عراقچی شکل بازرسی از اماکن بمباران‌شده را اعلام کرد

عراقچی با حضور در صداوسیما درباره توافق با گروسی و شکل بازرسی از اماکن بمباران‌شده  صبحت کرد.

عراقچی گفت:   همکاری با آژانس موضوعی مستقل است؛ این همکاری برای ما منافع دارد و به‌عنوان عضو NPT موظف به پایبندی به آن هستیم.

وی ادامه داد: درباره تاسیسات بمباران‌شده، شرایط پیچیده است. آژانس قبول است نگرانی‌های ایران در این خصوص مشروع است و باید مورد توجه قرار بگیرد. در این خصوص باید اقدامات ایمنی و محیط زیستی انجام شود. بر اساس توافق، اقدامی نمی‌شود تا ایران این اقدامات را انجام دهد. بعد از آن، ایران گزارش خود را از وضعیت تاسیسات به شورای عالی امنیت ملی می‌دهد. شورا همه دغدغه‌های امنیتی را در نظر می‌گیرد و تصمیم می‌گیرد این گزارش به چه شکلی ارائه شود. برای راستی‌آزمایی این گزارش که در آن بحث بازرسی‌ها و دسترسی‌ها مطرح می‌شود، باید مذاکرات جداگانه‌ای صورت بگیرد که به چه شکلی دسترسی‌ها داده شود. بعد از آن نتیجه مذاکرات باید به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شود و شورا مورد به مورد درخواست دسترسی را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد.  الان بازرسی داده نشده و حتی قرار آن هم گذاشته نشده تا مراحلی که بر اساس قانون مجلس مشخص شده، طی شود و مسیر شورای امنیت طی شود و همه تمام نگرانی‌های امنیتی ایران مورد ملاحظه قرار خواهد گرفت. همه اینها در متن آمده، آژانس پذیرفته مسیر همکاری جدید ایران در خصوص اماکن هسته‌ای بمباران‌شده به این شکل است.

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری  درباره نحوه اطلاع  آژانس از  مکان مواد غنی سازی گفت: شورای امنیت ملی تصمیم گیری خواهد کرد که چه زمان و چطور، اما  به این زودی ها نیست و در نهایت به اطلاع آژانس خواهد رساند.