دریافتی  متهم بازداشت شده ۱۴۰ میلیون در ماه بود

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضاییه با اشاره به قرار داشتن در آستانه روز قدس اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم در این روز به وظیفه دینی و ملی خود عمل کنیم.

وی ضمن قدردانی از همه کسانی که در ایجاد امنیت فوق العاده در کشور نقش دارند گفت: به طور ویژه از سپاه که در برخورد با تروریست‌ها و جریان‌های تکفیری به موقع عمل کردند و با انهدام مقر تروریست‌ها دل مردم را شاد کردند، بیش از پیش تشکر می‌کنم.

معاون اول قوه‌قضاییه، با اشاره به فرا رسیدن هفته قوه قضاییه افزود: ما هر ساله برنامه‌هایی را در هفته قوه قضاییه داریم که امیدواریم رسانه ها نیز در اجرای این برنامه ها به ما کمک کنند. هفته قوه قضاییه از اول تیر تا روز شهادت 72 تن از یاران صدیق انقلاب و آیت الله شهید بهشتی است که یاد و خاطره همه شهدا را گرامی می‌داریم. هفته قوه قضاییه، فرصتی برای دستگاه قضایی به منظور عملکرد یکسال گذشته خود، سخن با مردم و توجه به برنامه های آتی است.

محسنی‌اژه‌ای، «قوه قضاییه و امنیت همه جانبه»، «قوه قضاییه و همکاری با سایر قوا برای مبارزه با همه مظاهر فساد»، «قوه قضاییه و اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید و اشتغال»، «قوه قضاییه و خدمت بهتر و آسان تر به مردم»، «قوه قضاییه و تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل»، «قوه قضاییه و ولایت مداری و بصیرت انقلابی» و «قوه قضاییه و تجلیل از شهدا و ایثارگران» را از جمله نام های هفته قوه قضاییه عنوان کرد.

وی با بیان اینکه در سال 95، 84 هزار و 808 نفر ساعت آموزش به ضابطلن قوه قضاییه داده شده است گفت: اگر ضابط ما آموزش لازم را نداشته باشد ممکن است نتواند به وظیفه خود درست عمل کند و این آموزش ها در سال 96 هم ادامه دارد. 2 میلیون و 905 هزار و 438 نفر ساعت هم به کارمندان اداری قوه قضاییه در بخش های مختلف آموزش داده شد. 2 میلیون و 430 هزار و 433 مورد هم به مجموعه اعضای شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور آموزش داده شد. در سال 95 رسیدگی به پرونده‌های حقوقی و کیفری بیش از پیش به صورت تخصصی انجام شد و این همواره یکی از درخواست های مردم بوده است.

سخنگوی قوه‌قضاییه ادامه داد: در سال 95، نظارت‌ها بیش از پیش تقویت شد و دادستان کل کشور در سال گذشته تظارت خود را بر ضابطین و زیرمجموعه خود افزایش داد و نظارت دیوان عالی کشور بر محاکم دو چندان شد. سال گذشته نظارت الکترونیکی و میدانی دیوان عالی کشور بسیار زیاد بود و نظارت حفاظت اطلاعات و دادسرای انتظامی قضات به صورت مخفیانه و آشکار شدت یافت و توسعه پیدا کرد. در نتیجه این نظارت ها در سال 95 بیش از 50 قاضی و کارمند و وکیل متخلف را بازداشت کردیم و بیش از 185 نفر از دلالان و کارچاق کن ها و کسانی که با حعل عنوان از مردم کلاهبرداری می کردند دستگیر شدند.

محسنی‌اژه‌ای گفت: از جمله کارهایی که سال گذشته مورد اهتمام بیشتری قرار گرفت، تسهیل کار برای مردم و ارباب رجوع بود. ابلاغ الکترونیکی شهریور سال 95 کلید خورد و تا پایان سال گذشته به رغم فراهم نبودن زیرساخت ها، توفیقات خوبی بدست آورد. بیش از 92 درصد از کل خدمات ثبتی سال گذشته اعم از جواب استعلام و ثبت اسناد، به صورت الکترونیکی انجام شد و زمان انجام استعلام ها به طور میانگین به 48 ساعت رسیده است. یکی از مسایل مهمی که به رغم تصویب قاتون، از سوی دولت و مجلس بودجه لازم اختصاص نمی یابد، طرح حدنگار است. با این حال در سال گذشته 144 ایستگاه برای حدنگاری دقیق و منظم ایجاد شد و توانستیم از سیستم ماهوارهای و ایستگاه های متحرک استفاده کنیم.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری امروز خود که به مناسبت هفته قوه‌قضاییه برگزار شده است گفت: یکی از موضوعاتی که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار داشت، مسئله پیشگیری از وقوع جرم بود. در سال 95، 186 برنامه ملی و هزار و 329 برنامه استانی توسط معاونت پیشگیری انجام شد. بر اثر اجرای این برنامه‌ها، در ورودی پرونده‌های دعاوی خانواده 9 درصد کاهش داشتیم.

