حمله به تاسیسات اتمی ایران نزدیک است؟

با وجود گذشت ۵ دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با نقش‌آفرینی عمان، عرصه تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی پیش از هر چیز نشان‌دهنده صحنه‌آرایی خصمانه دولت‌های غربی در مقابل جمهوری‌اسلامی است؛ راهبردی که با بهره‌گیری از ابزارهای متنوع، قصد دارد ایران را در جبهه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی زمین‌گیر کرده و به اهداف ترسیمی خود جامه‌عمل بپوشاند.

ررسی تحولات این نبرد تمام عیار اما، از ناکامی اردوگاه مقابل در دستیابی به اهدافش حکایت دارد. براین اساس هم بود که روز یکشنبه سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه‌پاسداران در آیین تجلیل از پیشکسوتان دفاع‌مقدس در آذربایجان‌غربی، ضمن تاکید بر اینکه صف‌آرایی دشمن نشان‌دهنده جریان داشتن یک «جنگ کامل» علیه ایران است، امنیت و آرامش حاکم بر کشور را گواه شکست دشمن در نتیجه‌گیری از فرمول‌های طراحی‌ شده‌اش علیه ایران دانست.

این در حالی است که طی ماه‌های اخیر جبهه غربی – آمریکایی مقابل ایران، با پیشبرد رویکردهای چندوجهی در عرصه‌های متنوع، تلاش کرده عرصه را بر ایران در میدان دیپلماسی تنگ کند تا از رهاورد آن، امتیاز بیشتری از تهران بگیرد؛ رویکردی که تاکنون نتیجه‌ای جز «ناکامی» به‌دنبال نداشته‌است.

تهدید نظامی

راهبرد دشمن: تقسیم کار میان واشنگتن و تل‌آویو برای لفاظی‌های مکرر درباره «حمله قریب‌الوقوع» به ایران، یکی از مهم‌ترین قطعات پازل در این عرصه بوده‌است. در این چارچوب، ترامپ و نتانیاهو طی ماه‌ها و هفته‌ای اخیر کوشیده‌اند «جنگ» و «حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران» را به عنوان بدیلی برای «مذاکره» جلوه دهند.

  • واقعیت ماجرا: تهدیدهای نظامی گاه و بی‌گاه علیه ایران نه تنها نتوانسته تاثیر مخربی بر افکارعمومی داخل ایران بگذارد، بلکه زمینه‌ساز شکل‌گیری رویکردهای منسجم‌تر در قبال تهدیدهای آمریکایی – صهیونیستی شده‌است. فرماندهان نظامی ایران در روزهای اخیر بارها تاکید کرده‌اند که دست نیروهای‌مسلح برای پاسخ به تهدیدها روی ماشه است.