیرون رفت.

اروگوئه ۲ - غنا صفر یاران سوارز به دلیل یک گل کمتر حذف شدند

در ثانیه های پایانی مسابقه یک صحنه بسیار مشکوک درون محوطه جریمه غنا رخ داد و کاوانی توسط مدافع حریف سرنگون شد اما داور اعتقادی به پنالتی نداشت و از کمک داور ویدیویی هم استفاده نکرد. تصمیمی که باعث اعتراض شدید اروگوئه ای ها حتی دقایقی پس از سوت پایان شد.

با این نتیجه اروگوئه با چهار امتیاز و تفاضل گل مشابه با کره جنوبی و فقط به دلیل گل زده کمتر حذف شد و غنا انتقام سال ۲۰۱۰ را با حذف خودش و اروگوئه با کمک کره جنوبی از این تیم گرفت.