بازارچه های مرزی، راهِ در رو در دوران تحریم

 اسدالله عسگر اولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در خصوص توقف مسیر تجارت در بازارچه های مرزی، گفت: بازارچه های مرزی تقریبا از سال 70 شکل گرفت که دو هدف اصلی صادرات به کشورهای همسایه، تامین نیازهای استان ها و شهرهای مرزی از طریق این بازارچه ها از کشورهای همسایه را دنبال می کرد.

وی افزود: به دلیل اینکه این بازارچه ها از این دوهدف منحرف شدند لذا در شرایط کنونی دچار نوعی رکود و کسادی شده و همچنین در حال حاضر به واردکننده کالاهای غیرمجاز تبدیل شده اند که اشکال بزرگ این بازارچه هاست.

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه بازارچه های مرزی بسیار برای اقتصاد سودمند هستند به شرط اینکه در مسیر تعیین شده حرکت کنند، گفت: با توجه به اینکه دولت، وزارت صنعت و گمرک نظارت لازم را بر این بازارچه های مرزی نداشته ماموریت و هدف اصلی آنها مورد غفلت قرار گرفته است.

عسگراولادی ادامه داد: کشورهای همسایه به محصولات و مصنوعات ما بسیار نیازمند هستند که بازارچه های مرزی در راستای تحقق صادرات به این کشورها می توانند نقش به سزایی ایفا کنند و اگر این بازارچه ها به واردات مجاز روی بیاورند برای کشور و تامین نیاز مفید خواهد بود.

وی در خصوص جایگاه بازارچه های مرزی در اقتصاد ایران بیان کرد: با توجه به اینکه در دو ماه آینده احتمال تحریم های جدید وجود دارد باید بازارچه های مرزی 28 قلم کالایی که نیاز ضروری ماست را از کشورهای همسایه وارد کنند و برای سهولت کار تجارت از مقوله ثبت سفارش معاف شوند.

رییس اتاق بازرگانی ایران و چین توضیح داد: ما نیازمند این هستیم که بازارچه های مرزی برای واردات کالا آزاد شوند چراکه در حال حاضر این بازارچه ها تنها برای مناطق اطراف شهرهای مرزی می توانند تا حدودی برطرف کننده نیازها باشند.

عسگراولادی تصریح کرد: 15 بازارچه مرزی در کشور تاسیس شده است که حدود 4 بازارچه فعال نیستند و مابقی فعالیتشان را آغاز کرده اند که تا 10 سال اول به خوبی پیش رفتند اما در حال حاضر قوانین دست و پاگیر دولتی مانع از فعالیت این بازارچه ها شده است.

وی تاکید کرد: اگر بازارچه های مرزی به طور واقعی بازگشایی شوند می تواند نیاز منطقه را به خوبی برطرف کند و همچنین موجب اشتغالزایی می شود.