پلمپ دفاتر چیست و چگونه آن‌ها را ثبت کنیم؟

پیش از آنکه حساب و کتاب‌های یک شرکت در دفاتر مالیاتی نوشته شود، این دفاتر باید توسط اداره ثبت پلمپ شوند تا دارای اعتبار قانونی شوند. مهم‌ترین مزیت پلمپ دفاتر شرکت‌ها آن است که از انجام هرگونه تقلب و اطلاعات مالی اشتباه جلوگیری می‌شود. می‌توان گفت هدف اصلی، ایجاد شفافیت در حساب و کتاب مالی شرکت‌ها در سازمان مالیات است.

بر اساس ماده ۶ قانون تجارت، هر تاجری به جز کسبه خرد و جزء، باید دفاتری شامل دفتر کل،‌ دفتر روزنامه، دارایی و کپیه را به موجب قانون داشته باشند. دفاتر روزنامه و کل باید به صورت اجباری تهیه شوند. باید دقت داشته باشید از مهم‌ترین مسائل مالیاتی شرکت شما، همین درخواست و ثبت پلمپ دفاتر به موقع است.

چرا باید دفاتر پلمپ را ثبت کنیم؟

به دلیل اهمیت مساله صادرات و واردات شرکت‌های فعال در این حوزه و داشتن کارت بازرگانی باید حتما برای دفاتر پلمب اقدام کنید. برای ارائه اظهارنامه مالیاتی نیز باید دفاتر پلمب شوند. اگر شرکتی از این کار خودداری کند توسط دارایی جریمه خواهد شد.

بر اساس قانون، جریمه عدم ارائه دفاتر قانونی، معادل ۴۰درصد مالیات متعلق است. اگر دفاتر پلمب شده شرکت، به هر دلیلی توسط ممیزان اداره دارایی رد شود، جریمه‌‌ای معادل ۲۰درصد مالیات، در نظر گرفته خواهد شد و این رقم می‌تواند هر سال، تغییر کند.

مهلت پلمپ دفاتر ۱۴۰۱

شما قبل از پایان سال مالی (اصولاً از اول فروردین تا پایان اسفند) باید اقدام به درخواست خود کنید. زمان تهیه دفاتر پلمب، پیش از ابتدای سال مالی است و تحریر آن در طی سال انجام می‌پذیرد. در نهایت در پایان سال مالی به همراه اظهارنامه مالیاتی تحویل حوزه مالیاتی می‌شود.

البته دقت داشته باشید که در مورد شرکت‌های تازه تاسیس سفارش دریافت دفاتر تا ۳۰ روز پس از ثبت امکان‌پذیر است، ولی از سال دوم به بعد برای هر سال مالی، باید قبل از شروع سال مالی جدید دفاتر را تهیه کنید.

مدارک مورد نیاز جهت پلمپ دفاتر

مدارک مورد نیاز اشخاص حقیقی

  • ارائه کپی کارت ملی
  • ارائه کپی پروانه کسب و مجوز فعالیت
  • اصل اظهارنامه پلمپ ( با مهر و امضا)
  • مجوز فعالیت کسبی
  • وکالتنامه وکیل شرکت

مدارک مورد نیاز اشخاص حقوقی

  • اصل اظهارنامه پلمپ با امضا
  • معرفی نامه برای اشخاص دولتی
  • کپی کارت ملی مدیر عامل
  • مهر شرکت
  • کپی روزنامه تاسیس شرکت
  • کپی از روزنامه حاوی تغییرات شرکت
  • ارائه وکالتنامه وکیل مسئول

اظهارنامه پلمپ دفاتر چیست؟

اظهارنامه پلمپ دفاتر یک اظهارنامه الکترونیکی است که در آن اطلاعات تاجر، محل تجارت، دفاتر مورد نیاز تاجر، ثبت می‌شود. برای تنظیم اظهارنامه دفاتر تجاری نیاز است به سایت اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کنید. با ثبت نهایی این اظهارنامه، کارشناسان اداره ثبت شرکت به بررسی آن خواهند پرداخت. در صورتی که اطلاعات بر اساس مواد قانون تجارت تاجر درست وارد شده باشد، تأییدیه صدور این دفاتر صادر می‌شود. بعد از پر کردن اظهارنامه پلمپ دفاتر باید یک رونوشت از آن را پرینت بگیرید و به صورت فیزیکی با سایر مدارک به اداره ثبت شرکت‌های حوزه ثبتی پست کنید.

