هراس آمریکا از استقرار زیردریای های اتمی روس در سواحل این کشور

تارنمای نشریه آمریکایی «نیوزویک» با انتشار این خبر نوشت: با ادامه جنگ در اوکراین ، فرماندهان پنتاگون و ناظران نظامی درباره فعالیت ناوگان زیردریایی های اتمی روسیه، زنگ هشدار را به صدا در آورده اند چرا که این زیردریایی ها هم اکنون هزاران مایل دورتر از خاک روسیه و در نزدیکی سواحل آمریکا مستقر هستند.

این گزارش حاکی است بنا به گفته فرماندهان نظامی آمریکایی از فوریه (بهمن/ اسفند) سال گذشته میلادی و با آغاز جنگ اوکراین، شاهد تقویت ناوگان دریایی روسیه در «دریای سیاه» و همزمان حضور هرچه بیشتر زیردریایی های اتمی روسیه در آب های دریای مدیترانه بوده اند. روسیه بزرگرترین ناوگان مسلح به تسلیحات هسته ای در جهان را در اختیار دارد که مسکو بعنوان یک ابزار بازدارنده بر آن تکیه می کند.

«مایکل پترسون» (Michael Peterson) مدیر موسسه مطالعات دریایی روسیه موسوم به (RMSI) که تحقیقاتی در مورد مسائل نظامی و اقتصادی روسیه در ارتباط با اقیانوس‌های جهان انجام می‌دهد، به نیوزویک گفت: نشانه هایی وجود دارد که زیردریایی های هسته ای روسیه در سواحل ایالات متحده آمریکا، همچنین در دریای مدیترانه بویژه در امتداد حاشیه اروپا مستقر شده اند.

چینش جنگ سرد

تارنمای این هفته نامه آمریکایی در ادامه این گزارش نوشت: به گفته این ناظر نظامی چینش زیردریایی های اتمی روسیه به مانند چینش دوران «جنگ سرد» است.

هراس آمریکا از استقرار زیردریای های اتمی روس در سواحل این کشور

زیردریایی های مدل «سورودوینسک»

«گلن ون هرک» (Glen VanHerck) ژنرال نیروی هوایی آمریکا و رئیس فرماندهی شمالی آمریکا (NORAD)، در مورد حضور فزاینده زیردریایی های کلاس «سورودوینسک» (Severodvinsk) با پیشران هسته ای در سواحل آمریکا هشدار داد.

بنابراین گزارش، وی در «انجمن کنفرانس ارتش ایالات متحده» در این خصوص گفت: روس ها زیردریایی های اتمی خود را به حرکت در آورده اند، نخستین زیردریایی کلاس سورودوینسک را به سمت اقیانوس آرام گسیل داشتند، هم اکنون (یک فروند) از این زیردریایی در دریای مدیترانه مستقر شده و دیگری عازم اقیانوس اطلس است.

این فرمانده نیروی هوایی آمریکا در این نشست مدعی شد: باتوجه به توانایی حمل شماری از موشک های کروز توسط این گونه از زیردریایی های روسیه، این موضوع تهدید دائمی و نزدیک برای آمریکا به شمار می رود.

این گزارش حاکی است زیردریایی ‌های کلاس «سورودوینسک» به مانند برخی از زیردریایی های آمریکایی، زیردریایی خاموش در عمق آب محسوب می شوند که رهگیری آنان کاری است دشوار.