دانستن حق مردم است/ تنگه هرمز در اختیار ایران است/ میدان، خیابان و دیپلماسی یکی هستند

قالیباف در این گفت وگو در تشریح لحظات مقابله با مین‌روب دشمن حین مذاکرات اسلام‌آباد، گفت: با تلاش آمریکا برای مین‌روبی قاطعانه برخورد کردیم و آن را نقض آتش‌بس می‌دانیم و تا مرحله درگیری پیش رفتیم اما دشمن عقب‌نشینی کرد.

وی افزود: در اسلام‌آباد به هیات آمریکایی گفتم که اگر مین‌روب آنها از مکان خود ذره‌ای جلوتر برود، قطعا به آن شلیک می‌کنیم. ۱۵ دقیقه فرصت خواستند تا دستور برگشت بدهند و دادند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر امروز در تنگه ترددی انجام می‌شود، کنترل تنگه در دست ما قرار دارد.

قالیباف ادامه داد: آمریکایی‌ها چند روز است که اعلام محاصره کرده‌اند، این یک تصمیم ناشیانه و از روی نادانی است‌. امکان ندارد دیگران بتوانند از تنگه هرمز عبور کنند ولی ما نتوانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر آمریکا محاصره را رها نکند، حتما تردد در تنگه هرمز محدود خواهد شد.

مشروح این گفت‌ وگو به شرح ذیل است:

باید به گونه‌ای عمل کنیم که مدیون مردم عزیز و سرافراز نباشیم.

حتما بهتر بود زودتر با مردم عزیز صحبت کنم اما متاسفانه مشغله‌ها و فشارکاری این فرصت را نداد.

جنگ‌تحمیلی سوم هم با حیله‌گری آمریکا در وسط مذاکرات آغاز شد و هر دو جنگ را با ترور فرماندهان و امام‌شهیدمان شروع کردند اما ما تجربه جنگ ۱۲ روزه را داشتیم.

در جنگ ۱۲ روزه تأخیر ۱۴ ساعته در عکس‌العمل ما شکل گرفت اما در جنگ تحمیلی سوم با وجود اینکه فرمانده کل قوا، فرمانده سپاه، رئیس ستادکل به شهادت رسیدند و این می‌توانست همانند جنگ قبلی تأخیر چندین ساعته در واکنش ما به وجود آورد اما دیدید بلافاصله پاسخ ما آغاز شد.

همیشه امام کبیر و امام شهید ما می گفتند فکر نکنید انقلاب متکی به ماست این انقلاب متکی به خدا و ملت است و در نبود ما نیز کارها پیش می‌رود.

امام شهید ما چند روز قبل از شهادت خود فرمودند خدا مردم را مبعوث می‌کند امروز بعد از چهل و نه روز از جنگ آن را درک کردیم و این کلام امام شهید عینیت پیدا کرد مردم خودشان مبعوث شدند، امام و امت شدند و خدا آنها را هدایت کرد.

حتما در جنگ تحمیلی سوم در حوزه آفندی و حوزه طراحی یک سر و گردن از گذشته قدرتمندتریم و امروز آن را در میدان دیدیم.

امروز مردم ما نسبت به جنگ قبلی پاکارتر هستند اکنون نزدیک به ۵۰ شب است که هر روز در خیابان هستند.

در حوزه فنی حدود ۱۸۰‌پهباد را مورد اصابت قرار دادیم که در جنگ قبلی در حوزه پدافند چنین قابلیتی نداشتیم همه این اتفاقات در چند ماه رخ داده است.

اصابت قرار دادن اف ۳۵ یک اتفاق نیست عملیاتی در ابعاد مختلف فنی و طراحی است موشکی که در نزدیکی اف۳۵ منفجر شد دشمن فهمید چه قابلیتی داریم و چه سمتی پیش می‌رویم.

ما در قدرت نظامی از آمریکا قوی‌تر نیستیم مشخص است که پول، تجهیزات و امکانات آن ها بیشتر است و از بس در دنیا تجاوز کردند تجربه آنها هم از ما بیشتر است رژیم صهیونیستی هم که نوکر و عمله آمریکا در منطقه است هم از قدرت بالایی برخوردار است.

