تردید روسیه نسبت به بی‌طرفی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی درباره سوریه

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکرات روز سه‌شنبه خود با وزیر خارجه ایسلند در مسکو، اعلام کرد که این کشور تردید دارد که کارشناسان سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی از اصل بی‌طرفی در تهیه گزارش مربوط به تحقیقات درباره حادثه استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی در شهر دومای سوریه در ماه آوریل سال 2018 پیروی کرده باشند.

اخبار بین‌الملل - به گفته وی برای همه کاملاً روشن است که "کلاه سفیدها" در بسیاری از صحنه‌های تولیدشده در خصوص این قبیل حوادث شرکت داشته‌اند.

لاوروف گفت: «حقایقی که درباره موارد متعدد چنین تحریکاتی فاش شده بیش از حد لازم قانع‌کننده هستند. ما به این مسئله آگاه هستیم و در سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی نیز آن را بررسی کرده‌ایم. در حال حاضر نیز کنفرانس کشورهای شرکت‌کننده در کنوانسیون مربوط به منع سلاح‌های شیمیایی در جریان است و واقعیت‌هایی که نشان‌دهنده عدم صداقت کارشناسان این سازمان در تهیه گزارش مربوط به شهر دومای سوریه و برخی حوادث مشابه دیگر است، کاملاً قانع‌کننده و هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد».

وزیر خارجه روسیه تأکید کرد: «ما امیدواریم که مدیرکل سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی و دیگر مقامات آن به اصل بی‌طرفی و عدم دریافت دستورالعمل دیکته‌شده از سوی برخی کشورها پایبند باشند. فعلاً ما تردید داریم که این اصول از سوی مقامات این سازمان رعایت شود».

لاوروف ادعای کردها درباره نقض تفاهمنامه سوچی از سوی ترکیه را تأیید نکرد

سرگئی لاوروف در پاسخ به سؤال دیگری یادآور شد که روسیه اطلاعاتی در دست ندارد که ترکیه قصد داشته باشد تفاهمنامه سوچی درباره اقدامات مشترک برای حل و فصل اوضاع در شمال شرق سوریه را نقض کند، آنطور که «نیروهای دموکراتیک سوریه» که هسته اصلی آن کردهای سوری هستند، ادعا کرده‌اند.

وزیر خارجه روسیه افزود: کُردهای سوری علاقهمندی و شور و شوق خود را درباره مشارکت در چارچوب تفاهم‌نامه روسیه - ترکیه درباره حل و فصل اختلافات در شمال شرق سوریه و پس از آنکه آمریکا نظامیان خود را به این منطقه بازگرداند، از دست داده‌اند.

لاوروف توضیح داد: «به رهبران سیاسی کردها توصیه می‌کنم که به سخنان خود پایبند باشند، برای اینکه بلافاصله پس از امضای تفاهم‌نامه سوچی در تاریخ 22 اکتبر (30 مهرماه)، ما موافقت "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه درباره اجرای آن و موافقت کردها را به‌دست آوریم. رهبران کُرد با اطمینان‌خاطر می‌گفتند که همکاری خواهند کرد؛ ولی چند روز بعد، زمانی که آمریکا که گفته بود از سوریه خارج می‌شود، مواضع خود را تغییر داد و ظاهراً فراموش کرده بودند که باید از میادین نفتی حفاظت کنند تا دولت سوریه نتواند بر آنها کنترل داشته باشد. بدین ترتیب رهبران کُرد علاقهمندی خود را برای مشارکت در اجرای تفاهمنامه سوچی از دست دادند و بار دیگر به حمایت آمریکا تکیه کردند».

به گفته وی، کُردهای سوری باید این مسئله را درک کنند که تأمین حقوق آنها تنها در چارچوب تمامیت ارضی و استقلال سوریه ممکن خواهد بود.

وزیر خارجه روسیه همچنین اطلاعات مربوط به فراهم‌سازی شرایط برای اقدامات تحریک‌آمیز در استان ادلب سوریه را مورد تأیید قرار داد و یادآور شد که وزارت دفاع روسیه اطلاعاتی در اختیار دارد که ثابت می‌کند تروریستهای "هیئت التحریرالشام" به همراه سازمان "کلاه‌سفیدها" قصد دارند اقدامات تحریک‌آمیزی با استفاده از سلاح‌های شیمیایی در یکی از مناطق مسکونی استان ادلب سوریه انجام دهند.