چرا قیمت دلار پایین نمی‌آید؟

علی اصغر سمیعی رئیس اسبق کانون صرافان ایران با اشاره به اینکه   افزایش قیمت ارز ، دلایل طبیعی و روشنی دارد, اظهار کرد:  مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز تفاوت نرخ تورم و بهره در کشور ما با کشورهایی است که پول رایج آنان دلار است. غیر از این محدودیت ها، چند نرخی بودن ارز در کشورمان هم موجب افزایش قیمت دلار شده است.

او ادامه داد: وقتی مقادیری از ارز کشور را حتی با دلایل خیرخواهانه ارزانتر از قیمت طبیعی، در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهیم، عواقب این ارزان‌فروشی بر دوش بازار آزاد ارز می‌افتد. بنابراین در چنین شرایطی قیمت دلار در بازار بیشتر از آنچه باید باشد، می‌شود.

 

سمیعی بیان کرد: محدودیت در معامله هر کالا،  معامله را با ریسک و خطر همراه و نرخ نهایی را بالاتر از نرخ حقیقی برای مصرف کننده می کند. از اول سال ۹۷  بانک مرکزی  طی بخشنامه ای برای صرافی‌ها؛ انجام معاملات حواله ارزی را از طریق سامانه نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) قانونی دانست. از این رو کانون صرافان در اطلاعیه ای به شبکه صرافان سراسر کشور اعلام کرد «هرگونه معامله حواله ارزی خارج از سامانه نیما و خرید و فروش اسعار بیگانه خارج از سامانه سنا مطابق قوانین و مقررات غیرقانونی است.»

رئیس اسبق کانون صرافان ایران در پایان تصریح کرد: این بخشنامه باعث شد، صرافان مجاز، مخصوصا صرافان کوچک و غیر بانکی تقریبا قادر به دادن خدمات به مردم نباشند و مردم هم از خدمات آنها محروم شدند و اغلب مجبور به مراجعه به بازار غیر رسمی شدند.