آژانس انرژی اتمی به سازمان جاسوسی و تروریستی علیه ایران تبدیل شده است

روح الله مدبر کارشناس و تحلیل‌گر مسائل بین الملل با اشاره به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران با بیان اینکه می‌توانیم این قطعنامه غیر قانونی را در ۳ بعد تحلیل کنیم، اظهار داشت: نخستین بُعد آن، ائتلاف ایران، روسیه و چین است و روسیه و چین به عنوان متحدان ما در مقابل این قطعنامه ایستادند.

وی ادامه داد: پیش از این نمایندگان این کشور‌ها اعلام کرده بودند که اجازه نخواهند داد آژانس از ظرفیت‌های غیرقانونی و سیاسی برای فشار به ایران استفاده کند قطعا به آن رای منفی خواهند داد. آن‌ها همچنین اعلام کردند که اگر آژانس بخواهد این تنش را ادامه بدهد و فراتر از مسیر عمل کرده و آن را به دیگر نهاد‌های بین المللی ببرد که این کار را نخواهد کرد، روسیه و چین این قطعنامه را در مجامع بین المللی همچون شورای امنیت وتو خواهند کرد. 

* مخالفت روسیه و چین با قطعنامه آژانس علیه ایران نشان‌دهنده ائتلاف راهبردی با ایران

این کارشناس مسائل بین الملل بیان داشت: این بعد نشان می‌دهد که ائتلاف ایران، روسیه و چین با وجود تمام فشارها، جوسازی‌ها و تبلیغات غربی‌ها که هدف آن‌ها فاصله انداختن بین ایران و روسیه است، موفق نبوده است. نماینده روسیه نیز اخیرا اعلام کرد که اقدامات سیای آژانس غیرعقلانی است که باعث افزایش تنش می‌شود.

وی با اشاره به دومین بعد این قطعنامه بیان داشت: همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی که در حوزه نظارتی صورت می‌گیرد، فراپادمانی است. نوع این همکاری ها، همکاری‌های داوطلبانه بی‌سابقه است و کمترین کشوری در دنیا چنین کاری انجام داده است. علت این است که جمهوری اسلامی می‌خواهد حسن نیت خود را به آژانس اثبات کند و به همین دلیل سطح همکاری‌های خود با آژانس را ارتقاء داده است.

* بازرسان آژانس به جاسوسان و سارقان اسناد هسته‌ای ایران تبدیل شدند

مدبر افزود: در مقابل همکاری‌های ایران مشاهده کردیم که آژانس و بازرسان آن به جاسوسانی تبدیل شدند که اطلاعات محرمانه کشورمان در حوزه هسته‌ای را سرقت کردند. در صورتی که در اساسنامه آژانس و پروتکل الحاقی آمده، اطلاعات کشور‌هایی که حق قانونی فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای دارند به ویژه در حوزه دانشمندان و متخصصان باید محرمانه باشد.

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به ترور دانشمندان هسته‌ای تصریح کرد: هر وقت بازرسان آژانس برای نظارت به تأسیسات هسته‌ای ایران آمدند مدتی بعد شاهد ترور دانشمندان، عوامل اجرایی و همچنین خرابکاری در صنعت هسته‌ای کشورمان بودیم. بار‌ها جمهوری اسلامی ایران به آژانس تذکر داده که در حوزه حفاظت از اطلاعاتی که به آژانس داده می‌شود به تعهدات خود پایبند باشد. 

وی افزود: دبیرکل آژانس چند ماه قبل گفت که ما در برابر نشت اطلاعات از آژانس هیچ کاری از دستمان برنمی‌آید و این نکته بسیار مهمی است که آژانس برخلاف تعهدات خود اطلاعات را کاملا در اختیار رژیم صهیونسیتی قرار می‌دهد. همچنین هیچ‌گاه شاهد آن نبودیم که آژانس اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه دانشمندان و تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده و در مقابل آژانس ایران را به خویشتن‌داری دعوت کرده است.

* ایران باید به تعهدات فراپادمانی خود پایان بدهد

این تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل تاکید کرد که ایران باید در مقابل بی تعهدی غیرقانونی آژانس بایستد و به تعهدات فراپادمانی خود پایان بدهد تا آژانس بداند که باید به ایران در حوزه حفاظت اطلاعات و خساراتی که رژیم صهیونسیتی به ایران وارد کرده، متعهد باشد.

