همکاری نکردن بانک‌ها، روند اجرای قانون جهش تولید مسکن را کند کرده است

اقبال شاکری ، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با افکارنیوز درخصوص اجرای قانون جهش تولید مسکن توسط رولت بیان کرد: دولت گام‌هایی را برای اجرای این قانون برداشته است. به‌طورمثال وزارت راه و شهرسازی حرکت خوبی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در این حوزه شروع کرده و در دو حوزه تنظیم‌گری بازار و ساخت مسکن شاهد اقدامات خوبی از سوی این وزارتخانه هستیم.

وی افزود: در حوزه ساخت مسکن نیز پیشرفت‌هایی اتفاق افتاده و در بیشتر موارد زمین واگذار شده است. نکته این است که فقط در برخی از شهرهای کوچک که به تازگی در تقسیمات کشوری به شهر تبدیل شده‌اند، مشکل تامین زمین داریم. چراکه وزارت مسکن در این شهرها زمین برای واگذاری ندارد.

شاکری خاطرنشان کرد: باید وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی برای واگذاری زمین به منظور ساخت مسکن در این شهرها جلساتی برگزار کنندو به اجماع نظر برسند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس افزود که البته این مشکل در قانون جهش تولید مسکن حل شده و نحوه واگذاری زمین‌ها در این گونه موارد مشخص شده و تنها نیاز به همکاری و تعامل بین این دو وزارتخانه است.

وی با اشاره به یکی از علل عدم پیشرفت این پروژه توضیح داد که یکی از موانع فعلی برای ساخت مسکن، عدم همکاری بانک‌ها برای اعطای تسهیلات در این حوزه است. طبق بررسی‌ها بانک‌های خصوصی هیچ همکاری برای اعطای تسهیلات در حوزه ساخت مسکن ملی ندارند.

*شورای عالی مسکن باید با بانک‌های متخلف برخورد لازم را داشته باشد

نماینده مردم تهران درمجلس گفت: شورای عالی مسکن جلساتی را درخصوص همکاری بانک‌ها در حوزه ساخت و تولید مسکن برگزار کرده است. اما کافی نیست و باید بار دیگر در این باره تشکیل جلسه دهد. ازطرفی لازم است که با بانک‌های متخلف در این حوزه برخورد لازم را داشته باشد.

همکاری نکردن بانک‌ها، روند اجرای قانون جهش تولید مسکن را کند کرده است

شاکری ادامه داد: در کنار تلاش برای پیشبرد قانون جهش و تولید مسکن، تنظیم‌گری بازار نیز به همان نسبت تولید اهمیت دارد که یکی از اقدامات مهم وزارت راه و شهرسازی در یک سال گذشته تنظیم‌گری بازار بوده است که با وارد کردن خانه‌های خالی به چرخه عرضه برای اجاره، ما شاهد کنترل قیمت‌ها در حوزه مسکن هستیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: وزارت راه کارگروه‌هایی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به صورت استانی برای شناسایی خانه‌های خالی تشکیل داده و کارگروه‌ها نه به صورت اخذ اطلاعات از دستگاه، بلکه به صورت میدانی به شناسایی خانه‌های خالی می‌پردازند.

شاکری درانتها خاطرنشان کرد: جمع‌آوری اطلاعات به این صورت پیشرفت خوبی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در عرضه خانه‌های خالی به بازار برای اجاره و تنظیم‌گری در این حوزه داشته است و ما شاهد کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از نوسانات در این حوزه در یک سال گذشته بوده‌ایم.