21

مراحل پلمپ دفاتر

مراحل پلمپ دفاتر تجاری اشخاص حقوقی

1.ورود به سامانه و انتخاب شخص حقوقی

پس از ورود به سامانه چنانچه متقاضی شخص حقوقی است، در قسمت تعیین شده باید اطلاعات شرکت را وارد کند. در این مرحله باید سال، ماه، روز مالی شرکت را تعیین کنید. سپس بر اساس اساسنامه شرکت، تقویم شمسی یا تقویم میلادی را انتخاب کنید. بعد از آن باید مشخص کنید پلمپ را برای چه سالی سفارش می‌دهید.

2. اطلاعات شخصیت حقوقی

در این مرحله اطلاعاتی که وارد شده را باید تایید کنید. اطلاعات تکمیل کننده اظهارنامه پلمپ دفاتر نیز پس از آن مانند اطلاعات امضا کننده اظهارنامه را وارد کنید.

3. ثبت اطلاعات کامل هیئت مدیره شرکت / موسسه

در این مرحله باید اطلاعات تک تک اعضای هیئت مدیره شرکت را به نوبت وارد کرده و در انتهای هر یک از اطلاعات وارد شده بر روی دکمه ثبت اططلاعات شخص کلیک کنید.

4. سمت هیئت مدیره شرکت یا مؤسسه

تمام اعضاء هیئت مدیره باید سمت آنها در این قسمت وارد شود. اطلاعات اعضائی که در مرحله قبلی به عنوان اعضاء هیئت مدیره انتخاب شده بودند را وارد کنید. در این مرحله با انتخاب هر یک از اعضاء سمت وی را مشخص کنید و بعد از مشخص کردن سمت و تکمیل اطلاعاتی که در جدول‌های ستاره دار وجود دارد.

مراحل پلمپ دفاتر تجاری اشخاص حقیقی

1.ورود به سامانه و انتخاب شخص حقیقی

پس از انتخاب شخص حقیقی اطلاعات هویتی را کادرهای مختلف وارد کنید. سپس ورود اطلاعات را در قسمت آدرس و کد پستی محل فعالیت و حوزه پستی خود انجام دهید.

2. ورود اطلاعات تکمیل کننده اظهارنامه

در این مرحله اطلاعات شخص امضا کننده اظهارنامه را وارد کنید. باید دقت داشته باشید این اطلاعات باید کاملا مطابق پایگاه داده سازمان ثبت احوال کشور باشد.

3. انتخاب دفتر پلمپ مورد تقاضا

تعداد دفتر، نوع آن و تعداد برگ‌ها را وارد و بر روی «ذخیره دفتر مورد تقاضا» کلیک کنید. دقت داشته باشید که انتخاب هر دو دفتر کل و دفتر روزنامه اجباری می‌باشد.

4. تایید صحت اطلاعات وارد شده

در این مرحله، اظهارنامه پلمپ دفاتر به شما نمایش داده می‌شود که در صورت تایید آن، گزینه مربوطه را انتخاب نموده و روی پذیرش نهایی کلیک کنید.

5. تحویل مدارک به اداره پست

با مدارک به اداره پست مراجعه کنید. در باجه پلمپ، پس از دریافت پاکت مخصوص پلمپ، اظهارنامه و مدارک را داخل آن قرار دهید. سپس رسید پذیرش را روی آن چسبانده و بسته را تحویل مامور پست دهید.

