ترامپ و فرزندانش در یک قدمی دادگاه

با پیشرفت تحقیقات مختلف پیرامون تخلفات «دونالد ترامپ » رئیس جمهور سابق آمریکا و فرزندانش، دو دادگاه آمریکا آن‌ها را قابل مجازات توصیف کردند.

به نوشته وبگاه شبکه «سی‌اِن‌اِن»، «آمیت مهتا» قاضی فدرال مسئول رسیدگی به پرونده مدنی تحریک به شورش و حمله به ساختمان کنگره از سوی ترامپ، در گزارشی ۱۱۲ صفحه‌ای اعلام کرد سخنرانی رئیس جمهور سابق آمریکا در جمع هوادارانش در خیابان «پنسیلوانیا» در واشنگتن دی‌سی «مصداق توطئه مدنی» است.

در این گزارش آمده است، ترامپ در این سخنرانی بر «هدف مشترک» شخص وی و هوادارانش درخصوص لزوم انجام مبارزه علیه نتیجه انتخابات تأکید کرده بود. مهتا می‌افزاید:‌ «تجمع ششم ژانویه رئیس جمهور [سابق] می‌تواند به‌طور مستدل به‌عنوان دعوت به انجام اقدام جمعی تلقی شود».

این قاضی آمریکایی درباره پرونده تنظیم شده علیه ترامپ توسط پلیس کنگره و شماری از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد، در حال حاضر رویه رسیدگی به این تخلفات می‌تواند وارد مرحله جمع‌آوری مستندات و تشکیل جلسه دادگاه شود.

در گزارش مهتا آمده است: «صلب مصونیت از یک رئیس جمهور در قبال ارتکاب آسیب‌های مدنی گام کوچکی نیست. دادگاه به‌خوبی سنگینی بار تصمیم‌گیری در این زمینه را درک می‌کند اما موارد ادعایی در این پرونده نیز بی‌سابقه هستند».

وی متذکر شد، اقدامات ترامپ با تلاش برای اجرای قانون، اقدام در راستای روابط خارجی، صدور دستور به نیروهای نظامی یا مدیریت شاخه اجرایی آمریکا نیست بلکه هدف آن فقط حفظ ریاست جمهوری برای دومین دوره بود. چنین کاری یک اقدام غیر رسمی محسوب می‌شود و بحث مصونیت برای ترامپ مطرح نیست.

اما مخمصه حقوقی ترامپ به اینجا ختم نمی‌شود. علاوه بر پرونده تخلفات مدنی، پرونده دیگری نیز درخصوص تخلفات مالی «سازمان ترامپ»، علیه شخص او و فرزندان ارشدش تشکیل شده است.

«لتیشیا جیمز» دادستان کل نیویورک چندی پیش طی حکمی اعلام کرد رئیس جمهور سابق آمریکا، «دونالد ترامپ جونیور» ۴۴ ساله و «ایوانکا ترامپ» ۴۰ ساله باید در دادگاه حاضر شده و ادای شهادت کنند.

«آرتور انگورون»  قاضی دیوان عالی نیویورک نیز روز جمعه اعلام کرده ترامپ تا ۲۱ روز مهلت دارد در دادگاه حاضر شده، سوگند یاد کرده و ادای شهادت کند. با این حال ترامپ می‌تواند در برابر هرگونه تصمیم یا حکم متعاقب دادگاه سکوت اختیار کند.

با این حال ترامپ اعلام کرده در حضور در این دادگاه‌ها خودداری می‌کند و پرونده‌های تنظیم شده را دارای انگیزه و اهداف سیاسی عنوان کرده است. 

اواخر دی ماه بود که دادستانی کل نیویورک از دیوان عالی ایالتی درخواست کرد تحقیقات درباره سازمان ترامپ «شواهد چشمگیری را برملا کرده که نشان می‌دهد دونالد ترامپ و سازمان ترامپ به دروغ و به شکل متقلبانه‌ای دارایی‌های خود را ارزش‌گذاری کرده و ارزش آن‌ها را به شکلی نادرست به موسسات مالی ارائه کرده است».

اکنون تنگ‌تر شدن حلقه علیه ترامپ و خانواده او در حالی انجام می‌شود که تیر امسال سازمان ترامپ و «آلن ویسلبرگ» مدیر مالی آن، در دادگاهی به کلاه‌برداری مالیاتی متهم شدند. دادستانی منطقه منهتن نیویورک در آن زمان اعلام کرد سازمان ترامپ و ویسلبرگ به کلاه‌برداری مالیاتی «گسترده و قابل توجه» به مبلغ ۱.۷ میلیون دلار متهم شدند.

ترامپ و فرزندانش در یک قدمی دادگاه

ترامپ در واکنش به این اقدامات قضایی در سخنرانی بهمن ماه خود در تگزاس تهدید کرد: «اگر این دادستان‌های افراطی، فاسد و نژادپرست اقدامی نادرست یا غیرقانونی انجام دهند شاهد بزرگ‌ترین تظاهرات‌هایی که تاکنون دیده شده در واشنگتن دی‌سی، نیویورک، آتلانتا و هر کجای دیگر خواهیم بود زیرا کشور و انتخابات ما فاسد است».

رئیس جمهور سابق آمریکا دادستان‌های این کشور را به «سوء رفتار قضایی در بالاترین سطح» متهم کرد و آ‌ن‌ها را «دچار بیماری روانی» توصیف کرد و گفت: « بدون هیچ گونه حمایتی از حقوق من از سوی دیوان عالی یا بیشتر دادگاه‌های دیگر، مرا تعقیب می‌کنند. در واقع، آن‌ها دنبال من نیستند، دنبال شما هستند».