وی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه در سال 95 سبب شد، نرخ رشد طلاق توافقی توقف یابد؛ ضمن اینکه طلاق توافقی یک درصد هم نسبت به سال 94 کاهش داشت. 57 درصد دادخواست‌های مطالبه نفقه در سال 95 نسبت به 94 کاهش یافت. همچنین در سال 95 صلح و سازش زوجینی که با هم اختلاف داشتند، افزایش داشت.

معاون اول قوه‌قضاییه افزود: در بحث مواد مخدر هم، 8 هزار و 600 مورد از پرونده‌های ورودی مواد مخدر کمتر شد و مراکز درمانی اعتیاد از 17 مورد به 24 مرکز افزایش داشت. حدود 4 درصد پرونده های سرقت های خرد کاهش یافت و همان‌طور که می‌دانید همواره سرقت و مواد مخدر جزو پرونده‌هایی است که فراوانی زیادی داشتند.

محسنی‌اژه‌ای با بیان اینکه از دیگر کارهایی که سال 95 انجام شد و هنوز هم کافی نیست، مسئله زندان‌هاست که در این بخش مشکلات نیروی انسانی و بودجه‌ای زیادی داریم گفت: دولت موظف بوده در سال‌های گذشته اردوگاه‌هایی را بسازد اما آن طور که باید ساخته نشد و بودجه کافی هم نداریم اما این از مسئولیت ما نمی‌کاهد. بعد از اصلاح قانون آیین دادرسی و مجازات اسلامی، دستورالعملی برای مجازات‌های جایگزین صادر شد تا جایی که قانون اجازه می‌دهد از مجازات‌های جایگزین استفاده شود. همچنین برای کنترل زندانیان در خارج از زندان‌ها، سیستم‌ها و دستگاه‌هایی طراحی شد که البته هنوز کافی نیست. در سال 95، بیش از 39 هزار و 701 نفر مشمول عفو داشتیم؛ البته همه زندانیان مشمول عفو نمی شوند و کسانی که سابقه داشتند و دست‌درازی کردند به اموال مردم، مشمول عفو نمی‌شوند.

وی ادامه داد: البته همه این افراد آزاد نشدند بلکه برخی از این افراد مشمول تخفیف در مجازات‌هایی مانند شلاق و جزای نقدی شدند. همچنین در سال 95 بیش از 2.45 درصد افزایش مرخصی داشتیم. همچنین در سال 95، افزون بر 15 هزار و 754 نفر زندانیان از آزادی مشروط استفاده کردند.

سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: حدود 290 دارالقرآن در سال 95 در زندان‌های ما برقرار بوده و 829 مورد مسابقات قرآن در زندان‌ها داشتیم. هزار و 783 مورد جلسه انس با قرآن برگزار شد و اکنون در زندان های سراسر کشور 383 کتابخانه وجود دارد. 

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: یکی از مشکلات جدی قوه قضاییه کمبود قاضی و کارمند است و خوشبختانه پیش‌بینی شد در قانون برنامه ششم بتوانیم قاضی و کارمند جذب کنیم. در سال 95، هزار و 70 قاضی و هزار و 17 کارمند جذب شدند. در همین سال 95، 313 قاضی هم از دستگاه قضایی منفصل شدند.

