اقدام کثیف فرانسه و عربستان علیه حماس

افراد آگاه از مذاکرات به شبکه خبری بلومبرگ گفتند، فرانسه و عربستان سعودی در حال تهیه پیشنهادی برای خلع سلاح حماس و فراهم کردن زمینه برای غیرنظامی‌سازی آن هستند.

به گفته منابع مطلع، مقامات سعودی در چارچوب این طرح با حماس در تماس بوده‌اند. اما مشخص نیست که آیا مقامات فرانسوی نیز با حماس مذاکره داشته‌اند یا خیر.

به گفته این افراد که خواستند نامشان فاش نشود، هدف این است که حماس به یک نهاد صرفاً سیاسی تبدیل شود که بتواند در حکومت آینده فلسطین نقشی ایفا کند.

این منابع گفتند که اگر به حماس اجازه داده شود مقداری از قدرت سیاسی را حفظ کند، احتمال پذیرش خلع سلاح از سوی آن بیشتر خواهد بود.

با این حال، رژیم صهیونیستی ممکن است با این ایده مخالفت کند، زیرا کابینه تل‌آویو اصرار دارد که پس از پایان جنگ در غزه، هیچ قدرت سیاسی‌ای به حماس داده نشود. علاوه بر این، مقاومت فلسطین هم بارها این ایده را رد کرده است.

در همین حال، تنش‌ها میان امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به خاطر تلاش فرانسه برای ترغیب کشورهای بیشتر به شناسایی کشور فلسطین در حال افزایش است.

ماه آینده کنفرانسی از سوی سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود که ریاست مشترک آن با پاریس و ریاض است و هدف آن جلب حمایت برای راه‌حل دودولتی در مناقشه عربی-صهیونیستی است.

آمریکا، متحد اصلی رژیم صهیونیستی، هنوز اعلام نکرده که آیا از این تلاش حمایت خواهد کرد یا نه.

رژیم صهیونیستی ایده تشکیل کشور فلسطینی را رد می‌کند. مقامات وزارت خارجه عربستان بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و معاونش حسین الشیخ، در روزهای اخیر از حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی خواسته‌اند که به خاطر منافع بزرگ‌تر فلسطینی‌ها، خلع سلاح شوند.

نتانیاهو در کنفرانس خبری روز چهارشنبه شرایط پایان جنگ ۱۹ ماهه را اعلام کرد؛ جنگی که به گفته وزارت بهداشت تحت مدیریت حماس، بیشتر مناطق غزه را ویران و جان بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را گرفته است.

به گفته نتانیاهو، از میان ۵۸ زندانی صهیونیست باقی‌مانده در غزه، احتمال می‌رود ۲۰ نفر هنوز زنده باشند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواستار بازگرداندن همه زندانیان، تحویل سلاح‌های حماس و کناره‌گیری این گروه از قدرت شده است.

او گفت: «رهبری آن‌ها از غزه بیرون رانده می‌شود ـ یا آنچه از آن‌ها باقی مانده ـ و غزه باید کاملاً عاری از سلاح باشد.»

نتانیاهو همچنین گفت رژیم صهیونیستی اجرای «طرح ترامپ» را تسهیل خواهد کرد؛ طرحی که او آن را مهاجرت «داوطلبانه» ساکنان غزه به کشورهای دیگر خواند.

طرح جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، که از سوی کشورهای عربی و اسلامی از جمله عربستان رد شده، شامل تخلیه جمعیتی غزه و تبدیل آن به یک تفرجگاه ساحلی لوکس است.

نتانیاهو گفت رژیم صهیونیستی به راهبرد نظامی جدید خود مبنی بر تصرف و نگهداری کل غزه ادامه خواهد داد و در عین حال، ارسال کمک‌های انسانی را تسهیل خواهد کرد.

از سوی دیگر، حماس اعلام کرده که تا زمانی که آتش‌بس دائمی برقرار نشود و رژیم صهیونیستی به طور کامل از غزه خارج نشود، زندانیان صهیونیست را آزاد نخواهد کرد.

به گزارش بلومبرگ، برخی امیدوارند توافقی حاصل شود، آن هم با توجه به فشار بی‌سابقه‌ای که این هفته از سوی کانادا، فرانسه و بریتانیا بر رژیم صهیونیستی وارد شده و از آن خواسته‌اند که «حمله نظامی جدید را متوقف کرده و محدودیت‌ها بر کمک‌های انسانی را بردارد.»

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا هم گفت که به «تلاش‌های در جریان» برای «پایان دادن به این درگیری» خوش‌بین است.