بازیگر پایتخت: فعلاً من «استندبای» نقی هستم!

مجموعه تلویزیونی «پایتخت۶» به عنوان سریال نوروز۹۹ شبکه یک سیما با پخش قسمت پانزدهم به پایان رسید. هرچند سیروس مقدم کارگردان این سریال پربیننده عنوان کرد که قسمت پایانی داستان پایتخت۶ بعد از رفع محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا تصویربرداری و پخش خواهد شد؛ بنابراین طرفداران این سریال می‌توانند به زودی شاهد فرجام شخصیت‌های این سری از «پایتخت» در قاب تلویزیون باشند.

اخبار چهره ها - در این فصل از مجموعه پایتخت «نقی معمولی» در ادامه ماجرا‌هایی که برای خود و خانوده‌اش رقم می‌زند این بار راننده شخصی نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی شده بود؛ نماینده‌ای به نام «مالکی» که سید امیر سیدزاده ایفاگر نقش آن بود.

سیدزاده از آن دسته از تهیه‌کنندگان سینما است که معمولاً تهیه‌کنندگی آثار کارگردانان فیلم اولی را به عهده می‌گیرد. آثاری که به گفته خودش به‌خاطر سختی‌ها و پیچیدگی‌هایی که دارند، کمتر تهیه‌کننده‌ای ریسک حضور در آن پروژه‌ها را می‌پذیرد. «مادر قلب اتمی»، «بگذار زندگی کنم»، «پاسیو»، «شماره ۱۷ سهیلا»، «آمین خواهم گفت» و «زندگی جای دیگری است» از جمله فیلم‌هایی هستند که نام سیدزاده به عنوان تهیه‌کننده در آن‌ها ثبت شده است.

سیدزاده سال گذشته نیز با فیلم تعارض (ریست) به کارگردانی محمدرضا لطفی کارگردان جوان سینمای ایران در بخش نگاه نوی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.

در ادامه، گفتگوی خبرنگار را با بازیگر نقش «مالکی» در سریال پایتخت از نظر می‌گذرانید.

چگونه برای بازی در سریال پایتخت دعوت شدید؟

 اوایل آذرماه سال ۹۸ بود که آقای محسن تنابنده با من تماس گرفت و این نقش را پیشنهاد دادد. آشنایی من با ایشان و آقای سیروس مقدم و شناختی که از این دو بزرگوار داشتم به سال ۱۳۸۶ و سریال «پیامک از دیار باقی» بازمی‌گردد که من تهیه‌کننده آن مجموعه تلویزیونی بودم و آقایان مقدم و تنابنده هم به ترتیب کارگردانی و نویسندگی را به عهده داشتند.

از همان زمان خوشفکری و درایت آن‌ها در مقام کارگردان و نویسنده بر من معلوم شد و خوشحالم که در طول این سال‌ها با ساختن آثار ماندگاری مثل مجموعه «پایتخت» این برداشت من درست از آب درآمد؛ سریالی که می‌توانیم از آن به هوان یک پروژه ملی یاد کنیم، چراکه حدود یک دهه است مردم در ایام نوروز منتظر پخش آن هستند.

در سال‌هایی که به‌عنوان تهیه‌کننده کار می‌کردم با مدیران فرهنگی زیادی برخورد و ملاقات داشتم و سعی کردم رفتار و لحن آن‌ها را در شخصیت «مالکی» منعکس کنم

باتوجه به این شناخت و پیشینه، یقین داشتم که چنین پیشنهادی از طرف این عزیزان قطعاً هدفمند و فکرشده است؛ بنابراین آن را پذیرفتم. وقتی هم در اولین جلسه تصویربرداری در منطقه شیرگاه مازندران جلوی دوربین رفتم، هم سیروس مقدم و هم محسن تنابنده از نتیجه کار راضی بودند و گفتند آن چیزی که دنبالش بودیم را پیدا کردیم و کار ادامه پیداکرد.