معاون اول قوه‌قضاییه گفت: در سال گذشته با اینکه ورودی زیاد بود توانستیم از موجودی پرونده‌ها کم کنیم. البته دیوان عالی کشور به خاطر اینکه صلاحیت‌هایش اضافه شد، موجودی دیوان متاسفانه افزایش یافت. دادگاه عالی انتظامی قضات تلاش فراوان کرد و موجودی پرونده های خود را هزار و 864 به 947 پرونده رساند. پرونده ها در سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز حدود 7 درصد در سال 95 کاهش داشت. صلاحیت‌های دیوان عدالت در سال‌های اخیر افزایش یافت و برای تسهیل کار مردم، دفاتر استانی هم افتتاح شد اما با تلاش قضات و کارکنان دیوان در سال 95 نسبت به 94، موجودی ها 4.2 درصد کاهش داشت.

وی افزود: همچنین سال 95، 259 مصوبه دستگاه‌های اجرایی ابطال شد. 7 هزار و 16 مورد در سازمان بازرسی در سال 95 بازرسی داشتیم.

سخنگوی قوه‌قضاییه گفت: خوشبختانه در سال‌های گذشته در ارتباط با معوقات بانکی اقدام‌های خوبی انجام شد که البته سرجمع معوقات بانکی در کشور کاهش نیفتاده است. 48 هزار و 500 میلیارد ریال از معوقات بانکی در سال 95 توسط اجراییات سازمان ثبت و بیش از این مقدار نیز در دادگاه ها و دادسراها وصول شد.

احضار ۶ استاندار در پرونده‌های تخلفات انتخاباتی

 

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که برخی شبکه‌های اجتماعی مدعی بازداشت و حبس یکی از متهمان پرونده کهریزک شده‌اند گفت: این فرد دو پرونده دارد که یک پرونده در دادسراست و هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است اما بخش دوم دارای چند اتهام بود که محکوم شد و طبق قانون حکم اشد وی که 15 سال حبس اجرا می شود.

وی درباره اینکه به عملکرد قوه‌قضاییه در مبارزه با فساد چه نمره‌ای می‌دهید گفت: حقیقتا قوه قضاییه و دولت و مجلس در مقام برخورد با مفاسد هستند اما آیا توانستیم بر مثلا فساد اقتصادی فائق بیاییم که قطعا پاسخ خیر است. انصافا جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بیشتر تشکیل و تصمیم‌های خوبی هم گرفته می‌شود اما قطعا نمی‌توانم نمره بالایی را به خودمان یا دستگاه‌های دیگر بدهم اما اگر قرار باشد به تلاش مان نمره بدهم، نمره بالا می‌دهم.

سخنگوی قوه‌قضاییه درباره جایگاه پیشگیری در برنامه چهارم توسعه قضایی گفت: تمام وظایف قوه‌قضاییه در برنامه ششم را استخراج کردیم و برای آنها در حال تدوین برنامه عملیاتی هستیم تا روی زمین نماند. همچنین برنامه چهارم توسعه قضایی تدوین و ابلاغ شد. قطعا مسئله پیشگیری در این برنامه‌ها در اولویت قرار دارد اما قوه‌قضاییه به تنهایی نمی‌تواند همه ابعاد پیشگیری را عهده‌دار باشد. مثلا بیکاری یکی از زمینه های جرم است و قوه قضاییه نمی‌تواند بیکاری را برطرف کند اما قطعا به دولت کمک می کنیم.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره اینکه تفسیر قوه‌قضاییه از آتش به اختیار و اقدام دستگاه‌ها قضا از برخی قانون‌گریزی‌های ناشی از تفسیر اشتباه این مسئله چیست گفت: مقام معظم رهبری در جمع فرهنگیان صحبت کردند و گفتند اگر احیانا دستگاه‌های مسئول کم کاری کردند، افراد آتش به اختیار هستند. مثلا اگر احیانا کتاب‌های ناجوری ترجمه و چاپ می‌شود و دستگاه مسئول اقدام نکند آیا نباید کسی وارد شود و شبهات را پاسخ دهد؟ این تعبیر خیلی روشن است و قطعا افرادی بزرگواری مانند امام راحل و رهبر انقلاب که حقوقدان هستند، خلاف قانون نمی‌گویند. البته کسی اگر بخواهد سوءاستفاده کند بحث دیگری است و باید جلویش را گرفت.

