
مجتبی زارعی-عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی : علت پافشاری ایران بر موضوع حق غنیسازی که در روند توافقات هم محور اصلی بوده از آن روست که غنیسازی در ایران مانند آن چیزی که پیرامون اردوگاه غرب نظیر کشورهای کرهجنوبی و امثاله رخ میدهد نیست. غنیسازی در ایران برآمده از یک دانش بومی و اخلی توسط خود ایرانیان است. ایران خودش به این دانش دست پیدا کرده است. ما در ایران راه تحریم شدیم، شهید دادیم و این دانش ایرانی شده است. نگارنده پیش از این متذکر شده بود که اگر غربیها روی ایران بخواهند فشار بیاورد، ایران میتواند بگوید در قالب انپیتی دانشغنیسازی را به کشورهای عقبنگهداشته شده صادر کند و آموزش دهد.
اینطوری هم ارز در کشور آورده میشود هم اینکه اعلام میکنیم که به شکل عملی نژادپرستی در علم را قبول نداریم. بر اسا یک آمار حدود 26درصد تأمین برق در آمریکا توسط انرژی هستهای است و این کشور قصد دارد در آینده این رقم را به 40درصد برساند. همچنین فرانسه 70 درصد برقاش را از طریق انرژی هستهای تأمین مینماید. اگر ایرانیها موضوع رسیدن غنیسازی به صفر را در ایران بپذیرند یعنی به موضوع نژاد پرستی در علم تن دادهاند.
رسیدن غنیسازی ایران به صفر موضوعی خلاف انسانیت و اصول انقلاب اسلامی است. ایران از منظر علمی و انسانی موضع درست و حقی را اتخاذ کرده است. ایران درمورد خیرخواهی کشورهای ثالت پیشنهاد کنسرسیوم در موضوع غنیسازی را میپذیرد. برای اینکه ایران با نژادپرستی علن مخالف است و در مورد رسیدن کشورهای منطقه و همسایه به غنیسازی ایران هیچگونه مخالفتی ندارد. چه بسا ایران در این راستا با آنان نیز همکاری داشته باشد؛ به هرحال این حق آنان است که از نژادپرستی علم عملی ارتجاعی است خارج شوند. اما این خط قرمز ایران است که غنیسازی در داخل کشور مدیریت شود و اصالت و موجودیتاش در داخل کشور مورد تعیین و تکلیف قرار گیرد. این خط قرمز ایران منطبق بر علم و دانش است و در راستای حفظ و پاسداشت ارزش نیروهای انسانیای است که ایران تربیت کرده است.