پس از حدود دودهه فعالیت به عنوان تهیه‌کننده، اولین تجربه بازیگریتان در یک سریال پربیننده چگونه بود؟

گروه سازنده سریال پایتخت اعم از بازیگران جلوی دوربین و عوامل پشت صحنه افراد بسیار حرفه‌ای، کاربلد و دوست داشتنی بودند. من هم که کنار این دوستان قرار گرفتم این بار به عنوان بازیگر از تجربیات این گروه حرفه‌ای استفاده کردم. علاوه بر این، از اخلاق، انسانیت و صمیمیت آن‌ها نیز به معنای واقعی کلمه بهره بردم.

حضور در این سریال و بودن در کنار این دوستان و بزرگواران خاطره بسیار خوبی برای من رقم زد. خوشحالم که در اثری بازی کردم که دیده شده و مورد اقبال عمومی هم قرار گرفت.

 این می‌تواند به این معنا باشد که قصد ادامه بازیگری را دارید؟

نمی‌توانم با قطعیت پاسخ بدهم. ادامه بازیگری من به پیشنهادات احتمالی بستگی دارد که ارائه می‌شود.

برای خود من معیار اصلی ین است که چه به عنوان تهیه‌کننده و چه در جایگاه بازیگر یا هر سمت دیگر، در آثاری مشارکت داشته باشم که که بتواند دل مردم را شاد کند. کار‌هایی که به ارتقای فرهنگ عمومی جامعه و جریان اصیل و مستقل آثار نمایشی در سینما و تلویزیون کمک کند.

آشنایی من با سیروس مقدم و محسن تنابنده به سریال «پیامک از دیار باقی» بازمی‌گردد که به ترتیب کارگردانی و نویسندگی آن را به عهده داشتند و من تهیه‌کننده بودم

این وظیفه همه ماست که به این فرایند کمک کنیم؛ با آن کنار بیاییم و برایش کار کنیم. من هم از این قاعده خارج نیستم؛ بنابراین اگر نقش مناسبی پیشنهاد شود که بدانم با پذیرفتن آن می‌توانم به ارتقای یک اثر در سینما و تلویزیون کشور کمک کنم، حتماً خواهم پذیرفت.

 برای باورپذیر بودن نقش یک نماینده مجلس از حیث لحن، حرکات و رفتار چه کردید؟

 راستش علاوه بر راهنمایی آقایان مقدم و تنابنده، از داشته‌ها و تجربیات خودم نیز بهره بردم. بیش از پانزده سال است که به عنوان تهیه‌کننده سینما و تلویزیون فعالیت می‌کنم. در این مدت، به‌اقتضای فعالیت‌های فرهنگی و هنری با مسئولان و مدیران فرهنگی و بعضاً تعدادی از نمایندگان مجلس نشست و برخاست داشتم.

در «پایتخت» سعی کردم شیوه گفتار، لحن و حتی راه رفتن این قشر از جامعه را به شکلی پذیرفتنی در نقش آقای مالکی منعکس کنم. مثلاً فکر می‌کنم در سکانس سخنرانی در «جشن نفس» این موضوع نمود بیشتری داشت و سعی کردم این تجربه‌ها دیده‌ها را به کار ببندم.

گویا قرار بود چند سکانس مربوط به شما هم در ساختمان مجلس تصویربرداری شود؟

 بله؛ یک از ایده‌های محسن تنابنده حضور «مالکی» در صحن مجلس شورای اسلامی بود. قرار بود برای تصویربرداری به ساختمان مجلس هم برویم، امّا متأسفانه به خاطر شیوع ویروس کرونا گروه سازنده پایتخت از بسیاری از ایده‌آل‌های خود گذشتند که این هم از همین موارد بود.

