ارزیابی سالانه برنامه هفتم مسیر دولت را روشن می‌کند

علی‌اکبر علیزاده برمی، نماینده مردم دامغان و عضو کمیسیون فرهنگی در مجلس شورای اسلامی پیرامون اقدام مجلس برای ارزیابی سالانه برنامه هفتم به افکارنیوز گفت: یکی از نقاط ضعف برنامه‌های گذشته، عدم اجرای سالانه بود. درحقیقت شش برنامه ۵ ساله گذشته، در پایان مدت زمان‌شان مورد بررسی قرار می‌گرفتند و از امکان ارزیابی سالانه برخوردار نبودند. به همین خاطر مجلس شورای اسلامی به‌هنگام تدوین برنامه هفتم، این مهم را در قانون برنامه پیش‌بینی کرد و دولت را مکلف به ارائه گزارش در خصوص فرآیند اجرای برنامه ساخت تا پایش برنامه صورت گیرد و نقاط ضعف و قوت شناسایی شود.

وی افزود: ارزیابی سالانه برنامه، اقدامی بود که برای نخستین بار در مجلس دوازدهم صورت گرفت. بدین ترتیب طی دو روز در نوبت صبح و عصر با حضور رییس جمهور، اعضای دولت و وزرا بررسی صورت گرفت. این بررسی دو روزه ماحصل پنجاه روز نشست متعدد بود. قریب به پنجاه روز کمیسیون‌های تخصصی نشست برگزار کرده و گزارش‌های موجود را ارزیابی و پایش کردند.

او تصریح کرد: مجلس هیچ‌گاه به دنبال مچ‌گیری نبوده بلکه به دنبال همراهی دولت و خدمت به مردم است. بنای میثاق‌‌‌مان با دولت نیز برنامه پنج ساله بوده است چراکه این برنامه براساس سیاست‌های کلی نظام تدوین و تنظیم شده است. خوشبختانه رییس جمهور نیز در ابتدای ریاست خود عنوان داشت که مبنای عمل برنامه هفتم است. بنابراین مجلس و دولت همواره درصدد اجرای برنامه می‌باشند و دراین راستا می‌کوشند.

علیزاده برمی خاطرنشان کرد: با پایش سالانه، کارنامه وزارت‌خانه‌ها به نوعی صادر گشت. برخی عزیزان در دولت عملکرد قوی‌‌تری داشته و برخی نیز کاستی‌هایی در عملکرد خود داشتند.

او متذکر شد: پایش سالانه به دولت نیز امکان بررسی بهتر می‌دهد و سبب می‌گردد مسیر اجرای برنامه در سال دوم نیز هموار گردد. همچنین پایش سالانه سبب می‌گردد تا بخش‌های مدیریتی و اجرایی بیش از گذشته نسبت به اجرای برنامه اهتمام بدارند.

وی در‌ پایان این گفت‌وگو بیان کرد: درجریان پایش مجلس، دولت نمره ۳۷ را به طور متوسط دریافت کرد. امیدواریم اهتمام دولت برای اجرا بیش از پیش شود چراکه عدد ۳۷ قابل قبول نیست و می‌بایست ارتقا یابد.