گوشت های هورمونی مصرف نکنید

درحال حاضر تولید غذای ارگانیک در کشور بسیار کم شده است و عمدتا مواد غذایی با سموم و موادی که رُشد آنها را چند برابر می‌کند، تولید می‌شود. روش‌های جدید برای چند برابر کردن تولید غذا در مدت زمان کوتاه، عامل بسیاری از بیماری‌ها ازجمله کیست در بافت پستان‌هاست.

این متخصص بیماری‌های زنان افزود: البته نباید از فست فودها که جای زیادی در زندگی ما باز کرده‌اند نیز غافل شویم. فست فودهابه دلیل سُرخ شدن در روغن با درجه حرارت بالا، اثرات مضری دارند و در هر قسمت بدن ازجمله پستان‌ها می‌توانند ایجاد کیست کنند.

وی با بیان اینکه اختلالات پستانی در زنانی که تمایل به فرزندآوری و شیردادن به کودک خود را دارند کمتر است، توصیه کرد: خانم‌ها باید در فرزندآوری و شیردادن به فرزند خود، رغبت بیشتری داشته باشند تا درصد ابتلا به کیست پستان در آنها نسبت به سایر زنان کمتر ‌شود. همچنین خانم‌ها می‌توانند با نظر پزشک از قرص ویتامین E و قرص گیاه گل مغربی که به سلامت پستان‌ها کمک می کند و از بزرگ شدن کیست‌ها جلوگیری می‌کند، مصرف کنند.

لباف ضمن اشاره به اینکه معمولا کیست‌های پستانی خوش خیم هستند، یادآور شد: بعضی اوقات لازم است از مایع درون کیست، بیوپسی تهیه و آزمایش شود تا از بودن یا نبودن سلول‌های مشکوک به سرطان مطمئن شویم. بنابراین خانم‌ها باید خودآزمایی پستان را یاد بگیرند تا اگر متوجه توده مشکوکی شدند حتما به پزشک مراجعه کنند.

وی در پایان گفت: سونوگرافی و ماموگرافی، تشخیص دقیق این ضایعات پستان را ممکن می‌کند، اما ماموگرافی به دلیل داشتن اشعه بالا برای خانم‌های زیر ۴۰ سال چندان توصیه نمی‌شود.