پیمان ادیبی متخصص گوارش، گفت:کبد چرب عارضه ای است که به دلیل شیوه زندگی کم تحرک، مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرکالری بوجود می آید و محققان پیش بینی می کنند که این عارضه تا چند سال آینده به یک تهدید جدی و شایع برای سلامت کبد تبدیل می شود.

 

ادیبی بیان کرد:در بیماری کبدچرب بیش از 10 درصدبافت کبد مملو از چربی می شود و هرچه میزان آن بیشتر شود، این بیماری خطرناک تر می شود.

 

وی افزود: در افراد چاق بیماری های اختلال چربی خون ،دیابت و همچنین سندرم متابولیک بیشتر است و این عوامل می تواند زمینه بیماری کبد چرب در فرد را افزایش دهد.

 

ادیبی ضمن تاکید بر نقش کبد در سوخت و ساز بدن اشاره کرد:رنگ کبد در حالت عادی قرمز تیره است اما در صورت افزایش بافت چربی درآن وابتلا به کبد چرب به قهوه ای زرد رنگ تغییر پیدا می کند.

 

وی تاکید کرد:کبد چرب علایم خاصی ندارد و از نشانه های آن می توان به اضافه وزن،چاقی،افزایش قند،چربی و فشارخون اشاره کرد وتوصیه می شود افرادی که اضافه وزن دارند هر چند ماه یک بار چکاب کنند تا در صورت ابتلا به کبد چرب با آن مقابله کنند.

 

ادیبی اظهار داشت: بیماری کبد چرب به خصوص وقتی نشانه های اختلال سوخت و ساز بدن ازجمله افزایش قند،چربی و فشارخون افزایش پیدا کند می تواند منجر به بروز بافت های چسبنده که به آن سیبروز کبدی می گویند،شود و روند سیبروز طولانی مدت و پیشرفته به چروکیدگی کبد یا سیروز می انجامد.

 

وی یادآور شد: کبد چرب قابل درمان است و بیماران با کاهش وزن، تغییر شیوه زندگی ، افزایش فعالیت های جسمانی ، اصلاح برنامه غذایی و کنترل بیماری دیابت و چربی خون می توانند بیماری خود را به خوبی درمان کنند.