به گزارش افکارخبر، محمد رحیم نیازی با بیان اینکه دولت از سال گذشته  به وعده خود مبنی بر اعطای مشوق‌های صادراتی برای صادر کنندگان سیب زمینی عمل نکرده است گفت: سال گذشته قرار بود به ازای صادرات هرکیلو سیب زمینی 150 تومان مشوق صادراتی به صادر کننده اعطا شود  که تا کنون این وعده از سوی دولت محقق نشده است.

 

وی افزود: امحای هزار و 700 تومان سیب زمینی در شرایطی انجام شد که دولت به دلیل عدم حمایت‌های لازم از صادر کنندگان سیب زمینی مجبور شد برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت این کالای خوراکی در بازار داخلی، اقدام به خرید تضمینی این محصول کشاورزی و سپس مدفون کردنان کند.

 

رئیس انجمن تولید کنندگان سیب زمینی با تاکید بر اینکه خرید تضمینی در واقع آخرین برگ دولت برای حمایت از کشاورز می‌باشد اظهار کرد: متأسفانه وقتی مسئولین وزارت    جهاد کشاورزی و به طور کلی دولت حمایتی از صادرات نکنند و حتی گاهی اوقات با بستن عوارض گمرکی بر صادرات نسبت به خروج و ارسال کالای وطنی به خارج از کشور مانع تراشی کنند شاهد خواهیم بود که مقادیر قابل توجهی محصول کشاورزی یا درانبارها فاسد می‌شود ویا امحا می‌شود.

 

وی ادامه داد: اگر دولت بخواهد تجربه غم انگیز امحای هزارو 700 تن سیب زمینی را بار دیگر در کشور تجربه نکند باید با اعطای مشوق‌های صادراتی زمینه صادرات مازاد محصولات کشاورزی را فراهم کند.

 

به گفته نیازی درحالی که تولید هر کیلو سیب زمینی در کشور 700 الی 800 تومان هزینه در بر دارد ولی شاهد هستیم که دولت این محصول خوراکی را به نرخ تضمینی 360 تومان از کشاورز خریداری می‌کند

 

این فعال تولید کننده سیب زمینی با اشاره به اینکه سالیانه 4.5 میلیون تن سیب زمینی درکشور کشت و برداشت می‌شود اظهار کرد: سرانه مصرف سیب زمینی هر ایرانی 45 کیلو است و به طور قطع مقادیر قابل توجهی از تولید فعلی کشور امکان صادرات دارد.

 

رئیس انجمن تولید کنندگان سیب زمینی باتاکیدبر اینکه دولت می‌بایست برای گسترش صادرات سیب زمینی به ازای هر کیلو 300 تومان مشوق صادراتی درنظر بگیرد گفت: درحالی ما صحبت از صادرات و مشوق‌های صادراتی می‌کنیم که دولت دوسال پیش با اعمال تعرفه گمرکی 750 تومان به ازای هرکیلو، عملاً صادرات سیب زمینی از کشور را غیر صرفه کرده بود.

 

وی ادامه داد: تازمانی که موانع مربوط به صادرات از جلوی پای صادر کنندگان محصولات کشاورزی برداشته نشود هر از گاهی امحای کالای خوراکی و زراعی  را در کشور تجربه می‌کنیم.