گاها می‌بینیم مردم عزیز ما می‌گویند ما آنان را نابود کردیم نه! ما آنها را نابودشان نکردیم ما در این جنگ برنده میدان هستیم، حتما تجهیزات، امکانات و پول در جنگ و پیروزی موثر است ولی همیشه اینگونه نیست ما در یک جنگ نامتقارن بگونه ای جنگیدیم که با طراحی و آمادگی خودمان دشمن را پس زدیم دشمن پول و امکانات داشت ولی در طراحی درست عمل نکرد آنها از جهت راهبردی اشتباه تصمیم می‌گیرند آنها در خصوص مردم ما اشتباه میکنند همانطور که در طراحی نظامی خود اشتباه می‌کنند.

دولت آمریکا مدعی است اول آمریکا برایش مهم است اما در عمل نشان داد اول اسرائیل برای آن مهم است چرا که با اطلاعات غلط اسرائیل تصمیم می‌گیرد.

گاها از مردم عزیر و حتی رسانه ملی می شنوم که می گویند ما تمام قدرت نظامی آنان را نابود کردیم پس پیش برویم و بقیه را نابود کنیم و مذاکره نکنیم حتما برتری میدان به دست ماست و به همین دلیل است که ترامپ درخواست آتش بس دارد.

دشمن در ۴۰ روز مجبور شد آتش‌بس برقرار کند.

دشمن به دنبال تغییر رژیم و ونزوئلاسازی ایران بود تا نفت ما را به حراج بگذارد اما شکست خورد.

هرچه زمان گذشت دشمن متوجه شد که نواخت آتش ما تغییر نکرد. در اصفهان با اتفاقی بدتر از طبس مواجه شد.

دشمن تصمیم داشت از مرزهای غربی و شرقی ما ضد انقلاب را وارد کشور کند و در داخل کشور آشوب کند اما موفق نشد و شکست خورد.

هرچه زمان گذشت دشمن متوجه شد که نواخت آتش ما تغییر نکرد. در اصفهان با اتفاقی بدتر از طبس مواجه شد.

دشمن تصمیم داشت از مرزهای غربی و شرقی ما ضد انقلاب را وارد کشور کند و در داخل کشور آشوب کند اما موفق نشد و شکست خورد.

در بازکردن تنگه هرمز ناکام ماند و کسی هم به او کمک نکرد.

این که دشمن شکست خورد که روشن است اما این با اینکه بگوییم ما ارتش آن‌ها را منهدم کردیم متفاوت است.

امروز در حوزه نظامی موفقیت کسب کردیم و گاهی نیازمند مانور و حرکت درست در این عرصه ها هستیم وقتی در حوزه نظامی در یک نقطه حداکثری هستیم و خیابان باعث این شده است در میدان با قدرت بایستیم.

امروز دشمن نمی‌تواند خواسته خود را بر ما تحمیل کند و ما نیز باید بتوانیم حقوق ملت به این معنا که در حوزهٔ نظامی آن را به دست آوردیم و باید از جهت حقوقی و سیاسی آن را باید تثبیت کنیم، اینجا جایی است که دیپلماسی اقتدار باید به میدان بیاید و پرچم را به دست بگیرد.

همه تلاش دشمن این بود که خواسته‌های خود را به ما تحمیل کند و مهم است که ما حقوق خود را ثبت کنیم لذا اینجاست که مذاکره یک روش مبارزه است.

تثبیت حقوق ملت باید هدف اصلی ما باشد و مطمئن باشید که در میدان دیپلماسی هیچ وادادگی نخواهد بود.

تا وقتی که در حوزه میدان و نظامی کار را دنبال می‌کردیم محکم ایستاده بودیم و امروز نیز محکم ایستاده ایم و در هر لحظه دشمن خطایی بکند آماده هستیم چرا که به دشمن هیچ اعتمادی نداریم و حتی در این لحظه که اینجا نشسته ایم ممکن است جنگ را شروع کند در میدان نیروهای مسلح کامل آماده هستند.

این گونه نیست که الان که داریم مذاکره میکنیم نیرو مسلح آماده نباشد، بلکه همانطور که مردم در خیابان هستند نیروهای مسلح ما نیز آماده هستند.