پای فیلترینگ "تلگرام" به نمایشگاه کتاب هم باز شد

حجت الاسلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه، در حاشیه بازدید از سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران،  درباره فیلتر پیام‌رسان تلگرام در حاشیه نمایشگاه کتاب اظهار کرد: دموکراسی حکم می‌کند زمانی که اکثریت اعضای شورا به بسته شدن این پیام‌رسان رأی دادند، بقیه هم به این حکم تن بدهند و امنیت کشور را به بازی نگیرند. ما نمی‌دانیم پشت پرده چه خبر است و کسانی که مخالفت می‌کنند چه معاملاتی با رئیس تلگرام کرده‌اند، ما واقعا نمی‌دانیم و نمی‌خواهیم به کسی تهمت بزنیم.

وی در ادامه گفت: اما این سوال برای ما به وجود آمده است که چرا برخی بی‌جهت با وجود آنکه کارشناسان می‌گویند تلگرام برای امنیت خطرناک است با فیلتر آن مخالف می‌کنند. این افراد که تعدادشان کم است و از محترمین هم هستند، بی‌جهت با این رأی مخالف هستند. ما وجه این مخالفت را متوجه نمی‌شویم. فعالیت پیام‌رسان تلگرام خلاف مصالح عموم مردم است. فقط تعدادی خواهان فعالیت تلگرام هستند و این دلیل نمی‌شود که این پیام‌رسان باز شود. پس حرف متخصصان چه می‌شود؟ امنیت مردم را چه کسی تأمین می‌کند؟ ‌این‌ها سوالات بزرگی است که به آن‌ها پاسخ داده نمی‌شود.

معاون فرهنگی قوه قضاییه درباره قاچاق کتاب اظهار کرد: ما راهکارهایی را برای مقابله با قاچاق کالا ارائه دادیم و در نشستی با حضور نماینده ناشران، وزارت ارشاد و قوه قضاییه به این‌که هرچه سریع‌تر به بحث قاچاق کتاب رسیدگی شود پرداخته‌ایم. دادگاه‌ها آمادگی رسیدگی به قاچاق کتاب را دارند؛ اما مشکل این است که ما ادله محکمی برای اثبات قاچاق نداریم. ناشرانی که شکایت می‌کنند سند و مدرک محکمی که کارشناسان بتوانند آن‌ها را بررسی کنند، ارائه نمی‌دهند.

وی با تاکید بر این‌که ما ضعف مستندات داریم، گفت: باید یک پلیس کتاب تشکیل شود و با سرعت و تخصص این مسائل و مشکلات را بررسی و مستندات لازم را برای مقابله با قاچاق کتاب جمع‌آوری کند؛ در واقع کارها باید قبل از دادگاه انجام شود.

صادقی همچنین درباره تشکیل دادگاه کتاب، اظهار کرد: فعلا به تشکیل دادگاه تخصصی کتاب نیازی نیست؛ زیرا حجم شکایات به قدری نیست که نیازی به تشکیل دادگاه تخصصی کتاب باشد. باید انواع مختلف شکایات در این زمینه شکل بگیرد، اما همان‌طور که گفتم تعداد شکایت‌ها زیاد نیست.