سفر رئیسی به آفریقا چه ظرفیت‌هایی را فعال می‌کند؟

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران بامداد امروز سه شنبه در سفری ۳ روزه به کنیا، اوگاندا و زیمبابوه در شرق آفریقا رفت.

اوگاندا به عنوان یکی از مقاصد سفر رئیس‌جمهور، به عنوان کشوری محصور در خشکی، جمعیتی ۴۵ میلیون نفری دارد و جزو سه کشور دارای جوان ترین جمعیت در جهان بوده و رشد اقتصادی آن در ۲ سال اخیر پس از کرونا به ۳.۳ درصد رسیده است؛ بخش اصلی اقتصاد این کشور کشاورزی است که یک سوم جی دی پی این کشور را در اختیار دارد. چین، کنیا و هند ۳ کشور اول صادرکننده کالا به اوگاندای نفت خیز هستند که سیاست برقراری تجارت آزاد با دنیا را با حذف تعرفه های گمرکی در سال های اخیر در پیش گرفته است.

عادل نجف زاده رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و اوگاندا که به همراه رئیس جمهور در این سفر حضور خواهد داشت، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دیپلماسی خوب منطقه‌ای و بین‌المللی دولت سیزدهم در ایجاد روابط مستحکم با ملت‌های جهان، گفت: معتقدیم این سفرها می‌تواند به ایجاد ارتباط میان مردم ایران با ملل بر اساس شناخت ظرفیت‌های متقابل بینجامد.

وی افزود: قاره آفریقا نه تنها در سال‌های اخیر مورد توجه قرار نگرفته بود، بلکه حتی در دوره ای مورد غفلت سیاستگذاران و به ویژه دولت قبل قرار گرفت در حالی که کشورهای این قاره دارای جمعیت مصرف گرا بوده و برای سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله افزایش تولید و صادرات نفت، آماده پذیرش سرمایه سایر کشورها هستند.

این نماینده مجلس کشت فراسرزمینی و حوزه معادن را از دیگر بخش‌هایی دانست که ایران می‌تواند در کشورهای آفریقایی سرمایه گذاری کند.

نجف‌زاده تاکید کرد: با توجه به دستیابی ایران به تکنولوژی‌های مدرن در صنایع مختلف، کشورمان قادر است در انتقال فناوری به کشورهای آفریقایی نیز موفق عمل کند.

نماینده مردم خوی در مجلس ادامه داد: حضور جمهوری اسلامی ایران در این کشورها می تواند به ارتقای اقتصادی و علمی این کشورها هم کمک کند.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و اوگاندا تاکید کرد: ایران می‌تواند در تأمین زنجیره‌های ارزش در حوزه‌های کشاورزی صنعت و معادن و نیز تأمین امنیت غذایی ایران و انتقال فناوری‌های نوین کشاورزی به آفریقا عمل کند و افق‌های جدیدی از گسترش روابط ایران با کشورهای آفریقایی را بگشاید.

سفر رئیسی به آفریقا چه ظرفیت‌هایی را فعال می‌کند؟

نجف زاده با اشاره به توانمندی‌های ایران در بخش خدمات فنی و مهندسی و نگاه ویژه دولت سیزدهم به صادرات آن و همچنین ایجاد نهاد مرتبط با توسعه صادرات خدمات فنی مهندسی در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: ایران تجربه‌های موفقی در زمینه راه‌سازی، سدسازی، فرودگاه و اسکله سازی، ساخت مسکن و احداث سایر زیرساخت‌ها دارد که می‌تواند این تجارب را در اختیار بازار بکر و در حال توسعه آفریقا قرار گیرد.

وی یادآور شد: دانشگاه‌های ایران دانش گسترده‌ای در عرصه‌های مختلف علمی دارند و بنابراین امکان انتقال دانش‌های روز مراکز علمی و پژوهشی کشور به دانشگاه‌های آفریقایی نیز فراهم است.