بانک‌ها، وام ساخت مسکن را قطره چکانی می‌دهند

حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره علت همکاری نکردن بانک‌ها در زمینه اعطای وام ساخت مسکن و اجرا نکردن قانون جهش تولید مسکن گفت: متاسفانه بانک‌ها در ارتباط با تسهیلاتی که باید بر اساس قانون در اختیار کسانی قرار دهند که قصد ساخت مسکن را دارند، یا وام نمی‌دهند یا به صورت قطره چکانی وام اعطا می‌کنند. 

وی بیان کرد: در بخش‌های دیگر هم خیلی عملکرد بانک‌ها چشمگیر نیست مثل تسهیلاتی که باید در اختیار زوج‌های جوان برای تشکیل خانواده پرداخت کنند. 

حجت الاسلام تقوی افزود: بانک‌ها به جای اینکه بانک داری کنند بنگاه داری می‌کنند در حالی که بانک‌ها می‌توانند نقش مهمی در تولید و رونق اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه داشته باشند، اما به دنبال منافع و سود‌های کلان خودشان هستند. 

نماینده مردم شهر‌های تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس با اشاره به اینکه اکثر خانه‌های خالی در تهران متعلق به بانک‌ها است، تصریح کرد: بانک‌ها برای اینکه به سود برسند این خانه‌ها را ساخته‌اند از سوی دیگر بانک‌ها تسهیلات قابل توجهی را در اختیار کارکنان خود قرار می‌دهند و این امر منطقی نیست که چون منابع ملی در اختیار بانک‌ها است این منابع را در اختیار مجموعه خودشان قرار دهند. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس اضافه کرد: در این شرایط کارکنان سایر دستگاه‌ها که این منابع را در اختیار ندارند برای تامین نیاز‌های خود باید چه اقدامی کنند. به عنوان مثال آموزش و پرورش اقتصادی نیست و چون امکانات ندارد معلمان مشغول در این وزارتخانه باید چه اقدامی کنند. 

بانک‌ها، وام ساخت مسکن را قطره چکانی می‌دهند

حجت الاسلام تقوی ادامه داد: بانک‌های ما اشکالات و ایرادات فراوانی دارند و در حال حاضر اقدام به اجرای قانون جهش تولید مسکن نکرده‌اند و وام و تسهیلات لازم را پرداخت نمی‌کنند. 

وی با بیان اینکه رئیس جمهور وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال را داده است، افزود: برای ایجاد انگیزه در بانک‌ها به منظور سوق دادن اعتبارشان در حوزه مسکن سازی می‌توانیم آن‌ها را در مسکن سازی دخیل کنیم و مقداری سود هم به آن‌ها بدهیم و می‌توانیم با این پیشنهادات بانک‌ها را به سمت رونق دهی قانون جهش تولید مسکن سوق بدهیم. 

نماینده مردم شهر‌های تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر در مجلس بیان کرد: یکی از مسائلی که منجر به تورم در کشور می‌شود بانک‌ها هستند که پول‌های مردم را جمع می‌کنند و اقدام به اعطای وام‌های کلان به برخی مجموعه‌ها می‌کنند. دولت باید به صورت جدی عملکرد بانک‌ها را بررسی کند و آن‌ها را ملزم به اعطای اعتبارات ساخت مسکن کند. 

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه مردم بانک را امانت دار سرمایه خود می‌دانند، اظهار کرد: بانک‌ها نباید با وجود این نگاه به دنبال کَندن پول از مردم باشند. متخصصین امر که در حوزه بانک داری تجربه دارند باید به کمک دولت بیایند تا به وضعیت بانک‌ها سروسامان بدهند. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: مجلس برای حل کردن مشکلات عمده اجتماعی، قوانینی مثل قانون جهش تولید مسکن را تصویب کرده است و بانک‌ها باید به قوانینی که مصوب مجلس است، تمکین کنند تا این مشکلات اجتماعی حل شود. امروز هر گامی که بخواهد در جامعه برداشته شود و به نحوی به مسائل اقتصادی مربوط باشد بانک‌ها در آن دخیل هستند و باید به تکالیف خود در حوزه حل بحران‌های اجتماعی عمل کنند.