وی افزود: این اتفاق رخ نمی‌دهد و آژانس همواره خواسته‌های خود را فراتر برده و بیشتر از سطح توافقات درخواست داشته است. در مقابل، اطلاعاتی که به دست آورده را در اختیار رژیم صهیونسیتی قرار داده و یک مسیر نادرست علیه جمهوری اسلامی ایران صورت داده است.

آژانس انرژی اتمی به سازمان جاسوسی و تروریستی علیه ایران تبدیل شده است

* آژانس رسما در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است

مدبر با اشاره به سومین نکته درباره قطعنامه صادر شده از سوی آژانس علیه ایران خاطر نشان کرد: بیانیه مذکور کاملا یک بیانیه سیاسی است و بیانگر عدم استقلال آژانس. دبیرکل این نهاد پیش از برگزاری نشست شورای حکام آژانس به دیدار مقامات صهیونیستی رفته و مقامات این رژیم رسماً تهدیدات خود علیه ایران را مطرح می‌کنند. این موضوع نشان دهنده آن است که آژانس از فاز قبلی خود که محافظه کارانه عمل می‌کرد و نوع همکاری خود با رژیم صهیونسیتی را به طور آشکار بیان نمی‌کرد، گذشته است و اکنون پیش از برگزاری نشست شورای حکام با کشوری نشست برگزار می‌کند که نه عضو آژانس است و نه به هیچ پروتکلی پایبند است. همچنین دارای سلاح‌ها و زرادخانه‌های هسته‌ای است.

وی ادامه داد: آژانس رسما در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته که این رژیم ناقض تمام قوانین بین المللی است و دارای زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای است. همچنین عضو هیچ پیمان نظارتی همچون منع گسترش و اشاعه سلاح‌های هسته‌ای و سایر موارد نظارتی مربوط به همکاری‌های هسته‌ای در نظام بین الملل هست، نیست. جمهوری اسلامی که بر مبنای پروتکل آژانس و طبق حق قانونی خود می‌خواهد از انرژی صلح آمیز هسته‌ای استفاده کند تحت فشار آژانس قرار می‌گیرد. 

* ایران باید قاطعانه در برابر خواسته‌های فراپادمانی، غیر قانونی و خارج از پروتکل‌های آژانس ایستادگی کند

کارشناس مسائل بین الملل اظهار نظر منافقانه مقامات آمریکایی جنبه بعدی اهمیت این موضوع است که پس از صدور قطعنامه شورای حکام رسما گفتند به دنبال تنش با ایران نیستند، تصریح کرد: این اظهار نظر نشانگر دروغ مقامات آمریکایی است. همانگونه که تروئیکای اروپایی اجراکننده سیاست‌های آمریکا بوده و در تمام توافقات قبلی که در حوزه موارد برجامی مشاهده کردیم اروپایی‌ها پس از خروج آمریکایی‌ها از برجام، اروپایی‌ها بیشترین خیانت را به ایران کردند و به هیچ کدام از تعهدات خود پایبند نبودند. 

وی ادامه داد: امروز هم شاهد هستیم در موارد همکاری‌های هسته‌ای تروئیکای اروپایی در حال اجرای یک سیاست ماجراجویانه غیر قانونی علیه جمهوری اسلامی ایران هستند و با بهانه‌سازی به هدف فشار و ایجاد یک اجماع ناموفق در نظام بین الملل به خواسته‌های غیر قانونی خود برسند. جمهوری اسلامی ایران نیز باید قاطعانه در برابر زیاده خواهی‌ها و موارد غیر قانونی مورد خواست آن‌ها بایستد. 

تحلیلگر ارشد مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران باید قاطعانه در برابر خواسته‌های فراپادمانی، غیرقانونی و خارج از پروتکل‌های آژانس ایستادگی کند و مسیر خود را ادامه بدهد. آژانس نیز باید از فضای سیاسی و قبول درخواست‌های غیر قانونی رژیم صهیونیستی فاصله بگیرد. کشور‌هایی همچون رژیم صهیونیستی که دارای زرادخانه‌های هسته‌ای هستند باید تحت فشار‌های آژانس قرار بگیرند. دبیرکل آژانس هم باید رویه خود را تغییر بدهد و این نهاد که به یک سازمان جاسوسی و تروریستی علیه ایران تبدیل شده و خسارت‌های وارده به ایران و دانشمندان کشورمان در حوزه هسته‌ای باید توسط غربی‌ها جبران شود.