نقش هیئت رئیسه مجلس در آشفتگی بازار ارز

رسیدن دلار به 6هزار تومان، اتفاقی بود که از ماه‌ها قبل از سوی اقتصاددانان هشدار داده شده بود و حتی برخی نمایندگان برای پیشگیری از وقوع چنین وضعیتی، بر سوال از رئیس‌جمهور تاکید کرده بودند، اما در سایه انفعال دولتی‌ها و کوتاهی هیئت رئیسه مجلس، ظرف چند روز گذشته نزدیک به 20 درصد از ارزش پول ملی کاسته شد.
درست در روزهایی که حسن روحانی مدعی بود «افزایش قیمت دلار دلایل تجاری و اقتصادی ندارد، افزایش نرخ ارز دلایل تبلیغاتی و روانی دارد» می‌شد پیش‌بینی کرد که امتداد این نگاه غیرعلمی، چه تبعاتی خواهد داشت. پیش‌بینی‌ای که موجب شد برخی از نمایندگان مجلس طرح سوال از رئیس‌جمهور را کلید زنند. اما با کوتاهی هیئت رئیسه و علی‌الخصوص رئیس مجلس این سوال اجازه مطرح شدن در صحن علنی را نیافت و هنوز هم در پیچ و خم‌های بهارستان باقی مانده است.
در همین راستا بهروز نعمتی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به ایلنا  درباره علت تعلل هیئت رئیسه در اعلام وصول سؤال نمایندگان از رئیس‌جمهور گفته بود: «رئیس مجلس در حال حاضر معتقد است با توجه به این که دولت گرفتار موضوعات مختلفی است، شاید بهتر باشد که این موضوع طرح سؤال فعلا معطل بماند یا به نوعی تعدیل شود».
محورهای این طرح که به حوزه‌های اقتصاد، قاچاق، معیشت مردم، بیکاری و افزایش قیمت دلار مربوط بود عبارتند از؛ 
1- چرا دولت در کنترل قاچاق که یکی از عوامل فلج‌کننده تولید ملی است، موفق عمل نکرده است.
2- علت استمرار تحریمهای بانکی علی‌رغم اجرایی شدن همه تعهدات برجام از سوی ایران.
3- علت عدم کاهش بیکاری مفرط.
4-علت رکود اقتصادی شدید چندین ساله.
5- علت افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی.
پیش از این حجت‌الاسلام پژمان‌فر از امضاءکنندگان طرح سوال از رئیس‌جمهور با انتقاد از کوتاهی‌های هیئت رئیسه گفت: «متاسفانه، علیرغم این که از لحاظ قانونی حق نماینده‌هاست، که با امضای یک چهارم نماینده‌ها می‌توانند، طرح سوال از رئیس‌جمهور داشته باشند و با توجه به این که صد و هشتاد نماینده طرح این سوال را امضا کرده‌اند، یعنی تقریبا دو سوم نماینده‌ها، اما به نظر من کوتاهی هیئت رئیسه و علی‌الخصوص رئیس مجلس نسبت به این که اجازه نمی‌دهند که سوالات بیاید و در صحن علنی مطرح شود، باعث شد که این موضوع شش‌ماه به تاخیر بیافتد و این تاخیر افتادن نه تنها مشکل را حل نکرد، بلکه امروز موجب پیچیدگی فراوان موضوع هست».
او تاکید کرد: «وقتی مجلس از ظرفیت خود استفاده نمی‌کند و یک خود سانسوری در فضای مجلس ایجاد می‌شود و فضای بسته‌ای که اجازه نمی‌دهند کسی حرف بزند، فضای به نوعی دیکتاتوری در مجلس استقرار پیدا می‌کند نتیجه آن این است که بالاخره حقوقی پایمال می‌شود، ما تا این مرحله کار را جلو برده‌ایم اما این که در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد تقدیر خداست».