ضمن این که از اواسط اسفند، شیوع این ویروس در منطقه مازندران پررنگ شد و کار خیلی مشکل شد. گروه با رعایت تمام وارد بهداشتی و اصول ایمنی به‌سختی تعهد خود برای رساندن پانزده قسمت از پایتخت به آنتن را انجام دادند.

شاید اگر تهدید ویروس کرونا برای سلامتی گروه سازنده و بازیگران نبود، سه قسمت آخر سریال سمت وسوی دیگری می‌یافت، اما فعلاً همانطور که آقای مقدم گفتند قرار شده است تا فرجام داستان پایتخت۶ در یکی دوقسمت دیگر تولید شده و به مردم عزیز تقدیم شود.

ارزیابی خودتان از سریال پایتخت چه بود؟

با تمام این سختی‌ها و البته نقد‌هایی که مثل هر اثر هنری دیگر ممکن است مطرح شود، فکر می‌کنم پایتخت۶ مثل فصل‌های پیشین خود در جذب مخاطب کاملاً موفق بود. نظرسنجی‌های رسمی هم این موضوع را تأییدکردند. حتی چندنفر از نمایندگان محترم مجلس با من تماس گرفتند و همگی ضمن تشکر، از بازخورد‌های مثبت سریال می‌گفتند.

این موضوع نشان می‌دهد که سریال توانسته جای خود را بین مردم و مدیران بازکند. امسال هم باتوجه به حضور مردم در خانه‌ها و شرایط قرنطینه پخش یک اثر پربیننده واقعاً یک ضرورت بود.

 به قسمت نهایی سریال اشاره کردید. آیاشخصیت مالکی هم در این قسمت حضور داشته و بازی شما ادامه دارد؟

 این موضوع به نظر آقایان مقدم به عنوان کارگردان و تنابنده به عنوان سرپرست گروه نویسندگان بستگی دارد که چطور بخواهند فرجام شخصیت‌ها را در داستان این فصل به پایان برسانند. من هم مثل سایر بازیگران و البته مخاطبان سریال منتظر هستم تا ببینم ان‌شاالله بعد از شکست بیماری کرونا تصمیم دوستان برای ادامه تصویربرداری چیست. قطعاً هر تصمیمی که اتخاذ شود من هم تابع خواهم بود.

پس به جای «نقی» دیگر نوبت شماست که «استندبای» باشید؟!

بله؛ (باخنده) دیگر «نقی» استندبای حاجی نیست و ما استندبای آقای تنابنده و دوستان هستیم!

 در طول مدت تصویربرداری یا پخش سریال به این فکر کردید که کاش واقعاً نماینده مجلس یا مثلاً شورای شهر بودید؟!

البته با داشتن چنین راننده‌ای خیلی بعید است که آدم چنین آرزویی داشته باشد؟! اما واقعیتش این است که من به‌هیچ‌عنوان علاقه‌ای به فعالیت سیاسی یا نامزدشدن در مجلس و شورای شهر ندارم و اصلاً هم وسوسه نشدم. نه اکنون و نه در سال‌های فعالیتم در سینما و تلویزیون هیچ‌گونه وابستگی به جناح‌های سیاسی نداشته و ندارم و کارنامه کاری من مؤید این ادعا است.

قرار بود برای تصویربرداری به ساختمان مجلس شورای اسلامی هم برویم که به خاطر شیوع ویروس کرونا امکان‌پذیر نشد.

 شا هم مانند شخصیت «هما» یا یکی دو شخصیت فرعی سریال لهجه شمالی نداشتید. آیا این انتخاب خودتان بود؟

 هیچ اصراری نبود که حتماً لهجه داشته باشم. من نمی‌خواستم که نقش مالکی را بازی کنم بلکه به دنبال این بودم که آن را زندگی کنم؛ آقای مقدم مرا در چگونگی ایراد دیالوگ‌ها و کلمات مخیّرکردند بنابراین همان لهجه و لحنی که در شرایط واقعی دارم را در سریال استفاده کردم.