رسید پستی را از مامور پست دریافت کرده، مجدد وارد سامانه اداره ثبت شرکت‌ها و قسمت پیگیری درخواست پلمپ دفاتر ۱۴۰۱ شوید. بارکد پستی و تاریخ تحویل مدارک به پست را تکمیل کرده و منتظر شوید تا پس از دریافت پیامک، هزینه پلمپ را پرداخت کنید.

هزینه پلمپ دفاتر ۱۴۰۱

هزینه پلمپ دفاتر در هر سال می‌تواند متغیر باشد. ضمن اینکه این قیمت با توجه به نوع دفتر شما هم متفاوت خواهد بود. برای مثال هزینه دفتر ۵۰ برگ با هزینه دفتر ۱۰۰ برگ تفاوت دارد. به همین منظور در هنگام ثبت درخواست می‌توانید هزینه پلمپ دفاتر ۱۴۰۱ را در سامانه مشاهده کرده و سپس آن‌ها را سفارش دهید.

 به منظور اطلاع از هزینه پلمپ دفاتر ۱۴۰۱ می‌توانید با یک تماس و ارتباط با کارشناسان آسان ثبت از هزینه پلمپ دفاتر ۱۴۰۱ اطلاع پیدا کنید. از دیگر امکانات سامانه آنلاین آسان ثبت نیز می‌توان به انحلال شرکت‌ها اشاره کرد.

هزینه انحلال شرکت بستگی به میزان مالیات به تعویق افتاده و تعرفه‌های دیگر اداره ثبت دارد. دلایل متعددی باعث انحلال شرکت می‌شوند برای مثال ورشکستگی، عدم توجیه اقتصادی، نرسیدن به اهداف، تمدید نکردن زمان انقضا برای فعالیت شرکت، تصمیم شرکا برای انحلال شرکت، حکم دادگاه، فوت یکی از اعضای هیات مدیره و … از جمله دلایلی هستند که باعث انحلال شرکت می‌شوند. یکی از مهم‌ترین هزینه‌های انحلال شرکت، پرداخت بدهی‌ها و قرض‌های شرکت به اشخاص حقیقی و حقوقی است. پس از اینکه تمام بدهی‌ها تسویه شد، دارایی‌های منقول و غیر منقول شرکت بین سهامداران تقسیم خواهد شد.

علاوه بر تسویه بدهی‌های شرکت، هزینه‌های دیگری برای انحلال شرکت وجود دارند. یکی دیگر از موارد مربوط به هزینه انحلال شرکت، مبلغی است که به اداره ثبت پرداخت می‌گردد. در مرحله بعد، یک نسخه از ثبت انحلال شرکت در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار به اطلاع عموم می‌رسد. مبلغی که برای انتشار آگهی پرداخت می‌کنید نیز جز هزینه انحلال شرکت می‌باشد.

22

سامانه آنلاین پلمپ دفاتر تجاری

به دلیل اهمیت بالای انجام کارهای مالیاتی و ارایه اظهارنامه و ثبت پلمپ دفاتر تجاری شرکت‌ها و همچنین اهمیت وقت و هزینه‌ای که صرف تهیه مدارک و هزینه‌های ابتدایی کرده‌اید باید دقت کافی را در این روند داشته باشید. گاهاً ممکن است که بررسی مدارک و این اظهارنامه‌ها توسط کارشناسان اداره چند مدتی به طول بیانجامد.

به همین جهت رعایت موارد قانونی و انجام صحیح مراحل تهیه مدارک و ثبت پلمپ دفاتر تجاری اهمیت بالایی برخوردار است. سامانه آسان ثبت در این راه به شما کمک بسزایی می‌کند. سامانه ثبت پلمپ دفاتر تجاری آسان ثبت به شما این امکان را می‌دهد با حداقل مراجعه و تماس تلفنی کار خود را تمام کنید. در این راه هر مشکل و مانعی را می‌توانید به کمک کارشناسان آسان ثبت از راه خود بردارید.