
محمدرضا احمدی سنگر نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگوبا افکارنیوز، با تاکید بر اینکه ایران در طول هشت سال دفاع مقدس، تجربهی یک جنگ فراگیر را پشت سر گذاشت،گفت: بعد از جنگ تحمیلی کشور با تحریمهای شدید مواجه شد و دشمن تلاش کرد تا ایران را به زانو درآورد، اما ایران در همان دوره، جهشهای قابل توجهی در عرصههای مختلف به ثبت رساند.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس دوازدهم تاکید کرد:بدون تردید همانطور که پس از پایان جنگ تحمیلی شاهد تقویت نقاط قوت کشور بودیم، در حال حاضر نیز پس از جنگ ۱۲ روزه، فرصت داریم تا از دستاوردهای خود بهرهمند شده و ضمن تقویت ظرفیتهای موجود، نسبت به رفع نقاط ضعف احتمالی اقدامات اساسی را انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه سردار سلیمانی نیز تأکید داشتند که تهدیدها بایستی به فرصت بدل شوند؛افزود:در واقع با تبدیل پادگانهای نظامی به پایگاه اقتدار، تهدیدهای دشمنان به زمینههایی برای ارتقاء قدرت ایران تبدیل خواهد شد.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اقدامات اخیر برخی کشورها، بهخصوص خیانت امریکا و حملات اخیر آنها نمونهای از تهدیدهایی بود که با هوشمندی به فرصت تبدیل شد، یقیناً کشورمان پس از این نیز قدرتمندتر از گذشته و با تجربهای بیشتر به مسیر خود ادامه خواهد داد.
احمدی با بیان اینکه در جریان جنگ ۱۲ روزه، عملکرد کشورهای مختلف برای ما روشن شد؛ تاکید کرد:برخی کشورها که مدعی دوستی بودند اما حضوری در صحنه نداشتند، شناسایی شدند، خوشبختانه کشورهای اسلامی و همسایه، و حتی کشورهایی مانند پاکستان،کره شمالی،چین و روسیه نیز حمایت خود را از ایران نشان دادند و دستگاه دیپلماسی شرایطی را فراهم می کند تا ما اتحادی میان کشورها ایجاد کنیم تا در مواقع ضروری بتوانیم از یکدیگر حمایت کنیم.
این نماینده مجلس در ادامه یادآور شد: تحقق اتحاد و همبستگی میان کشورهای منطقه، میتواند زمینهساز مقابله با سوءاستفادههای کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی شود،قطعا تجربههای اخیر، انسجام داخلی و منطقهای را افزایش خواهد داد و ایران را در جایگاه بالاتری قرار می دهد.
دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص آینده روابط دیپلماتیک ایران پس از جنگ و سطح بهرهگیری از دیپلماسی برای احیای مشروعیت بینالمللی و کاهش فشار تحریمها،افزود: متاسفانه مذاکره با آمریکا نه تنها سودی ندارد،بلکه همواره دشمن ثابت ایران است، برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس،فرانسه، آلمان و رژیم صهیونیستی نیز نشان دادند به قوانین بینالمللی پایبند نیستند. با وجود این، ایران برای نشان دادن صلحطلبی و تنویر افکار عمومی هرگز آغازگر جنگ نبوده و همواره مذاکره را در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد:جمهوری اسلامی ایران مذاکرات متعددی با آمریکا و سایر کشورهای غربی داشته، اما تجربه حملات اخیر آمریکا نشان داد که طرف مقابل هرگز به مذاکره و تعهدات خود پایبند نیست و صداقتی در این زمینه وجود ندارد.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد:شکلگیری حمایت و اجماع از ایران در برابر رژیم صهیونیستی و انسجام داخل و خارج کشور از دستاوردهای مهم این مقطع بود، کشورهای اسلامی و حتی بسیاری از کشورهای غیر مسلمان حملات آمریکا و اسرائیل را محکوم کردند و در داخل نیز وحدت و همبستگی بینظیری شکل گرفت که مهمترین دستاورد طی ماههای اخیر بود و نقش بسزایی در تقویت جایگاه منطقهای و بینالمللی کشور ایفا خواهد کرد.