«رازی» مرمت می شود

 از میدان راه آهن که وارد خیابان کارگر می‌شوید باید حداقل چند صد متری را به سمت شمال آن هم پیاده گز کنید تا وارد یکی از بزرگترین میادین جنوبی شهر تهران شوید.

میدانی که از سمت شرق به خیابان مولوی و میدان محمدیه راه دارد و از شرق به سمت دوراهی قپان و از شمال به میدان قزوین راه دارد. میدانی که در طول سالهای گذشته یک بار تغییر نام داده و حالا به جای گمرک همه آن را با نام میدان رازی می‌شناسند.

دور تا دور میدان را که بچرخی ۳ گروه شغلی را می‌بینی که از صبح خروس خوان تا شب مشغول سر و کله زدن با مشتریان و داد و ستد و کسب یک لقمه حلال هستند.

یک طرف انبوه فروشندگان دوچرخه و موتور سیکلت و لوازم جانبی آن، یک طرف فروشندگان لباس‌های سربازی و اخیرا هم کتانی‌های رنگ و وارنگ و در نهایت در ضلع جنوبی میدان هم صنف فروش ظروف یک بار مصرف جا خوش کرده‌اند.

اما آنچه در وسط میدان خودنمایی می‌کند، مجسمه‌ای است که بیش از ۳ متر ارتفاع داشته و البته ۴ مجسمه کوچکتر نیز دور مجسمه اصلی قرار گرفته‌اند.

قدیمی‌ترها خاطرشان هست که این مجسمه ها در آبنمایی قرار گرفته و فواره‌ها به سمت مجسمه‌ها آب می‌پاشید.

حال چند سالی هست که دور مجسمه‌ها را دیواری از جنس پیش ساخته کشیده‌اند و محلی‌ها می‌گویند دارند مجسمه‌ها و میدان را مرمت می‌کنند!

البته این طبیعی است وقتی میدانی آبنما داشته باشد به دلیل گذشت زمان و افزایش عمر سازه نیاز به بازسازی و تعمیر و مرمت داشته باشد.

یکی از اولین تندیس‌های نصب شده بعد از انقلاب مرمت می‌شود

سیدمجتبی موسوی معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران در این خصوص گفت: مجموعه مجسمه ملل شامل تندیس زکریای رازی و چهار چهره فیگوراتیو در چهارگوشه آن یکی از اولین مجسمه‌هایی است که بعد از انقلاب اسلامی در ایران نصب شده است.

وی ادامه داد: این مجموعه مجسمه‌ها برای اولین بار از سوی سازمان زیباسازی و با همکاری منطقه 11 مورد مرمت کامل قرار می‌گیرد.

موسوی با اشاره به اینکه سازنده این مجموعه مجسمه‌ها استاد علی قهاری کرمانی مجسمه‌ساز شهیر معاصر است، ادامه‌ داد: این مجسمه با چهار مجسمه فیگوراتیو که در پای آن قرار دارد از نظر هنری دارای ارزش بسیار بالایی هستند.

معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه بهسازی میدان رازی یکی از پروژه‌های مهمی است که اصلاح فضای داخلی، آب نما و فضای سبز این میدان از سوی سازمان انجام شده و رو به پایان است، افزود: مجسمه «زکریای رازی» پزشک، فیلسوف و شیمیدان برجسته ایرانی به همراه چهار فیگوری که نماد قاره‌های مختلف است در چهارگوشه و در پای مجسمه جانمایی شده از جنس برنز بوده و از زمان نصب آن تا کنون مرمت نشده است.

به گفته وی پایه مجسمه از جنس سیمان است که به دلیل قرار گرفتن در شرایط جوی مختلف در سال‌های طولانی آسیب جدی دیده است که توسط تیم اجرایی آلودگی ها از پایه پاکسازی و پایه به طور کامل مرمت می‌شود.

موسوی در مورد مجسمه رازی که بر روی پایه و به ارتفاع 3 متر قرار گرفته است، گفت: این مجسمه به همراه چهار اثر فیگوراتیو با توجه به قرار گرفتن در شرایط جوی در تمام این سال‌ها نیاز به مرمت اساسی دارد که به زودی این مرمت آغاز خواهد شد.

کاش فقط مرمت کنند!

حاج حسن یکی از قدیمی‌های کسب و کار در میدان رازی است که گفت: مردم محله این مجسمه‌ها را دوست دارند و سال‌ها آنها را با هر طلوع و غروب دیده‌اند.

وی ادامه داد: اینکه می‌خواهند مجسمه‌ها و میدان را مرمت کنند عالی است ولی کاش مثل میدان انقلاب و ولیعصر در حد همین مرمت بماند.

حاج حسن و بسیاری از هم محلی‌هایش نگرانند مبادا در همین اثنای مرمت مجسمه‌ها برداشته شده و دیگر شاهد حضورشان در وسط میدان نباشند.