معاون اول قوه‌قضاییه درباره زمان محاکمه متهمان ردیف دوم و سوم پرونده نفتی و اینکه آیا «زیباحالت‌منفرد» هم در این دادگاه حضور می‌یابد اظهار داشت: اینکه محاکمه چه روزی است من هم نمی‌دانم. آن فردی هم که گفتید الان چند ماه است وزارت اطلاعات به هر چهار متهم بازداشتی دسترسی دارد تا ببیند این فرد پولی در خارج از کشور دارد یا خیر. بنابراین هم بازپرس و هم وزارت اطلاعات کاملا دسترسی دارند اما روز دادگاه را نمی‌دانم و اگر چنانچه نیاز باشد، این فرد هم در دادگاه حضور می یابد.

وی همچنین درباره اینکه رییس قوه‌قضاییه دیروز اعلام کرد کسانی که با دشمن همکاری کنند برخی محارب و برخی مفسد فی الارض هستند گفت: اینکه چه کسی محارب و چه کسی مفسد فی الارض است، قانون مشخص کرده و یکی از مصادیق آن عضویت در گروهی است که مسلحانه با نظام مقابله می‌کند. قطعا تمام اعضای آن گروه محارب محسوب می‌شوند و اینکه چه کسی اعدام می گیرد یا خیر بستگی به دادگاه دارد. در قانون مجازات فعلی مفسد فی الارض در قانون پیش بینی شده و کسانی که جزو گروه داعش هستند و این گروه علیه کشورهای اسلامی و جمهوری اسلامی اعلام جنگ کرده، محارب محسوب می‌شوند و اینکه قاضی چه شقی از مجازات را تعیین می کند، بحث دیگری است لذا ما هم اکنون هم محارب و هم مفسد فی الارض داریم.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به این سوال که شنیده شده در پرونده بانک سرمایه اخیرا 5 نفر بازداشت شدند گفت: بله. چهار نفر در ارتباط با شرکت های وابسته و یک نفر هم مدیدعامل سابق این بانک است.

سخنگوی قوه‌قضاییه درباره رسیدگی‌های قضایی به پرونده‌های تخلفات انتخاباتی گفت: تعدادی از دستگاه‌های نظارتی و امنیتی و تعدادی هم شکایت شده و تعدادی گزارش هم از شورای نگهبان آمد که برخی جرم نبود و تخلف بود و به دستگاه ذی‌ربط ارجاع شد. برخی موارد هم که آمده نیاز به شاکی خصوصی دارد که اگر شکایت شود طبیعتا تعقیب می‌شود. برخی موارد هم عنوان مجرمانه دارد و تا الان 6 استاندار و چند فرماندار و تعدادی از روسای برخی دستگاه ها احضار شدند و موارد در حال رسیدگی است.

وی افزود: در پرونده‌های مربوط به تهران هنوز کیفرخواستی صادر نشده اما در برخی استان‌های دیگر نسبت به برخی پرونده‌ها کیفرخواست صادر شده است.

دریافتی  متهم بازداشت شده ۱۴۰ میلیون در ماه بود

 

معاون اول قوه‌قضاییه درباره پیگیری حقوق‌های نجومی و پرونده های مرتبط با این موضوع گفت: دولت عمدتا نسبت به آینده اقدام کرد اما دیوان محاسبات کار سنگین‌تری را انجام داد ولی از ناحیه دیوان محاسبات و دولت کسی به عنوان مجرم به قوه معرفی نشد. قوه‌قضاییه گزارش‌های دستگاه‌های نظارتی را پیگیری کرد و الان 5 نفر در این زمینه بازداشت هستند و یک نفر اخیرا بازداشت شد که ظاهرا به طور متوسط در نیمه اول 95 و نیمه دوم 94، متوسط ماهیانه 140 میلیون تومان دریافت می‌کرده است. البته این فرد اتهامات دیگری هم داشته و افرادی هم در حال رفت و آمد هستند اما هنوز پرونده ای منتهی به حکم نشده است.

محسنی‌اژه‌ای همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در ایام انتخابات برخی نامزدها سخنانی را علیه قوه‌قضاییه مطرح کردند و دستگاه قضایی اعلام کرد فعلا سکوت می کنیم اما در زمان مقرر پاسخ می دهیم. چه زمانی به این مسایل پاسخ می دهید؟ گفت: برخی را پاسخ دادیم و افرادی از پاسخ ما عصبانی شدند و برخی را هم در فرصت مناسب پاسخ می‌دهیم و برخی را هم پاسخ عملی می‌دهیم و به مواردی که عنوان اتهامی دارد رسیدگی می کنیم.