ترکیب اسپوتنیک‌وی با سایر واکسن‌ها علیه کرونا، ایمن است

 به این ترتیب ۴۱.۶ درصد داوطلبان پس از واکسیناسیون دوم هیچ عارضه ای نداشته، ۸.۴ درصد افراد دچار تب و کمردرد و ۵۰ درصد افراد واکسینه شده تنها درد در محل تزریق را گزارش کردند.

وزارت بهداشت آرژانتین با بیان اینکه بررسی اثربخشی ترکیب واکسن‌ها هنوز در دست بررسی است، اعلام کرد این مطالعه از هفتم ژوئیه (۱۶ تیر ماه) آغاز شده و متوسط سن افراد شرکت کننده، ۴۹ سال بوده است.

اسپوتنیک‌وی از جمله واکسن‌هایی است که در کنار سایر کاندیداهای واکسن آسترازنکا و سینوفارم، تا کنون در آرژانتین تزریق شده است.

صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه نیز بر اساس نتایج به دست‌آمده از ترکیب واکسن آسترازنکا با دوز نخست واکسن اسپوتنیک وی، از اثربخشی این واکسن ترکیبی در برابر ویروس کرونا و عدم بروز عوارض جانبی در افراد واکسینه شده، خبر داد.

هر دو واکسن «اسپوتنیک وی» و «آسترازنکا» از فناوری مشابهی برای ایمن سازی بدن در مقابل ویروس کرونا استفاده می‌کنند. به نوشته تِلام در ساخت واکسن‌های تولید شده علیه کووید-۱۹ تا کنون روش‌های مختلفی استفاده شده است. در برخی از واکسن‌ها همچون سینوفارم چین از ویروس‌های غیر فعال شده، در واکسن‌هایی مانند اسپوتنیک وی و آسترازنکا از ناقل‌های ویروسی غیر قابل تکثیر و در واکسن‌هایی مانند فایزر و مودرنا از پیام رسان‌های آران‌اِی (RNA) استفاده شده است.  

صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: تجزیه و تحلیل‌های موقتی داده‌ها، سطح ایمنی بالا برای استفاده ترکیبی این دوزهای واکسن را نشان می‌دهد؛ نه عوارض جانبی و نه حتی موارد ابتلا به کرونا پس از واکسیناسیون مشاهده شده است.

 آزمایش ترکیب این واکسن‌ها تا روز دوم ماه مارس سال ۲۰۲۲ (۱۱ اسفند ۱۴۰۰) به طول می انجامد و در آن ۱۵۰ فرد بزرگسال شرکت می کنند.